ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Ένα νέο πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα

Οι εκλογές της 6/5/2012 ήταν παράξενες... Με καταμετρημένο το 98,2% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, έχουν ως εξής:

ΝΔ: 18,93% και 109 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 16,74% και 51 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 13,22% και 41 έδρες

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,58% και 33 έδρες

ΚΚΕ: 8,57% και 26 έδρες

Χρυσή Αυγή: 6,97% και 21 έδρες

Δημοκρατική Αριστερά: 6,09% και 19 έδρες

Οικολόγοι Πράσινοι: 2,93%

ΛΑΟΣ: 2,90%

Δημοκρατική Συμμαχία: 2,56% .

  • Παρακολουθείστε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών...
 

Έτοιμο το τ.249 της “ΦΩΝΗΣ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ”

Ολοκληρώθηκε το τ. 249 του περιοδικού μας “ΦΩΝΗ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ του ΟΤΕ” και πήρε το δρόμο του για το πιεστήριο. Φυσιολογικά θα το έχετε στα χέρια σας αμέσως μετά τις εκλογές. Καλύπτει τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο 2012.

Στα περιεχόμενά του ξεχωρίζουμε τη σύνθεση της Νέας Διοίκησης που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά παράταξη σε όλα τα όργανα και οι αναπληρωτές τους, ένα αφιέρωμα για την νέα φορολογία και πώς θα την αντιμετωπίσουμε, οι σελίδες των συνδικαλιστικών παρατάξεων κι ένα Χρονολόγιο που καλύπτει τον καιρό έκδοσης του περιοδικού μας.

  • Αν θέλετε να το διαβάσετε πρώτοι, όπως θα κυκλοφορήσει τυπωμένο, πατήστε ΕΔΩ.
 

Ζήτω η 1η Μάη – Ο Αγώνας Συνεχίζεται...

Η βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Χάικεν Χέλσεν απευθείνει μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους στην Κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η ΜΑΗ 2012 με συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων η Κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ στην Αθήνα (Πλ.Κοτζιά).

Είχε προηγηθεί η κατάθεση στεφανιού μνήμης και τιμής στην Καισαριανή (Μνημείο Ηρώων) και στο μνημείο του Στ.Καλλέργη, πρωτοπόρου της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων παρευρέθηκε και απηύθυνε μήνυμα η βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Χάικεν Χέλσεν, ενώ μεταδόθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από συνδικαλιστές των συνομοσπονδιών DGB Γερμανίας, CGT Γαλλίας, CGIL Ιταλίας, Ισπανίας, CGTP Πορτογαλίας, κ.λ.π.

Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να εντείνουν τον αγώνα για την απόκρουση της σκληρής, άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής των μνημονίων τιμώντας παράλληλα την εργατική πρωτομαγιά την ώρα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας στη χώρα μας βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα των ακραίων αντικοινωνικών και νεοφιλελεύθερων μέτρων.

Με κεντρικό μήνυμα «κανείς μόνος του όλοι μαζί μπορούμε» τα συνδικάτα απαιτούν: μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχισθούν και θα ενταθούν όσο συνεχίζονται οι αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και βυθίζουν την οικονομία σε πρωτόγνωρη ύφεση.

 

Το απεργιακό σποτ του Ε.Κ.Α. για την Πρωτομαγιά

 

Εργατική Πρωτομαγιά 2012

Μια ακόμα εργατική πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους όλης της χώρας να βάλλονται ανελέητα μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα απαξίωσης και ευτελισμού των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κατακτήσεις που προέκυψαν από αγώνες βλέπουμε σήμερα να χάνονται θέτοντας μας ουσιαστικά ως θύματα μιας οικονομικής κρίσης για την οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από εμάς δεν ευθύνεται κανείς από εμάς δεν την δημιούργησε με κανένα τρόπο. Στην αντίπερα όχθη αυτοί οι οποίοι κατασπάραξαν τις σάρκες του Ελληνικού λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανέγγιχτοι ανάμεσα μας χωρίς κανείς από αυτούς να καλείται να λογοδοτήσει για τα οικονομικά αλλά και κοινωνικά αίσχη τα οποία διέπραξαν. Μοναδικός τους στόχος ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο νέος, ο άνεργος και γενικά αυτός που με τον δικό του ιδρώτα στήριζε πάντα και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία αυτής εδώ της χώρας.

