ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Έτοιμο και το τ. 269 της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

Έτοιμο είναι το νέο τεύχος του περιοδικού μας ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ τ. 269

Και γενικότερα, ολοκληρώνεται το υλικό για την 37η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου 18 – 19 Μαρτίου 2017.

Δείτε το πρώτοι ΕΔΩ.

 

8 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1857 εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία της Ν. Υόρκης:

ΒΙΩΝΟΥΝ: Ανισότητα Στερεότυπα, Διακρίσεις και ρατσισμό Βία

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για: καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσα μεροκάματα με τους άνδρες, ωράριο 10 ωρών αντί 16, κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στην Ελλάδα:

ΒΙΩΝΟΥΜΕ: Ανεργία Αύξηση στις ευέλικτες μορφές εργασίας και τα ευέλικτα ωράρια Βλαπτική μεταβολή όρων εργασίας και μείωση μισθού Χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών και γυάλινη οροφή στην επαγγελματική εξέλιξη Αύξηση κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο Σοβαρή ανεπάρκεια των υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία Μη αναγνώριση στην πράξη των επιλογών της προσωπικής ζωής – στερεότυπα – προκαταλήψεις – ρατσισμό βιολογικού και κοινωνικού φύλου Αέναη ρητορική και απραξία για την λήψη μέτρων προώθησης της γυναικείας συλλογικής και εν γένει συμμετοχής.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για: Επαγγελματική και προσωπική ζωή με ισότητα και έμπρακτο σεβασμό στην ελευθερία επιλογών. Εργασία με ίσους όρους, συλλογική συμμετοχή με ίσους όρους και προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις εκλεγμένες γυναίκες Αποκατάσταση της δέσμευσης της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και των κλαδικών/ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ, της αρχής της εύνοιας υπέρ των εργαζομένων. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας. Ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας. Διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υγείας. Αποτελεσματική πρόσβαση στη δικαιοσύνη Δράσεις ένταξης των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία και την εργασία και προστασία των ασυνόδευτων παιδιών. Συστηματική και διαρκή εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα Δράσεις για την παγκόσμια ειρήνη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εκατόν εξήντα χρόνια μετά, από τη θεωρία των δικαιωμάτων που μας δίνουν οι νόμοι έχουμε περάσει στην πράξη των διακρίσεων. Η ΓΣΕΕ αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου, ως κύριου ακόμα λόγου άνισης μεταχείρισης μαζί με όλα τα άλλα είδη διακρίσεων. Καλούμε όλες και όλους, άνδρες και γυναίκες να αντισταθούμε στις πολιτικές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής εξατομίκευσης και να συστρατευθούμε στα συνδικάτα μας για να κρατήσουμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση, τη μόνη σταθερή και πραγματική πηγή δύναμης και δυναμικής.

 

Δικαστική διεκδίκηση κλιμακίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του ΟΤΕ με δική της πρωτοβουλία και με μονομερή ενέργεια πάγωσε την καταβολή των μισθολογικών προαγωγών που προκύπτουν από τα μισθολογικά κλιμάκια, επικαλούμενη τους μνημονιακούς νόμους και πιο συγκεκριμένα την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012.

Η τελευταία χρηματική καταβολή που αφορούσε μισθολογικό κλιμάκιο δόθηκε στους συναδέλφους που το δικαιούνταν στις 14.02.2012. Από τότε και μέχρι σήμερα η ΠΕΤ-ΟΤΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία έχει καταβάλει όλες τις δυνατές προσπάθειες ούτως ώστε να επανέλθουν τα μισθολογικά κλιμάκια τα οποία ξεκάθαρα δεν αποτελούν αυτόματες ωριμάνσεις αλλά προϊόν αξιολόγησης κι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν υπαχθούν σε κανέναν μνημονιακό νόμο περί αυτομάτων ωριμάνσεων όπως για παράδειγμα το χρονοεπίδομα.

Η διοίκηση του ΟΤΕ παρά τις επί σειρά ετών προσπάθειες μας για λύση του προβλήματος και επαναφορά των κλιμακίων συνεχίζει να επιμένει στην αδιαλλαξία της σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και παρανόμως να μας στερεί τα μισθολογικά κλιμάκια. Μια διοίκηση η οποία τελικά δεν αναγνωρίζει τίποτα και καμιά από τις επί σειρά ιδίως των τελευταίων ετών θυσίες μας, για να παρουσιάζει σήμερα ο ΟΤΕ την μεγαλύτερη κερδοφορία της δεκαετίας σε εποχές μνημονίων και κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.

