ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Aπό τις συζητήσεις της ΟΜΕ ΟΤΕ για τη ΣΣΕ

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας σε αρχείο PDF.
 

Έτοιμo και το νέο τ. 271 της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Αυτό είναι το εξώφυλλο του τεύχους 271 της ΦΩΝΗΣ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ που κυκλοφορεί ως αρχείο PDF. Για να το διαβάσετε, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ και ο σύνδεσμος θα ανοίξει μπροστά σας ολόκληρο το έντυπο μας.

Η ΠΕΤ ΟΤΕ έστω και ηλεκτρονικά προς το παρόν συνεχίζει μια αξιόλογη προσπάθεια όταν πολλά έντυπα του συνδικαλιστικού χώρου λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν έχουν σταματήσει να εκδίδονται…

 

Προσοχή συνάδελφοι σε σχέση με το WFM

Συναδέλφισες, συνάδελφοι Από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε στο WFM, μια διαδικασία η οποία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στην πρακτική της εφαρμογή αφού αγγίζει πολλά και σημαντικά θέματα. Είναι η διαδικασία φωτογράφισης μέσω του Tablet εισόδων κατοικιών για επιβεβαίωση εργασίας παρόχων, είτε κατασκευής είτε άρσης βλάβης.

Η διαδικασία φωτογράφισης ιδιωτικού χώρου είναι γνωστό σε όλους ότι εγείρει πάρα πολλά ζητήματα ιδίως προσωπικών χώρων και ασφάλειας τα οποία σε καμιά των περιπτώσεων δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να τα φορτωθούν οι συνάδελφοι μας. Ηδη τις πρώτες δύο ημέρες εφαρμογής είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που αφορούν ιδίως προσωπικές επιθέσεις σε συναδέλφους από διαχειριστές πολυκατοικιών καθώς επίσης και ειδοποίηση αστυνομικών οργάνων για ενδεχόμενο αδίκημα φωτογράφισης ιδιωτικού χώρου,

Αρχικά απαιτούμε από τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία μέχρι να καταλήξουμε σε μια αποδεκτή λύση του θέματος της πιστοποίησης εργασίας παρόχων, μετά από συνάντηση με την ΠΕΤ-ΟΤΕ. Μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους ότι, σε περίπτωση που υπάρξει παρέμβαση από ιδιοκτήτες ή διαχειριστές κατοικιών με απειλές για το θέμα της φωτογράφισης ιδιωτικού χώρου, τότε ενημερώνουν άμεσα τον προϊστάμενο και αποχωρούν από το χώρο, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας πριν ενεργοποιήσει τέτοιου είδους διαδικασίες θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ενημερώνει την ΠΕΤ-ΟΤΕ, για να μπορούμε να έχουμε θέσεις προτάσεις στις οποίες θα υπάρχει πρακτική εφαρμογή χωρίς δεδομένα προβλήματα πάσης φύσεως.

Μέσα στην εντατικοποίηση της εργασίας και στο καθημερινό ξεζούμισμα των συναδέλφων μας δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε πρόσθετη ψυχολογική η ακόμα και σωματική βία που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, από επιθέσεις συνδρομητών για θέματα, που έπρεπε η Διοίκηση του ΟΤΕ να τα αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα.

Η ασφάλεια και η υγεία των συναδέλφων μας ψυχική και σωματική είναι αδιαπραγμάτευτη βασική αρχή της ΠΕΤ-ΟΤΕ

  • Από ΕΔΩ μπορείτε να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί...
 

Συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ

H πατρίδα μας συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά μνημονίων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξευτελίζει κάθε μέρα και περισσότερο κάθε είδους εργασία και κάθε μορφής εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Η ανεργία εκτοξεύεται, η κοινωνία εξαθλιώνεται και η ανευθυνότητα μαζί με την ανικανότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό μιας κυβέρνησης η οποία εφαρμόζει "μέχρι κεραίας", τις προσταγές της δανειστών, εξυπηρετώντας ξεκάθαρα τις βλέψεις και τις ορέξεις τους.

Οι πολιτικές αυτές έχουν οδηγήσει τη χώρα και εργαζόμενους σε "σκλαβιά" τουλάχιστον μέχρι και το 2060....!!! Είναι αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια αλλά τελικά "ξέσκισαν" τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ρημάζοντας παράλληλα και την οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηματικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο μόνος δρόμος προάσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων είναι η ουσιαστική αντίδραση στις πολιτικές των μνημονίων και της κυβέρνησης της εξαθλίωσης. Όπως κάθε χρόνο με αφορμή το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης η ΠΕΤ-ΟΤΕ συμμετέχει μαζί με την ΟΜΕ ΟΤΕ ενεργά σε αυτό και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν.

Καλούμε ιδιαίτερα τις τοπικές διοικούσες της ΠΕΤ-ΟΤΕ της Βόρειας Ελλάδας να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους μας για μαζική και δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σαββάτο 9 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

- Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε ανεργία, ανασφάλεια, μείωση μισθών και συντάξεων και άκρατη υπερφορολόγηση.

- Τέρμα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

- Ναι στις επενδύσεις και στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων.

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, όπως κυκλοφορεί.
 

Τι προβλέπει η νέα εθελουσία που προωθεί η Διοίκηση

  • Δείτε και ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ...
 

Μέτρα ασφαλείας στις ημέρες του καύσωνα...

 

Tα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πάντα πάνω από οτιδήποτε άλλο για το Σωματείο μας, την ΠΕΤ ΟΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κορυφώνει την αντεργατική της πολιτική υπογράφοντας με χέρια και με πόδια ότι προτείνουν οι δανειστές-τοκογλύφοι, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα τους.

Στα πλαίσια του αγώνα της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον εξευτελισμό και την φτωχοποίηση είμαστε σαν σωματείο όχι μόνο αρωγοί αλλά και ενεργά συμπαραστάτες στον αγώνα κάθε συνδικάτου όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα τους το τελευταίο χρονικό διάστημα μας βρίσκουν στο πλευρό τους και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με αγώνα θα σπάσουμε τα δεσμά.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και λόγω της μη περισυλλογής των σκουπιδιών, τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργηθεί λόφοι σκουπιδιών μπροστά από εγκαταστάσεις του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, όπως καμπίνες, καφάο, κολώνες, κ.λ.π.

Ενημερώνουμε τους τεχνικούς μας ότι σε καμιά περίπτωση δεν κάνουμε εμείς αποκομιδή σκουπιδιών για να απεγκλωβίσουμε τις εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε λόγω των σκουπιδιών επιστρέφουμε την εργασία, μέχρι να καθαριστεί το σημείο.

Για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πάντα πάνω από οτιδήποτε άλλο, εργασιακό ή υπηρεσιακό.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