ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
Καλό Πάσχα!

Οι άγιες μέρες των γιορτών του Πάσχα ας φέρουν σε όλες τις οικογένειες των συναδέλφων κάθε καλό. Κι ας ευχηθούμε καλή Ανάσταση και στον καθένα ξεχωριστά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Στους καιρούς που ζούμε και αυτά είναι σημαντικά... Και η Υγεία!

Χρόνια Πολλά!

38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

WFM

ΠΡΟΣ
Τοπικές Διοικούσες ΕπιτροπέςΣυνάδελφοι,
Η εφαρμογή του WFM εξαπλώθηκε και λειτουργεί σε όλη τη χώρα, σε κάθε Τοπικό Τμήμα.

Στόχος μας είναι, η όσο το δυνατόν καλύτερη και μεγαλύτερη καταγραφή των συνθηκών εργασίας και των προβλημάτων του προσωπικού και του συστήματος με την εφαρμογή του WFM.

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση του επείγοντος και της αναγκαιότητας, ώστε η ΠΕΤ-ΟΤΕ να διαμορφώσει την καλύτερη δυνατή άποψη για την εφαρμογή του WFM  παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως μέχρι την Παρασκευή 13/7/2012 για τα παρακάτω :

Προβλήματα του προσωπικού τόσο στο πεδίο όσο και στους κατανεμητές
Παρατηρήσεις
Πιθανές λύσεις στα προβλήματα


Σας εφιστούμε την προσοχή να επικεντρωθείτε στα προβλήματα του προσωπικού και όχι του συστήματος.

 

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Λάμπρου       Θ. Τασσιός
 

Τα νέα ρούχα των τεχνικών του ΟΤΕ

Η ζώνη  και το καπέλο...

Αυτές είναι κάποιες εικόνες από τα νέα ρούχα των τεχνικών του ΟΤΕ τα οποία είναι ήδη έτοιμα για παράδοση και αφού ελέγχθηκαν από την επιτροπή της ΠΕΤ-ΟΤΕ διαπιστώθηκε ότι όντως πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Η μόνη ένσταση - παρατήρηση η οποία κατατέθηκε από την ΠΕΤ-ΟΤΕ στην αρμόδια διεύθυνση της διοίκησης του ΟΤΕ είναι ότι τα μεγάλα νούμερα πάνω από το XL (Δηλαδή XXL, XXXL) θα έπρεπε να είναι  μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Πιστεύουμε ότι και για αυτό το πρόβλημα θα δοθεί λύση.

Ενας τύπος φανέλας...

Αλλος τύπος φανέλας...

Και η πίσω της πλευρά...

Να και το πουκάμισο...

Και η πίσω του πλευρά...

Η φόρμα...

Και το παντελόνι...

 

Ολοκληρώθηκε η ΦΩΝΗ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ του ΟΤΕ τ. 250

Δουλέψαμε με σχέδιο και ρυθμό και παρά τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν, το νέο τεύχος του περιοδικού μας Η ΦΩΝΗ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ του ΟΤΕ είναι ήδη έτοιμο και πήρε το δρόμο του για το πιεστήριο. Πολύ γρήγορα θα είναι στα σπίτια των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα ώστε να πάρουν μια καλή δόση υπεύθυνη πληροφόρησης σχετικά με το τι συμβαίνει αυτή την εποχή στον ΟΤΕ και αφορά τους συναδέλφους μας.

Στο περιοδικό μας καταγράφεται όλη η δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ, οι εξελίξεις πάνω στα φλέγοντα ζητήματα όπως είναι το Γκαράζ της Καλλιθέας, το Stand by, το WFM, οι εξελίξεις από το πρόσφατο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ και η προβολή της νέας διοίκησης. Κι ακόμα οι σελίδες των παρατάξεων που εκφράζονται στο Δ.Σ. του Σωματείου και το χρονολόγιο που καταγράφει όλα τα τελευταία γεγονότα τα οποία συνέβησαν στους μήνες Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου που καλύπτει το περιοδικό μας.

Αξίζει να το μελετήσετε με προσοχή...

Διαβάστε τη πρώτοι πατώντας ΕΔΩ.

 

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης...

Η ΠΕΤ ΟΤΕ, υπενθυμίζει τις οδηγίες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων υπό συνθήκες καύσωνα. Συγκεκριμένα με ειδική εγκύκλιο της Συνομοσπονδίας προς τους εργοδότες, τους Επιθεωρητές Εργασίας και τους Τεχνικούς Ασφαλείας επισημαίνονται οι υποχρεώσεις και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια καύσωνα.

Έτσι για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες, γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με το Ν. 1568/1985, τις υπ. αριθμ. 130329/1995, 130427/1990, 140120/1989 Εγκυκλίους του Υπουργείου Απασχόλησης και τις σχετικές προβλέψεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από γενικά νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές αρτηριακής πίεσης κοκ), οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα (πχ ινσουλίνη, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιαλλεργικά κοκ), οι γυναίκες σε περίοδο κύησης.

Τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες αφορούν σε μετρήσεις της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας στους χώρους εργασίας και σε παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία των κτιρίων, σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και στη διαμόρφωση του μικροκλίματος του εργασιακού χώρου.

