ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
Καλό Πάσχα!

Οι άγιες μέρες των γιορτών του Πάσχα ας φέρουν σε όλες τις οικογένειες των συναδέλφων κάθε καλό. Κι ας ευχηθούμε καλή Ανάσταση και στον καθένα ξεχωριστά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Στους καιρούς που ζούμε και αυτά είναι σημαντικά... Και η Υγεία!

Χρόνια Πολλά!

38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Κάλπες για Δ.Σ.-Ελεγκτική Επιτροπή ΟΜΕ, ΓΣΕΕ

Ένα ακόμα στιγμιότυπο από το περιθώριο του 37ου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΟΜΕ ΟΤΕ. Στην φωτογραφία σύνεδροι από την ΠΕΤ ΟΤΕ, οι Αντώνης Παναγιωτακόπουλος, Θωμάς Τασσιός, Δημήτρης Μουστακίδης και ο Γιάννης Πάγκαλος...

Ηρεμία επικράτησε κατά τη διάρκεια των εργασιών της 37ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΜΕ ΟΤΕ στη Τέμενη. Πέρα από το σφοδρό συνδικαλιστικό λόγο και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συνέδρους το μέγα ζητούμενο είναι οι κάλπες που θα δώσουν τη νέα Διοίκηση της ΟΜΕ ΟΤΕ για την επόμενη τριετία.

Πρόκειται για το 35μελές Δ.Σ. και τους 8 αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το Σάββατο μας επιφύλαξε μια ηλιόλουστη μέρα στην Τέμενη Αιγίου.

Την ώρα που οι κάλπες στήθηκαν για να υποδεχθούν τους συνέδρους ψηφοφόρους, έξω στο μπαρ της παραλίας τα τραπεζάκια φιλοξενούσαν συναδέλφους που έκαναν τις υψηλές αναλύσεις τους.

Τα ψηφοδέλτια που είχαν στη διάθεση τους οι ψηφοφόροι ήταν:

 • ΔΑΚΕ Ομίλου
 • ΔΑΚΕ ΟΤΕ
 • ΔΑΚΕ
 • ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ
 • ΠΑΣΚΕ 2
 • ΠΑΣΚΕ 3
 • ΕΣΚ
 • Αγωνιστική Συνεργασία – Ενωτική σ.κ.
 • Ακομμάτιστοι
 • Και ένα ψηφοδέλτιο με την ένδειξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και με υποψήφια την συν. Ολυμπία Βαρσάμη του Κωνσταντίνου.
 • 11.30, οι κάλπες έκλεισαν και η Εφορευτική Επιτροπή ξεκίνησε τη διαλογή...

Κατόπιν της διαλογής που έγινε, οι παρατάξεις έλαβαν τους ακόλουθους σταυρούς με αποτέλεσμα να καταλάβουν τις παρακάτω έδρες.

Ψήφισαν 136. Έλαβαν:

 • ΔΑΚΕ με 45 ψήφους καταλαμβάνει 12 έδρες
 • ΠΑΣΚΕ με 45 ψήφους καταλαμβάνει 12 έδρες
 • Αγωνιστική Συνεργασία – Ενωτική σ.κ. με 21 ψήφους καταλαμβάνει 5 έδρες
 • ΕΣΚ με 11 ψήφους καταλαμβάνει 3 έδρες
 • ΑΣΕ με 8 ψήφους καταλαμβάνει 2 έδρες
 • ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ με 5 ψήφους καταλαμβάνει 1 έδρα
 • Ανεξάρτητοι με 1 ψήφο δεν καταλαμβάνει καμία έδρα.

Πλειοψηφόν σύμβουλος είναι ο Γιάννης Δούκας ο όποιος έχει υποχρέωση, με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας να συγκαλέσει σε Σώμα τη νέα Διοίκηση της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα...

 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγουν

 • ΔΑΚΕ 2
 • ΠΑΣΚΕ 2
 • Αγωνιστική Συνεργασία – Ενωτική σ.κ. 1

 

Για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εκλέγουν:

 • ΠΑΣΚΕ με 45 ψήφους εκλέγει 4 αντιπροσώπους
 • ΔΑΚΕ με 44 ψήφους εκλέγει 4 αντιπροσώπους
 • Αγωνιστική Συνεργασία – Ενωτική σ.κ. με 23 ψήφους εκλέγει 2 αντιπροσώπους
 • ΕΣΚ με 11 ψήφους εκλέγει 0 αντιπροσώπους
 • ΑΣΕ με 8 ψήφους εκλέγει 0 αντιπροσώπους
 • ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ με 5 ψήφους εκλέγει 0 αντιπροσώπους
 

Υπερψηφίστηκαν πεπραγμένα - οικονομικά

Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, συμπτωματικά όλοι μέλη της ΠΕΤ ΟΤΕ, από αριστερά Νεκτάριος Δρίτσας, Κυριάκος Σιδηρόπουλος, Μάκης Σαμαράς.

Μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για τον Διοικητικό απολογισμό και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας η Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε από του βήματος του Συνεδρίου τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν 136 σύνεδροι, έγκυρα 129, έλαβαν:

 • Διοικητικός Απολογισμός 92 ΝΑΙ 37 ΟΧΙ
 • Οικονομικός Απολογισμός 105 ΝΑΙ 21 ΟΧΙ 3 λευκά
 • Οικονομικός Προϋπολογισμός 100 ΝΑΙ 26 ΟΧΙ 3 λευκά
 

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 37ου Συνεδρίου της ΟΜΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ χαιρετίζει τους συναδέλφους από το βήμα του Συνεδρίου.

 

Ο Πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ συν Παν. Κούτρας στο βήμα για τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας μας.

