ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Καλή Ανάσταση!

 

Νέα Διοίκηση στην ΠΕΤ ΟΤΕ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΤ ΟΤΕ συνήθε σε Σώμα.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ, που προέκυψε από τις εκλογές στις 20-24 Φεβρουαρίου 2012, συνήλθε  σήμερα  6 Απριλίου σε Σώμα και εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ως εξής:


 

Πρόεδρος

Λάμπρου

Βασίλειος

Αντιπρόεδρος

Περράκης

Αλέξανδρος

Γενικός  Γραμματέας

Τασσιός

Θωμάς

Αναπλ.  Γεν.  Γραμματέας

Στεφανής

Γεώργιος

Γραμματέας Οικονομικών

Καραμπούλας

Σπύρος

Οργανωτικός  Γραμματέας

Μπιρμπιλής

Θεόφιλος

Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας

Τούντας

Ανέστης

Γραμματέας  Δημοσίων Σχέσεων

Δρίτσας

Νεκτάριος

Αναπλ. Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων

Ραπανάκης

Εμμανουήλ

Γραμματέας Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας

Παπαμάρκου

Γεώργιος

Αναπλ. Γραμματέας Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας

Θεοδώρου

Θεόδωρος

 

Μέλη

 

1

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

13

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2

ΑΣΠΡΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

14

ΠΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3

ΓΙΕΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

15

ΠΕΡΖΕΜΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

16

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

5

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

17

ΡΕΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

6

ΚΑΒΑΛΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

18

ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7

ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

19

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

8

ΚΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

20

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΥΡΙΑΚΟΣ

9

ΛΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

21

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

10

ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

22

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

11

ΜΙΛΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

23

ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

12

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

24

ΦΥΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

Β. Λάμπρου                                       Θ. Τασσιός

 

Γενική άποψη του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 6/4/2012 όπου συνήλθε σε Σώμα.

 

Πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ ο... παλιός, Βασίλης Λάμπρου, από τη ΔΑΚΕ.

 

Αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Περάκης από την ΕΣΚ.

 

Γενικός Γραμματέας ο... παλιός, Θωμάς Τασσιός, από την ΠΑΣΚΕ.

 

Αναπληρωτής Γραμματέας ο Γιώργος Στεφανής από την ΑΣΕ.

 

Ταμίας, ο Σπύρος Καραμπούλας από τη ΔΑΚΕ.

 

Οργανωτικός Γραμματέας ο Θεόφιλος Μπιρμπιλής από τη ΔΑΚΕ.

 

Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας ο Ανέστης Τούντας από την Ακομμάτιστη Ενότητα.

 

Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ο Νεκτάριος Δρίτσας από τη ΔΑΚΕ.

 

Αναπληρωτής Δημοσίων Σχέσεων ο Μανώλης Ραπανάκης από την ΕΜΑ.

 

Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας ο Γιώργος Παπαμάρκου από την ΠΑΣΚΕ.

 

Αναπληρωτής Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας ο Θοδωρής Θεοδώρου από τη ΔΑΚΕ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ


Καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια των διάφορων αυτοαποκαλούμενων αναρχοαυτόνομων, ακροδεξιών και τραμπούκων. Σκοπός τους ήταν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα. Τους φόβισε η μεγαλειώδης διαδήλωση όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες και παιδιά. Οι ομάδες αυτές αποτελούν έναν άλλον μηχανισμό πέραν από τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και προσπάθησαν να χτυπήσουν την 48ωρη απεργία και τη συγκέντρωση όλων των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα της εγκληματικής αυτής επίθεσης, ήταν η απώλεια του συναδέλφου μας, Κοτζαρίδη Δημήτρη, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το κίνημα. Είναι το μακρύ χέρι των Κυβερνήσεων, συμβάλλουν ώστε να περάσει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής  πλουτοκρατίας. Είναι εχθροί του κινήματος. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών είναι να χτυπήσουν τις χιλιάδες λαού που διαδήλωναν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, θέλοντας  να τρομοκρατήσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να το διαλύσουν. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

Οι εργαζόμενοι δώσαμε σκληρή μάχη στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση,  στους διεθνείς τοκογλύφους. Απέναντι στην πολιτική που μας σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια.

Η μεγαλειώδης πορεία και απεργία είναι μεγάλο βήμα, δίνει μεγάλη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη οργή την αντεπίθεση μας απέναντι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική. Οι προβοκάτσιες που στήνουν, δεν μας πτοούν. Δε θα μας στείλουν σπίτι μας. Είναι μονόδρομος για εμάς η πάλη. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά. Αυτό που τους φοβίζει είναι το οργανωμένο ταξικό κίνημα!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διαδηλωτές, σε όλους τους απεργούς, στους τραυματίες, σε όλους όσους υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεκρού συναγωνιστή μας. Υποσχόμαστε ότι πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Καλούμε και όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους.
 