Τα οργανωτικά μέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιμου νερού σε θερμοκρασία 10ο –15ο C, τον προγραμματισμό των εργασιών και τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε συνεργασία και με τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας.

Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Επισημαίνουμε ότι βάσει της οικείας Σ.Σ.Ε Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Κλάδων όλης της Χώρας, οι σχετικές εργασίες διακόπτονται σε περιπτώσεις καύσωνα, όταν η θερμοκρασία στον τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.

Σημαντική, είναι η δραστηριότητα των αρμόδιων Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας, η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής μέτρων που κατατείνουν στη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδίως στους πλέον επιβαρυμένους από τη θερμική άποψη παραγωγικούς.

 

Γκαράζ Καλλιθέας: Το πρώτο θύμα της αναδιοργάνωσης

Συναδέλφισσες – οι

Μετά από μια περίοδο απαξίωσης και ηθελημένης αποδιοργάνωσης του σταθμού αυτοκινήτων του ΟΤΕ στην Καλλιθέα, η Διοίκηση αποφάσισε εν κρυπτώ με συνοπτικές διαδικασίες το κλείσιμο του Γκαράζ.

Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της νέας πολιτικής των Golden Boys του Διοικητικού Μεγάρου μέσα στο γενικότερο πνεύμα ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας και των υποδομών του ΟΤΕ.

Με δεδομένο ότι το κτίριο περιλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο παραπλεύρως κεντρικού οδικού άξονα και συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κρίθηκε μετά από μισό αιώνα περίπου, μη συμφέρουσα η λειτουργία του και επελέγει όπως μας είπαν για οικονομοτεχνικούς λόγους η μέθοδος της επινοικίασης του στόλου των οχημάτων του ΟΤΕ.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θεωρεί ότι, πρέπει πριν οποιαδήποτε οριστική απόφαση της διοίκησης να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος στην κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης και αναβάθμισης ενός μοναδικού περιουσιακού στοιχείου το οποίο υπό τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί βασικό εργαλείο υποστήριξης και ανάπτυξης του Οργανισμού.

Δηλαδή η υπεραξία της επαγγελματικής γνώσης των συναδέλφων μας στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί για να συνεχίσει να υπηρετείται αυτόνομα η λειτουργία μας.

Ο ΟΤΕ δεν είναι προσωρινός. Ο ΟΤΕ αποτελεί την βάση των Τηλεπικοινωνιών της χώρας και οφείλουν οι διοικούντες να διατηρήσουν τις βασικές τηλεπικοινωνιακές και υποστηρικτικές υποδομές, έτσι ώστε με τις κατάλληλες επενδύσεις και την αντίστοιχη αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό να διατηρήσουμε τουλάχιστον την ανεξαρτησία της εταιρίας όσον αφορά ζωτικές λειτουργίες αφού ταυτόχρονα δεν θα είμαστε εξαρτημένοι από τον ανταγωνισμό (εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων).

Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της απώλειας των θέσεων εργασίας του Γκαράζ εξειδικευμένου προσωπικού, υποστηρίζουμε την συνέχιση της λειτουργίας του κυρίως για τους επιχειρησιακούς λόγους που προαναφέραμε.

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση είναι βέβαιο ότι, δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι το μισθολογικό κόστος παραμένει και η αξία των υποδομών του καλύτερου σταθμού αυτοκινήτων στα Βαλκάνια υπερβαίνει κατά πολλές φορές την αξία του οικοπέδου. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι, δεν θα επιτρέψουμε χωρίς αδιαμφισβήτητα οικονομικά και επιχειρησιακά στοιχεία επιλογές που συρρικνώνουν και υπονομεύουν την περιουσία του ΟΤΕ και των εργαζομένων του.

Επίσης θα προστατέψουμε με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο τα μέσα παραγωγής και θα διασφαλίσουμε το σύνολο των εργαζομένων στο Γκαράζ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο σταθμό αυτοκινήτων και όλα τα μέλη του Σωματείου σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση.

Σήμερα επιχειρούν να κλείσουν το Γκαράζ. Αύριο ποιος ξέρει τι άλλο!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Λάμπρου        Θ. Τασσιός

 

Ορκίστηκε νέα κυβέρνηση στη χώρα

Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 προέκυψε νέα κυβερνηση της χώρας με τη συμμετοχής των κομμάτων Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - Σημοκρατική Αριστερά. Η σήνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ: ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΚΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: ΤΣΑΦΤΣΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

 

To exit poll και η πρόβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών

Το τελικό exit poll δυο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στις εκλογές της 17 Ιουνίου. Θα περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα αύριο...

Επτακομματική Βουλή με τα ίδια κόμματα που ήταν και στην προηγούμενη Βουλή εκτιμά το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα, με στοιχεία που βασίζονται στο 18% της Επικράτειας, και με περισσότερα από 3000 εκλογικά τμήματα.

  • ΝΔ: 29,53% (128 εδρες)

  • ΣΥΡΙΖΑ: 27,12% (72 έδρες)

  • ΠΑΣΟΚ: 12,25% (33 έδρες)

  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,56% (20 έδρες)

  • Χρυσή Αυγη: 6,95% (18 έδρες)

  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,23% (17 έδρες)

  • ΚΚΕ: 4,49% (12 έδρες)

Το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής ανέρχεται στο 4%