Με ομόφωνη απόφαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων μελών της εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε την δικαστική οδό για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της αδικίας και καλούμε όλα τα μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία να το πράξουν άμεσα. Η δικαστική διαδικασία προφανώς και θα έχει έναν μακρύ χρονικό ορίζοντα κατά την διάρκεια της οποίας αν υπάρξει η οποιαδήποτε συμβιβαστική πρόταση από πλευράς διοίκησης του ΟΤΕ, θα αξιολογηθεί κατάλληλα από την ΟΜΕ-ΟΤΕ σε συνεργασία με όλα τα σωματεία.

Η διαδικασία έχει συμφωνηθεί ομόφωνα από την ΟΜΕ -ΟΤΕ, και ο κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος πρέπει να συγκεντρώσει και να προσκομίσει τα παρακάτω: 1. Ενημερωτικό σημείωμα με πλήρη τα στοιχεία του συναδέλφου, καθώς επίσης , εκκαθαριστικά μηνός Μάιου από το 2011 έως 2016, και φύλλα αξιολόγησης από το 2011 ως 2016.

2. Εξουσιοδότηση εργολαβικό δίκης, εις διπλούν με πρωτότυπη υπογραφή.

Οι τοπικές διοικούσες θα συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά του κάθε ενδιαφερόμενου συναδέλφου καθώς επίσης και 75 ευρώ ανά συνάδελφο για τα εκ του νόμου προβλεπόμενα έξοδα δικαστικής αγωγής.

Όταν συγκεντρωθούν όλα τα δικαιολογητικά, από κάθε τοπική διοικούσα, με έξοδα της ΠΕΤ-ΟΤΕ θα έρχεται στην Αθήνα στην έδρα του σωματείου μας ένα εξουσιοδοτημένο μέλος του Δ.Σ της Τοπικής διοικούσας για να παραδώσει δικαιολογητικά και χρήματα. Αυτά στην συνέχεια θα παραδοθούν από την ΠΕΤ-ΟΤΕ στον νομικό σύμβουλο της ΟΜΕ-ΟΤΕ που έχει αναλάβει και την υπόθεση.

Για την Αττική οι συνάδελφοι θα πρέπει να παραδώσουν οι ίδιοι τα προβλεπόμενα απαραίτητα στα γραφεία της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι για την αποφυγή του κινδύνου παραγραφής λόγω πενταετίας η διαδικασία αυτή σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2017.

Πληροφορίες καθώς επίσης και τα σχετικά έντυπα μπορούν οι συνάδελφοι να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.ome-ote.gr/index.php/proteinomena-arthra/431-klimakia

  • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί τυπωμένη...
 

Η ασφάλεια και η υγιεινή, προτεραιότητα μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισες συνάδελφοι,

Πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε υπογραμμίσει έντονα προς όλες τις πλευρές ότι για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων είναι στην κορυφή της πυραμίδας των σταθερών και απαρέγκλιτων διαχρονικών θέσεων του σωματείου μας.

Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να παρατηρούμε μια έντονη δραστηριότητα από πλευράς διοίκησης του ΟΤΕ σχετικά με εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις των συναδέλφων μας σχετικές με την υγεία και ασφάλεια.

Εμείς όμως έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Καλούμε τους συναδέλφους να εφαρμόζουν όλα αυτά τα οποία η εταιρεία τους εκπαίδευσε, να τηρούν τις διαδικασίες καθώς επίσης να χρησιμοποιούν όλον εκείνο τον εξοπλισμό τον οποίο η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι είναι απαραίτητος για την καθημερινή τους εργασία.

2. Όσον αφορά ιδίως τις σκάλες καλούμε την διοίκηση του ΟΤΕ να προβεί το ταχύτερο δυνατόν στην αλλαγή της σκάλας των τεχνικών. Η τελευταία διαβεβαίωση ότι οι σκάλες εντός του μήνα αλλάζουν ήταν τον Μάιο του 2016...!!! Από τότε έχουν περάσει 8 ολόκληροι μήνες, οι σκάλες παραμένουν και από πλευράς διοίκησης παρατηρείται "σιγή ασυρμάτου". Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο σε σκάλες και στύλους πριν οποιαδήποτε εργασία.

3. Όσον αφορά ιδίως τον ρουχισμό εκτός από το απόλυτο "μπάχαλο" που παρατηρείται ανά περιοχή σε ολόκληρη την επικράτεια, υπενθυμίζουμε στην διοίκηση του ΟΤΕ ότι έχει συμφωνηθεί η συμβουλευτική παρουσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ στην διαδικασία επιλογής υλικών και ρουχισμού για τους συναδέλφους. Παρά λοιπόν την συμφωνία το σωματείο μας δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να είναι παρών σε καμία σχετική διαδικασία όπως γινόταν απαρέγκλιτα στο παρελθόν.

4. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι απαρέγκλιτα σε οποιοιδήποτε διαδικασία της καθημερινότητας μας, όπου αυτοί προβλέπονται. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για το θέμα με σχετικές ανακοινώσεις.

5. Για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκεί που δεν υπάρχει σαφής εργασιακή - νομοθετική ρύθμιση οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με τις τοπικές διοικούσες για άμεση ενημέρωση από την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

6. Καλούμε την διοίκηση του ΟΤΕ η οποία μετά από δική της απόφαση μετέτρεψε την ΕΣΥΠΠ σε ΕΞΥΠΠ, μια απόφαση η οποία μας βρήκε αντίθετους από την πρώτη στιγμή, να τηρεί την ομαλή και σωστή λειτουργία των τεχνικών ασφαλείας. Επίσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι σε πολλές των περιπτώσεων που καλούνται να επιληφθούν τεχνικοί ασφαλείας, δηλώνουν αναρμόδιοι...!!! Για εμάς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό οι τεχνικοί ασφαλείας να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παίρνουν μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο εργασίας όπου και όταν χρειάζεται.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυταρχικές συμπεριφορές, απειλές και ατεκμηρίωτες και παράλογες εντολές εργασίας, θα παρεμβαίνει και θα τις αντιμετωπίζει αποτελεσματικά με κάθε προβλεπόμενο νόμιμο ή συνδικαλιστικό τρόπο.

Καμία εργασία δεν είναι πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων για να μην γίνεται με την απαραίτητη προβλεπόμενη ασφάλεια.

Εκπτώσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας εμείς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ ουδέποτε δεχτήκαμε και ουδέποτε θα δεχθούμε. Να υπενθυμίσουμε επίσης προς όλους τους συναδέλφους ότι η εφαρμογή των προβλεπομένων είναι και θέμα δικό μας δεν αφορά μόνο την διοίκηση του ΟΤΕ.

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε αρχείο pdf για να την τυπώσετε, αν θέλετε θα τη βρείτε πατώντας ΕΔΩ.
 

Συνάδελφοι προσοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες στο μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες ιδίως σε κάποιες περιοχές είναι πραγματικά πρωτόγνωρες.

Η εργατική νομοθεσία καθώς επίσης και το Ελληνικό ινστιτούτο υγιεινής και ασφάλειας δεν έχουν συγκεκριμένη οδηγία η οποία να αφορά την εργασία υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, όπως υπάρχει για το θέμα του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών.

Παρόλα αυτά γενικές οδηγίες υπάρχουν για τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών χαμηλών θερμοκρασιών.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ επειδή θεωρούμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων είναι το σημαντικότερο θέμα, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Κανένας συνάδελφος δεν θα βγαίνει για εργασίες πεδίου σε συνθήκες παγετού, ή σφοδρής χιονόπτωσης ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

2. Κανένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν θα μετακινείται ιδίως εκτός αστικού ιστού και σε δύσβατες περιοχές κάτω από συνθήκες παγετού, ή σφοδρής χιονόπτωσης. Για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τα οποία κινούνται εκτός αστικού ιστού τις ημέρες τις οποίες υπάρχει περίπτωση ακραίας χιονόπτωσης ή πάγου η υπηρεσία θα πρέπει να μεριμνήσει να έχουν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

3. Εντός του αστικού ιστού θα εκτιμάται η κατάσταση του πεδίου και θα λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με τις τοπικές διοικούσες και την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

4. Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να κάνουν εκτίμηση των καιρικών συνθηκών και να αποφεύγουν την έκθεση τους σε κίνδυνο κατά την διάρκεια εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, εφόσον βρίσκονται ήδη στο πεδίο.

Καμία βλάβη, κανένας συνδρομητής, καμία υπηρεσία, κανένας προϊστάμενος δεν είναι πάνω από την σωματική μας ακεραιότητα.

Καλούμε όλες τις τοπικές διοικούσες να παρακολουθούν την όλη διαδικασία κατά τις ημέρες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για οποιαδήποτε περίπτωση εκβιασμού ή πίεσης από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων για έκθεση σε κίνδυνο συναδέλφου να γίνεται άμεσα επικοινωνία με την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί ήδη...
 

Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους

 

Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στην απεργιά!