ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Ολοκληρώθηκε το τεύχος 270 της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Έτοιμο και το 279 τεύχος της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ. Δεν θα τυπωθεί σε χαρτί και γι’ αυτό μην το περιμένετε σπίτι σας.

Μπορείτε όμως να το διαβάσετε ΕΔΩ ή να το κατεβάσετε σε αρχείο PDF επειδή αξίζει να το κρατήσετε στο αρχείο σας καθώς περιέχει όλο το υλικό (Απολογισμός, Πρόγραμμα Δράσης, Ψηφίσματα…) από την τελευταία Συνέλευση Αντιπροσώπων του Σωματείου…

 

Εκλογές για νέα Διοίκηση στην ΟΜΕ ΟΤΕ στις 28/5/2017

 

Από τις εργασίες του 42ου Συνεδρίου της ΟΜΕ ΟΤΕ

Στην Τέμενη Αιγίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραθεριστικού Κέντρου του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαϊου οι εργασίες του 42ου τακτικού Συνεδρίου της ΟΜΕ ΟΤΕ και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 20 Μαϊου 2017..

 

Και σήμερα παρώντες στο συλλαλητήριο!

 

Συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17/05/2017

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε όλα τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες. Μια κυβέρνηση να παραπαίει ανάμεσα στις υποσχέσεις του παρελθόντος και τα ψέματα και στις ελεεινές πράξεις της οι οποίες βάζουν ταφόπλακα στην Ελληνική κοινωνία.

Μιλούσαν για Κατάργηση μνημονίων – Επαναφορά της κανονικότητας και της ισχύς στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Επαναφορά δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα, επιδόματος άδειας – Καμία Κυριακή τα καταστήματα ανοιχτά – Μείωση φορολογίας – Κατάργηση ΕΝΦΙΑ – Κανένας πλειστηριασμός στην 1η κατοικία και πολλά άλλα παραμυθάκια …

Αντί αυτών και πολλών άλλων υποσχόμενων, μετά από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, συμφώνησε ακριβώς τα αντίθετα, με κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες επεδίωκαν. Έτσι λοιπόν με τη νέα συμφωνία ο καθένας μπορεί να δει ότι έρχεται και 4ο πιο σκληρό Μνημόνιο με το οποίο:

Το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.681€ φορολογώντας μηνιαίους μισθούς των 406€ – Παρατείνεται ο μνημονιακός νόμος με τον οποίο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παραμένουν σε αδράνεια – Η 13η & 14η σύνταξη εξακολουθούν να αποτελούν υπόσχεση αφού με το πετσόκομμα επιπλέον 18% στις συντάξεις και την αύξηση της φορολογίας χάνεται η 12η, η 11η και σε αρκετές περιπτώσεις και η 10η – Τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά πάνω από 30 Κυριακές το χρόνο – Η φορολογία και άλλοι φόροι που θα μειώνονταν (ΕΝΦΙΑ), όχι μόνο αυξάνονται, αλλά θεσπίζονται και νέοι – Χαρίζει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις – Κόβονται 447εκ € κοινωνικών δαπανών για το 2018 – επισημοποιεί τους πλειστηριασμούς με το ηλεκτρονικό σύστημα πλέον - Αντί ιδιωτικοποιήσεων προχωρά σε ξεπούλημα της ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΟΛΘ και σε ότι άλλο έχει απομείνει.

Η ΠΕΤ ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17/05/2015 και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 η ώρα και ανά την Ελλάδα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του πιο σκληρού μνημονίου που έχει αντικρύσει η χώρα μας και οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τις ίδιες τις ζωές μας πλέον και για το μέλλον όλων μας. Η παρουσία μας πρέπει να είναι μαζική και δυναμική.

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα στα πρώην γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Σταδίου 15) στις 10:30.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ κι ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ για το ίδιο θέμα σε εκτυπώσιμη μορφή...
 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της 17 Μάη

 

Μαζικά Συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Για εμάς οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν ορόσημο όπως ακριβώς το 1886. Τότε που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βασικό αίτημα την καθιέρωση οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Το αίμα των απεργών, αλλά κυρίως η μαζικότητα των κινητοποιήσεων ήταν αυτή που τελικά δικαίωσε την εργατική τάξη. Σήμερα η κυβέρνηση της δήθεν ανατροπής, είναι αυτή που φέρνει ένα νέο ακόμα σκληρότερο μνημόνιο για την οριστική απορύθμιση των κανόνων που διέπουν την εργασία και για νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές υγείας και παιδείας. Επίσης, είναι αυτή η κυβέρνηση που κατά τη διάρκεια της θητείας της η ανασφάλιστη και η μαύρη εργασία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τείνει να παγιωθεί ως άγραφος νόμος.

Συνάδελφοι είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και τη μαζικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι εφικτό να ανατραπούν τέτοιες αναχρονιστικές πρακτικές. Η «Δουλική» εργασία στην οποία μας οδηγούν με σταθερά βήματα αντιμετωπίζεται μόνο με μαζικές αντιδράσεις και αγώνες, καθώς το νομολογιακό πλέγμα το οποίο διαμορφώνεται διαρκώς δίνει στους εργοδότες μεγαλύτερη ισχύ και ουσιαστική ασυδοσία.

Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ σε αδιέξοδες πολιτικές που εντείνουν την ύφεση και τη λιτότητα, που βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση και δίνουν τη χαριστική βολή στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ σε μέτρα και πολιτικές της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η ΠΕΤ ΟΤΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Δευτέρα 1η Μαΐου. Στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα.

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα: Σταδίου 15 και ώρα 10:30 στα πρώην γραφεία της ΟΜΕ–ΟΤΕ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  • Από ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου, όπως ακριβώς κυκλοφορεί...