ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 104 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Εργατική Πρωτομαγιά 2012

Μια ακόμα εργατική πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους όλης της χώρας να βάλλονται ανελέητα μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα απαξίωσης και ευτελισμού των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κατακτήσεις που προέκυψαν από αγώνες βλέπουμε σήμερα να χάνονται θέτοντας μας ουσιαστικά ως θύματα μιας οικονομικής κρίσης για την οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από εμάς δεν ευθύνεται κανείς από εμάς δεν την δημιούργησε με κανένα τρόπο. Στην αντίπερα όχθη αυτοί οι οποίοι κατασπάραξαν τις σάρκες του Ελληνικού λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανέγγιχτοι ανάμεσα μας χωρίς κανείς από αυτούς να καλείται να λογοδοτήσει για τα οικονομικά αλλά και κοινωνικά αίσχη τα οποία διέπραξαν. Μοναδικός τους στόχος ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο νέος, ο άνεργος και γενικά αυτός που με τον δικό του ιδρώτα στήριζε πάντα και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία αυτής εδώ της χώρας.

Το εξοργιστικό αυτό σκηνικό που έχει στηθεί στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπισθεί πρέπει να μας βρει όλους ανεξαιρέτως ενωμένους σαν μια γροθιά, με μοναδικό σκοπό να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και πάνω από όλα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας, θα πρέπει να δώσουμε εμείς το σύνθημα για νέους δυναμικούς αγώνες σε ένα περιβάλλον που ήδη έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρισθεί σαν το δυσκολότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση αλλά και την οργή μας για την πολιτική της εξαθλίωσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν, δηλώνουμε όπως πάντα ένα βροντερό παρών σε οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόσταγμα και διακηρύττουμε  απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σωματείο μας θα είναι πάντα ένα προπύργιο αγώνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ
Πλατεία Κοτζιά Τρίτη 1η ΜΑΗ 2012 Ωρα 10.00 π.μ

 

Στόχος τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΟΤΕ

 

 

Ξημερώματα της 20 Απριλίου 2012 οι «γνωστοί – άγνωστοι» εισέβαλαν στο προαύλιο του Α.Κ του ΟΤΕ στην οδό Κωλέττη στο κέντρο της Αθήνας και πυρπόλησαν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Εδώ ακριβώς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ίσως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα λόγω του ότι αρκετοί συνάδελφοι βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα στο ίδιο κτήριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χώροι και υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΟΤΕ γίνονται στόχος και το μοναδικό φυσικά που πρέπει να μας απασχολεί σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Ιδίως τη σημερινή εποχή που τα ακραία φαινόμενα βίας αφενός μεν αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς αφετέρου παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερα από αυτά είναι σχεδόν «τυφλά».

  • Μεγαλύτερο φωτογραφικό ρεπορτάζ στο περιοδικό μας Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ
 

Η ΓΣΕΕ κατά της τρόικας που επιμένει στη λιτότητα

Το πρωτοσέλιδο της 19/4/2012 της εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗ.

 

Το πρωτοσέλιδο της 19/4/2012 της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗΣ.


Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΓΣΕΕ με ημερομηνία 19/4/2012 στο οποίο, εν όψη μάλιστα προεκλογικής περιόδου, τονίζει:

Οι «φωστήρες της Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)» επιμένουν στην ίδια χρεοκοπημένη και αδιέξοδη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της άγριας περικοπής μισθών για τη «δήθεν» ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Για ακόμη μία φορά βάζουν στο στόχαστρο το ήδη ισχνό και υπερφορολογημένο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων προτείνοντας μέτρα που το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη φτώχεια και βαθύτερη ύφεση.

Τα επιχειρήματα τους έχουν καταρριφθεί στην πράξη. Παρουσιάζουν την εσωτερική υποτίμηση ως αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, όταν οι δραματικές μειώσεις μισθών που έχουν ήδη επιβληθεί έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων.

Για ποια ανάπτυξη μιλούν λοιπόν; Ποια ανάπτυξη έχει τέτοια δραματικά αποτελέσματα σαν αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός;

Επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού να πάρουν ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις νέες αυτές προκλητικές απαιτήσεις.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη και ψευδεπίγραφη επίκληση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και θα εντείνει τον αγώνα για την ακύρωση των μέτρων που μετατρέπουν το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας σε «εργατικό δίκαιο» μεσαίωνα.

Μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Συνομοσπονδία θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον και των Διεθνών Δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί μαζί με όλους τους εργαζομένους τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.

 

Καλή Ανάσταση!

