ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι δράσεις μας και οι αγώνες μας συνεχίζονται και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο μέχρι τη δικαίωση μας. Ενάντια στην επιμονή της κυβέρνησης και της Τρόικα να καταθέσουν και να ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

Η επιμονή και η δογματική εμμονή στην εφαρμογή της πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ουσιαστικής δημιουργίας οικονομικού αδιεξόδου, θα συνεχίσει να μας βρίσκει απέναντι της  ενωμένους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.


Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.


Και δίνουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ στη συγκέντρωση στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ 11.00 π.μ

Προσυγκέντρωση ΟΜΕ-ΟΤΕ ΥΜΑ-ΝΥΜΑ 10.30 Π.Μ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ -ΟΤΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. Λάμπρου                                                        Θ. Τασσιός

 

Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυναδέλφισες, συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε την ένταση και τις αντιδράσεις του αγώνα μας ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την πολιτική που αντί να λύνει τα προβλήματα  της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και οδηγεί  σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία. Αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες, σκεπάζοντας ακόμα και Λ(Η)ΣΤΕΣ προκαλώντας ακόμα περισσότερο τον χειμαζόμενο κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, και τους περίπου 1.350.000 ανέργους.
 

Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 

Δευτέρα 8 Οκτώβρη όλοι στις 6 μ.μ στην πλατεία Συντάγματος

Στο ίδιο πλαίσιο και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ  του κύριου εκφραστή της ελεεινής πολιτικής εξαθλίωσης της πατρίδας μας, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν  με κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στην Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00  έως τις 15:00 και όλοι στο συλλαλητήριο 13:00 στο Σύνταγμα.

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ -ΟΤΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. Λάμπρου                                                        Θ. Τασσιός

 

Πανεργατικό Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ανάλογα συλλαλητήρια θα οργανωθούν στην Περιφέρεια από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα απευθύνουν ανοιχτή δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, την Τ. Αυτοδιοίκηση και σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα εξοντωτικά και αναποτελεσματικά μέτρα των μνημονίων και τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ της κρίσης των Τραπεζιτών και των κερδοσκόπων δανειστών.

Για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.

Για να βάλουμε φραγμό στη νέα βάρβαρη αντεργατική επέλαση κατά μισθωτών και συνταξιούχων και να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ τα μέτρα που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα και στη νεοφιλελεύθερη θύελλα ισοπέδωσης των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Η συνταγή είναι λάθος, τα προγράμματα απέτυχαν παταγωδώς και αυτοί επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική!

Αυτή δεν είναι ευρωπαϊκή ΒΟΗΘΕΙΑ, είναι ΘΗΛΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία!

Αυτά είναι μέτρα χωρίς ελπίδα ΣΩΤΗΡΙΑΣ, γιατί και την κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την χρεοκοπία.

Συνεχίζουμε και αντιδρούμε γιατί ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι ΤΙΜΕΣ και η ακρίβεια καλπάζουν ενώ οι ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ το διασκεδάζουν!

Στις σημερινές δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας στη βάση των κοινών μας αιτημάτων και προβλημάτων απαιτείται να βρεθούμε ΟΛΟΙ στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10 ΩΡΑ 6 μ.μ.

 

Ψήφισμα Γενικής Απεργίας 26/09/12

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πεδίον του Άρεως διαπιστώνουμε:

Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αποτελεί βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέφτες.

Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ακόμα και τις προγραμματικές θέσεις και στα πλαίσια συνέχισης και έντασης των μνημονιακών πολιτικών προωθεί νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι μισθοί, συντάξεις (κύριες και επικουρικές, το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η υγεία, παιδεία, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της Δημόσιας περιουσίας και προνοιακά επιδόματα, όλα ξαναμπαίνουν στην μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές αλλά και για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα προνόμια οι τραπεζίτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζουν σε βάρος των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις συκοφαντικές, υπονομευτικές και διασπαστικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης, των κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Εργαζόµενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν & απαιτούν:

 • Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των νέων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγούν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.

 • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές.

 • Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.

 • Απόκρουση των πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας για κατάργηση του πενθήμερου, επιβολή δήθεν ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα, περιορισμό της αμοιβής για πρόσθετη εργασία περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και όποιο άλλο εφεύρημα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ετών, οδηγούν το ατομικό και συλλογικό δίκαιο σε πλήρη αποσάθρωση και τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας.

 • Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του στους ανέργους, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά απασχολουμένων.

 • Όχι στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις Υπηρεσιών του Δημοσίου.

 • Καμία απόλυση και κανένα καθεστώς εφεδρείας για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου.

 • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν.

 • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.

 • Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης

 • Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

 • Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος ,διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

 • Αλλαγή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρόλου της Ε.Κ.Τ., με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και συνοχή.

 • Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

 • Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε.Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.

 • Δημιουργία δηµόσιου και ισχυρού πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων. Όχι στην εκποίηση της ΑΤΕ και του Τ.Ταμιευτηρίου.

 • Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.

 • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

 • Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δηµόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.

 • Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

 • Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

 • Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.

 • Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα συνδικάτα έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν τις άδικες αδιέξοδες και αναποτελεσματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

τα συνδικατα διεκδικουν:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ – ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ πολιτικές

Όλοι μαζί μπορούμε

να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές

 

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως – ώρα 11.00

 

Καταδικάζουμε τα άνισα και αντικοινωνικά μέτρα που μας επιβάλει η κυβέρνηση υποκύπτοντας στους ακατάπαυστους εκβιασμούς των τοκογλύφων της Τρόϊκας.

Απαιτούμε και θα αγωνιστούμε να μη συνεχιστεί η πολιτική εξαθλίωσης που έχει συνθλίψει την ελληνική κοινωνία, έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της ανεργίας και σπρώχνει σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και αδιέξοδα την ελληνική οικονομία.

 

Η στοχοποίηση αποκλειστικά του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων, την ίδια στιγμή που οι έχοντες και κατέχοντες παραμένουν στο απυρόβλητο, πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Αυτό είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας.

 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις μας για όλο το επόμενο διάστημα.

 

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΥΜΑ ΩΡΑ 10.30

 • Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη της ΓΣΕΕ για την πανελλαδική απεργία...
 

Διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις ΟΤΕ στην Κάντζα

Σχεδόν στο τέλος του Αυγούστου ξεκίνησε η διαδικασία μετεγκατάστασης στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις ΟΤΕ-COSMOTE στην Κάτζα. Σε πρώτη φάση μετακινήθηκαν συνάδελφοι από την COSMOTE και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η μετακόμιση των συναδέλφων που στελεχώνουν τις προεπιλεγμένες υπηρεσίες του ΟΤΕ που έχει ήδη αποφασισθεί ότι θα μετακινηθούν.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ήδη από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η μετεγκατάσταση έχει κινητοποιηθεί με σκοπό να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει και δεν είναι άλλο από την σοβαρή οικονομική επιβάρυνση που θα υποστούν οι συνάδελφοι για την μετακίνηση τους από και προς τις νέες εγκαταστάσεις. Το δικό μας αίτημα είναι ότι αφενός μεν θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αφετέρου αυτό θα πρέπει να γίνει με υπογραφή συλλογικής σύμβασης για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι πρώτες μας αντιδράσεις με ενημερώσεις προς τους συναδέλφους και καταλήψεις χώρων στις νέες εγκαταστάσεις είναι στόχος μας να συνεχιστούν μέχρι να δικαιωθούμε.

 

Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης

Εμείς οι εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Ε.Κ.Θ - ΕΔΟΘ. που έγινε σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση.

Εργαζόµενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν & απαιτούν:

 • Να απορριφθεί κατηγορηματικά κάθε σκέψη ή πρόταση για νέες περικοπές και ανατροπές στους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και για νέες φοροεπιδρομές κατά των «μόνιμων υποζυγίων» μισθωτών και συνταξιούχων.
 • Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση των επαχθών και αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου .
 • Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση ευρωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και συνοχή.
 • Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή
 • Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε.Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.
 • Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των νέων σχεδιαζόμενων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων και ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων
 • Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους
 • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.
 • Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών µορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δηµοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρηµάτων των δοµηµένων οµολόγων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.
 • Δημιουργία δηµόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων.
 • Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
 • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των µεγάλων εισοδηµάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ µισθωτών και συνταξιούχων.
 • Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δηµόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.
 • Καθιέρωση του θεσµού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
 • Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
 • Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
 • Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να μπει τέλος στην αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΓΣΕΕ ώστε να καθοριστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας.

τα συνδικατα διεκδικουν:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ – ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ πολιτικεσ

Όλοι µαζί µπορούµε