ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

 

Όλοι στην τρίωρη στάση εργασίας

Ένα εκπληκτικό βίντεο για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση. Δείτε το...

 

 

Συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Απεργία

 

48ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ


Ανακοινώσεις για την 48ωρη απεργία έχουν εκδόσει η ΓΣΕΕ δείτε ΕΔΩ, η ΟΜΕ ΟΤΕ δείτε ΕΔΩ και η το ΕΚΑ δείτε ΕΔΩ.

 

Κυκλοφορεί το 251 φύλλο της ΦΩΝΗΣ

Έτοιμο και το 251 φύλλο του περιοδικού μας Η ΦΩΝΗ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ του ΟΤΕ. Για να το διαβάσετε, πριν ακόμα έρθει στο σπίτι σας πατήστε ΕΔΩ.

 

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 31/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή των Ελλήνων από την κυβέρνηση ο κατ’ απαίτηση προϋπολογισμός, δημιούργημα των διεθνών τοκογλύφων δανειστών.

Ένας προϋπολογισμός, ο οποίος ουσιαστικά δεν λύνει κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση βυθίζει την οικονομία της χώρας ακόμα περισσότερο και σπρώχνει για μια ακόμα φορά τους Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση.

Ο αγώνας μας ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων συνεχίζεται αμείωτος.

 

Συμμετέχουμε όλοι στο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνουν ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

 

Σχετικά με την εφαρμογή του WFM

Συναδέλφισσες-οι

Το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ που συνεδρίασε στις 9-10-2012 σχετικά με τον νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας των συναδέλφων μας τεχνικών δικτύου στο πεδίο το W.F.M και αφού επί μακρόν συζήτησε για τα προβλήματα, ομόφωνα αποφάσισε μετά από την έως τώρα εμπειρία εφαρμογής του, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών μας τους εξής άξονες λειτουργίας στα νέα δεδομένα:

1. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει δυνατότητα παραβίασης του πρωτοκόλλου του W.F.M (να αφαιρεθεί άμεσα το εικονίδιο που ρωτά για εφαρμογή παραβίασης) για εισχώρηση περισσοτέρων βλαβών και εντολών ,διότι με τον τρόπο αυτό χαλκεύεται το σύστημα συνολικά δημιουργώντας άλυτα παράπλευρα προβλήματα που ακυρώνουν την όποια επιχειρούμενη βελτίωση της παραγωγικότητας.

2. Πρέπει επιτέλους εντός ωραρίου να καταχωρείται ο χρόνος που προβλέπεται για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τις εγκυκλίους του ΟΤΕ και τις ΣΣΕ. Επίσης ακόμη και ο χρόνος για την διεκπεραίωση των νομίμων παραστατικών (δελτία αποστολής υλικών κ.α) καθώς και του νόμιμου κατοχυρωμένου προβλεπόμενο διαλείμματος των εργαζομένων.

3. Η πλαστή καταγραφή εντός του συστήματος από τους διαχειριστές των χρόνων μετάβασης τόσο στο ημιαυτόματο όσο και στο απλό σύστημα σε συνδυασμό με το υπαρκτό και έντονο πρόβλημα της σταθμεύσεως των οχημάτων κατά την διάρκεια της εργασίας συνιστούν την δημιουργία εικονικής πραγματικότητας γιατί με βάση την ως άνω παράγραφο 2 φαίνεται ότι η διοίκηση ενδιαφέρεται μόνο για τους δείκτες και τα μπόνους. Ταυτόχρονα υπάρχει κατάφορη παραβίαση των όρων υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού (ραγδαία αύξηση των κλήσεων από την τροχαία για παράνομη στάθμευση με το ανάλογο κόστος) παραποιώντας συνειδητά τις παραμέτρους και οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε λανθασμένα συμπεράσματα.

4. Διπλά συνεργεία σε κάθε δραστηριότητα για λόγους ασφάλειας των συναδέλφων ( κλοπή των laptop και τεχνικού εξοπλισμού, εργασιακή παρενόχληση από συνδρομητές ,απειλητική συμπεριφορά) και όχι μόνο όπου χρειάζεται χρήση σκάλας που ούτως η άλλως προβλέπεται εκ του νόμου.

5. Μέτρηση επιπέδου ακτινοβολίας εντός των υπηρεσιακών οχημάτων με διπρόσωπο συνεργείο με πλήρες φορτίο και εξοπλισμό, από την ΕΣΥΠ η από άλλο πιστοποιημένο φορέα.

Επειδή οι προτάσεις μας αποτελούν απόρροια διαβούλευσης με τα μέλη μας που εφαρμόζουν το W.F.M στο πεδίο και στη καθημερινότητα των συναδέλφων μας απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση της Γενικής Διεύθυνσης τεχνικών θεμάτων εντός του Οκτωβρίου 2012, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα στα ζητήματα που άπτονται της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων (διμελή συνεργεία - εργασιακή πίεση και εντατικοποίηση) δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικά θεμιτή και νομίμως κατοχυρωμένης διαδικασίας για την πραγματοποίηση αυτού του στρατηγικού για εμάς στόχου προς όφελος του ΟΤΕ και των εργαζομένων.