 

Ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΕ ΟΤΕ Αντ. Μπιρμπιλής στο βήμα του Συνεδρίου για τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας μας.

 

Ένα πρώτο στιγμιότυπο από την αίθουσα εκδηλώσεων του παραθεριστικού κέντρου του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου που πραγματοποιείται το 37ο Συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ.

Παρουσία του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ. κ. Μ. Τσαμάζ έγινε την Πέμπτη 17/5 στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου η έναρξη των εργασιών του 37ου Τακτικού Εκλογικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας.

Στη συνέχεια μίλησαν ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕ ΟΤΕ συν. Κούτρας, Μπιρμπιλής. Τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης έκανε ο Πρόεδρος και τον προγραμματισμό δράσης ο Γεν, Γραμματέας.

Στην δεύτερη μέρα εισηγητές ήταν ο κ. Νίκος Τεσσαρομάτης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΚΤ, ο Λάμπρος Κουτσιμπογιώργος ως διευθυντής του Επικουρικού Ταμείου και Ταμείου Πρόνοιας ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χρ. Μπουρσανίδης και ο Σωτήρης Χρυσάφης με την ιδιότητα του εισηγητή για το επαγγελματικό Ταμείο του ΟΤΕ, οι οποίοι και έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις των ασφαλισμένων στον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ και σε άλλα ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους. Ταυτόχρονα συνεχίζονταν η ψηφοφορία για τον Οικονομικό, Διοικητικό Απολογισμό και προϋπολογισμού Οικονομικών.

 

Τι απασχόλησε την Εκτελεστική Επιτροπή της 30/4/2012

Συνεδρία 30 Απριλίου 2012

Θέματα:

 1. Ακίνητο ΠΕΤ-ΟΤΕ στο Μαρούσι
 2. Συνάντηση με ομόφωνη απόφαση όλων των Σωματείων στις 02/05 για την δημιουργία ενός Σωματείου στον ΟΤΕ.
 3. Αξιολόγιο, προβλήματα και προτάσεις για νέο αξιολόγιο
 4. Τροποποίηση καταστατικού ΠΕΤ-ΟΤΕ
 5. Οικονομικά ΠΕΤ-ΟΤΕ
 6. Διαχείριση εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ
 7. Διαμόρφωση γραφείων ΠΕΤ-ΟΤΕ
 8. Διοικητικό συμβούλιο και παρουσία ΠΕΤ-ΟΤΕ στην ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
 9. Ορισμός Γενικών Συνελεύσεων Εργαζομένων και στην Αττική.
 

Ένα νέο πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα

Οι εκλογές της 6/5/2012 ήταν παράξενες... Με καταμετρημένο το 98,2% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, έχουν ως εξής:

ΝΔ: 18,93% και 109 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 16,74% και 51 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 13,22% και 41 έδρες

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,58% και 33 έδρες

ΚΚΕ: 8,57% και 26 έδρες

Χρυσή Αυγή: 6,97% και 21 έδρες

Δημοκρατική Αριστερά: 6,09% και 19 έδρες

Οικολόγοι Πράσινοι: 2,93%

ΛΑΟΣ: 2,90%

Δημοκρατική Συμμαχία: 2,56% .

 • Παρακολουθείστε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών...
 

Έτοιμο το τ.249 της “ΦΩΝΗΣ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ”

Ολοκληρώθηκε το τ. 249 του περιοδικού μας “ΦΩΝΗ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ του ΟΤΕ” και πήρε το δρόμο του για το πιεστήριο. Φυσιολογικά θα το έχετε στα χέρια σας αμέσως μετά τις εκλογές. Καλύπτει τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο 2012.

Στα περιεχόμενά του ξεχωρίζουμε τη σύνθεση της Νέας Διοίκησης που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά παράταξη σε όλα τα όργανα και οι αναπληρωτές τους, ένα αφιέρωμα για την νέα φορολογία και πώς θα την αντιμετωπίσουμε, οι σελίδες των συνδικαλιστικών παρατάξεων κι ένα Χρονολόγιο που καλύπτει τον καιρό έκδοσης του περιοδικού μας.

 • Αν θέλετε να το διαβάσετε πρώτοι, όπως θα κυκλοφορήσει τυπωμένο, πατήστε ΕΔΩ.
 

Ζήτω η 1η Μάη – Ο Αγώνας Συνεχίζεται...

Η βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Χάικεν Χέλσεν απευθείνει μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους στην Κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η ΜΑΗ 2012 με συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων η Κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ στην Αθήνα (Πλ.Κοτζιά).

Είχε προηγηθεί η κατάθεση στεφανιού μνήμης και τιμής στην Καισαριανή (Μνημείο Ηρώων) και στο μνημείο του Στ.Καλλέργη, πρωτοπόρου της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων παρευρέθηκε και απηύθυνε μήνυμα η βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Χάικεν Χέλσεν, ενώ μεταδόθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από συνδικαλιστές των συνομοσπονδιών DGB Γερμανίας, CGT Γαλλίας, CGIL Ιταλίας, Ισπανίας, CGTP Πορτογαλίας, κ.λ.π.

Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να εντείνουν τον αγώνα για την απόκρουση της σκληρής, άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής των μνημονίων τιμώντας παράλληλα την εργατική πρωτομαγιά την ώρα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας στη χώρα μας βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα των ακραίων αντικοινωνικών και νεοφιλελεύθερων μέτρων.

Με κεντρικό μήνυμα «κανείς μόνος του όλοι μαζί μπορούμε» τα συνδικάτα απαιτούν: μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχισθούν και θα ενταθούν όσο συνεχίζονται οι αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και βυθίζουν την οικονομία σε πρωτόγνωρη ύφεση.