Το εξοργιστικό αυτό σκηνικό που έχει στηθεί στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπισθεί πρέπει να μας βρει όλους ανεξαιρέτως ενωμένους σαν μια γροθιά, με μοναδικό σκοπό να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και πάνω από όλα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας, θα πρέπει να δώσουμε εμείς το σύνθημα για νέους δυναμικούς αγώνες σε ένα περιβάλλον που ήδη έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρισθεί σαν το δυσκολότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση αλλά και την οργή μας για την πολιτική της εξαθλίωσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν, δηλώνουμε όπως πάντα ένα βροντερό παρών σε οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόσταγμα και διακηρύττουμε  απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σωματείο μας θα είναι πάντα ένα προπύργιο αγώνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ
Πλατεία Κοτζιά Τρίτη 1η ΜΑΗ 2012 Ωρα 10.00 π.μ

 

Στόχος τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΟΤΕ

 

 

Ξημερώματα της 20 Απριλίου 2012 οι «γνωστοί – άγνωστοι» εισέβαλαν στο προαύλιο του Α.Κ του ΟΤΕ στην οδό Κωλέττη στο κέντρο της Αθήνας και πυρπόλησαν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Εδώ ακριβώς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ίσως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα λόγω του ότι αρκετοί συνάδελφοι βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα στο ίδιο κτήριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χώροι και υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΟΤΕ γίνονται στόχος και το μοναδικό φυσικά που πρέπει να μας απασχολεί σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Ιδίως τη σημερινή εποχή που τα ακραία φαινόμενα βίας αφενός μεν αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς αφετέρου παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερα από αυτά είναι σχεδόν «τυφλά».

  • Μεγαλύτερο φωτογραφικό ρεπορτάζ στο περιοδικό μας Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ
 

Η ΓΣΕΕ κατά της τρόικας που επιμένει στη λιτότητα

Το πρωτοσέλιδο της 19/4/2012 της εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗ.

 

Το πρωτοσέλιδο της 19/4/2012 της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗΣ.


Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΓΣΕΕ με ημερομηνία 19/4/2012 στο οποίο, εν όψη μάλιστα προεκλογικής περιόδου, τονίζει:

Οι «φωστήρες της Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)» επιμένουν στην ίδια χρεοκοπημένη και αδιέξοδη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της άγριας περικοπής μισθών για τη «δήθεν» ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Για ακόμη μία φορά βάζουν στο στόχαστρο το ήδη ισχνό και υπερφορολογημένο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων προτείνοντας μέτρα που το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη φτώχεια και βαθύτερη ύφεση.

Τα επιχειρήματα τους έχουν καταρριφθεί στην πράξη. Παρουσιάζουν την εσωτερική υποτίμηση ως αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, όταν οι δραματικές μειώσεις μισθών που έχουν ήδη επιβληθεί έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων.

Για ποια ανάπτυξη μιλούν λοιπόν; Ποια ανάπτυξη έχει τέτοια δραματικά αποτελέσματα σαν αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός;

Επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού να πάρουν ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις νέες αυτές προκλητικές απαιτήσεις.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη και ψευδεπίγραφη επίκληση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και θα εντείνει τον αγώνα για την ακύρωση των μέτρων που μετατρέπουν το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας σε «εργατικό δίκαιο» μεσαίωνα.

Μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Συνομοσπονδία θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον και των Διεθνών Δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί μαζί με όλους τους εργαζομένους τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.