 

Νέα Διοίκηση στην ΠΕΤ ΟΤΕ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΤ ΟΤΕ συνήθε σε Σώμα.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ, που προέκυψε από τις εκλογές στις 20-24 Φεβρουαρίου 2012, συνήλθε  σήμερα  6 Απριλίου σε Σώμα και εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ως εξής:


 

Πρόεδρος

Λάμπρου

Βασίλειος

Αντιπρόεδρος

Περράκης

Αλέξανδρος

Γενικός  Γραμματέας

Τασσιός

Θωμάς

Αναπλ.  Γεν.  Γραμματέας

Στεφανής

Γεώργιος

Γραμματέας Οικονομικών

Καραμπούλας

Σπύρος

Οργανωτικός  Γραμματέας

Μπιρμπιλής

Θεόφιλος

Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας

Τούντας

Ανέστης

Γραμματέας  Δημοσίων Σχέσεων

Δρίτσας

Νεκτάριος

Αναπλ. Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων

Ραπανάκης

Εμμανουήλ

Γραμματέας Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας

Παπαμάρκου

Γεώργιος

Αναπλ. Γραμματέας Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας

Θεοδώρου

Θεόδωρος

 

Μέλη

 

1

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

13

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2

ΑΣΠΡΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

14

ΠΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3

ΓΙΕΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

15

ΠΕΡΖΕΜΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

16

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

5

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

17

ΡΕΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

6

ΚΑΒΑΛΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

18

ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7

ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

19

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

8

ΚΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

20

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΥΡΙΑΚΟΣ

9

ΛΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

21

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

10

ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

22

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

11

ΜΙΛΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

23

ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

12

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

24

ΦΥΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

Β. Λάμπρου                                       Θ. Τασσιός

 

Γενική άποψη του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 6/4/2012 όπου συνήλθε σε Σώμα.

 

Πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ ο... παλιός, Βασίλης Λάμπρου, από τη ΔΑΚΕ.

 

Αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Περάκης από την ΕΣΚ.

 

Γενικός Γραμματέας ο... παλιός, Θωμάς Τασσιός, από την ΠΑΣΚΕ.

 

Αναπληρωτής Γραμματέας ο Γιώργος Στεφανής από την ΑΣΕ.

 

Ταμίας, ο Σπύρος Καραμπούλας από τη ΔΑΚΕ.

 

Οργανωτικός Γραμματέας ο Θεόφιλος Μπιρμπιλής από τη ΔΑΚΕ.

 

Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας ο Ανέστης Τούντας από την Ακομμάτιστη Ενότητα.

 

Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ο Νεκτάριος Δρίτσας από τη ΔΑΚΕ.

 

Αναπληρωτής Δημοσίων Σχέσεων ο Μανώλης Ραπανάκης από την ΕΜΑ.

 

Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας ο Γιώργος Παπαμάρκου από την ΠΑΣΚΕ.

 

Αναπληρωτής Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας ο Θοδωρής Θεοδώρου από τη ΔΑΚΕ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ


Καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια των διάφορων αυτοαποκαλούμενων αναρχοαυτόνομων, ακροδεξιών και τραμπούκων. Σκοπός τους ήταν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα. Τους φόβισε η μεγαλειώδης διαδήλωση όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες και παιδιά. Οι ομάδες αυτές αποτελούν έναν άλλον μηχανισμό πέραν από τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και προσπάθησαν να χτυπήσουν την 48ωρη απεργία και τη συγκέντρωση όλων των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα της εγκληματικής αυτής επίθεσης, ήταν η απώλεια του συναδέλφου μας, Κοτζαρίδη Δημήτρη, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το κίνημα. Είναι το μακρύ χέρι των Κυβερνήσεων, συμβάλλουν ώστε να περάσει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής  πλουτοκρατίας. Είναι εχθροί του κινήματος. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών είναι να χτυπήσουν τις χιλιάδες λαού που διαδήλωναν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, θέλοντας  να τρομοκρατήσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να το διαλύσουν. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

Οι εργαζόμενοι δώσαμε σκληρή μάχη στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση,  στους διεθνείς τοκογλύφους. Απέναντι στην πολιτική που μας σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια.

Η μεγαλειώδης πορεία και απεργία είναι μεγάλο βήμα, δίνει μεγάλη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη οργή την αντεπίθεση μας απέναντι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική. Οι προβοκάτσιες που στήνουν, δεν μας πτοούν. Δε θα μας στείλουν σπίτι μας. Είναι μονόδρομος για εμάς η πάλη. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά. Αυτό που τους φοβίζει είναι το οργανωμένο ταξικό κίνημα!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διαδηλωτές, σε όλους τους απεργούς, στους τραυματίες, σε όλους όσους υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεκρού συναγωνιστή μας. Υποσχόμαστε ότι πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Καλούμε και όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους.
 

Ωρα ευθύνης…Ωρα αγώνα…

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,


Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο η αντεργατική λαίλαπα δεν έχει σταματημό, κάθε μέρα που ξημερώνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους οδηγούν τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση, τους συνταξιούχους στην πείνα και μετατρέπουν τη χώρα σε χώρα ανέργων υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.


Μοναδικός τρόπος αντίδρασης ο συντονισμένος αγώνας, ο αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα της και μας οδηγεί με ακρίβεια σε εργασιακό μεσαίωνα.Στα πλαίσια του αγώνα αυτού συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στην 48αωρη απεργία που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη συγκέντρωση στις 11.00 π.μ στο πεδίο του Άρεως, προσυγκέντρωση 10.00 π.μ στο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ.
Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια εξαθλίωσης μας, κανείς δεν πρέπει να λείψει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή από τον αγώνα.