Ωρα ευθύνης…Ωρα αγώνα…

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,


Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο η αντεργατική λαίλαπα δεν έχει σταματημό, κάθε μέρα που ξημερώνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους οδηγούν τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση, τους συνταξιούχους στην πείνα και μετατρέπουν τη χώρα σε χώρα ανέργων υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.


Μοναδικός τρόπος αντίδρασης ο συντονισμένος αγώνας, ο αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα της και μας οδηγεί με ακρίβεια σε εργασιακό μεσαίωνα.Στα πλαίσια του αγώνα αυτού συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στην 48αωρη απεργία που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη συγκέντρωση στις 11.00 π.μ στο πεδίο του Άρεως, προσυγκέντρωση 10.00 π.μ στο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ.
Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια εξαθλίωσης μας, κανείς δεν πρέπει να λείψει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή από τον αγώνα.

 

Συμμετέχουμε στην ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ  5  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011

Συμμετέχουμε στην ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
10.00-13.00 που προκήρυξε η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Και στην συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία ΚλαυθμώνοςΟι Τεχνικοί του ΟΤΕ δηλώνουν το παρών στο συλλαλητήριο των 151 ΔΕΚΟ και της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να περιφρουρήσουν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση και οι Τροϊκανοι καθημερινά μας αφαιρούν πόρους και εισοδήματα και εκτοξεύουν στα ύψη την ανεργία και το χρέος.
Μας οδηγούν στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ «οικιοθελείς» απολύσεις – σπαστά ωράρια – «ξεσπίτωμα» δεκάδων συναδέλφων.

Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Ας πληρώσουν και οι φοροκλέφτες, οι εισφοροκλέφτες και οι προνομιούχοι. Κι αυτοί σίγουρα δεν είναι οι εργαζόμενοι.
Να μην φτάσουμε να… σώσουμε την οικονομία προσφέροντας ως αντάλλαγμα τη ζωή μας. Φτάνει πια!ΟΛΟΙ στην Τρίωρη Στάση και την συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ

Συναδέλφισες-οι

Σε πρόσφατη ενημέρωση κλιμακίου της Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε τεχνικό τμήμα της Αττικής και κατά την διάρκεια της συνδικαλιστικής ενημέρωσης, διαδικασίας καθόλα νόμιμης και κατοχυρωμένης, υπήρξε συμβάν παρακώλυσης του συνδικαλιστικού μας έργου το οποίο και καταγγέλλουμε.
Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του Τ.Τ επετέθη φραστικά με χυδαίες εκφράσεις κατά του κλιμακίου της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Είναι γεγονός ότι η απαίτηση από τον εργοδότη για τυφλή και πειθήνια υποταγή, βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους προϊσταμένους όλων των βαθμίδων .
Ωστόσο όσοι προϊστάμενοι δεν μπορούν με ψυχραιμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους και να αντιληφθούν την κρισιμότητα του ρόλου τους για την λειτουργία του ΟΤΕ αλλά και την προστασία του προσωπικού φέρουν ακέραιη την ευθύνη και δεν έχουν καμιά δικαιολογία του τύπου ¨εγώ εκτελούσα διαταγές άνωθεν¨.

Τέτοιες συμπεριφορές αν γίνουν ανεκτές θα τραυματίσουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την εργασιακή ειρήνη. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε εμείς οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο, που μοχθούμε διαχρονικά και καθημερινά για την ανάπτυξη του ΟΤΕ.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ ως οφείλει εκ του καταστατικού έναντι των μελών της αλλά και του οργανισμού θα παρεμβαίνει δυναμικά σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής μας δράσης.
Πιστεύουμε ότι φαινόμενα τέτοιου είδους αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα.

Είναι ζήτημα αρχής και χρηστής διοίκησης οι διακριτοί ρόλοι και η ομαλότητα τόσο στην παραγωγική διαδικασία όσο και στην τήρηση των κανόνων προστασίας των δικαιωμάτων των μελών μας.
Σε κάθε περίπτωση το σωματείο μας θα συνεχίσει την αδιάκοπη ενημέρωση και εγρήγορση των μελών μας ώστε να διασφαλίσει της θέσεις εργασίας μας αλλά και την προοπτική ανάπτυξης του ΟΤΕ.
 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9 ΙΟΥΝΗ 2011

ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ


Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο! Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν  τον ΟΤΕ.

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στον Όμιλο και τις ΔΕΚΟ, πρώην και νυν ορθώνουν  το ανάστημά τους  και λένε το μεγάλο ΟΧΙ.

Όλοι στην 24ωρη Απεργία της 9 Ιούνη και στη συγκέντρωση την ίδια μέρα, ώρα 11 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Κάτω τα χέρια από τον ΟΤΕ

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Περιουσία