ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
37η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 36η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 05 - 06 Μαρτίου 2016. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.  Κι ΕΔΩ ένα ακόμα ψήφισμα.

Τι λένε στο internet για τον ΟΤΕ
Δείτε  ΕΔΩ τι λένε στο internet για τον ΟΤΕ. Μας αφορά.
Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 268

Αυτό ΕΔΩ είναι το φύλλο 268 που κυκλοφορεί τώρα... Κι ΕΔΩ δείτε το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ δειτε το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Καλοκαίρι 2017

Παρά τις δυσκολίες που περνάμε μερικά πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι οικονομικές και ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές είναι μέρος αυτών των κατακτήσεων. Στο παραθεριστικό κέντρο στην Τέμενη Αιγίου  Ή στο παραθεριστικό κέντρο στο Φανάρι Κομοτηνής.

Στη σελίδα του ΟΠΑΚΕ, ΕΔΩ, μπορείτε να μάθετε για περισσότερες προσφορές. Επειδή μας αξίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής....

Αρχική σελίδα

Την Κυριακή 8 Μαΐου με 24ωρη απεργία ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποφάσισε ομόφωνα η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

  • Διαβάστε ΕΔΩ τη διακήρυξη της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
 

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά στους συναδέλφους

 

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά η διοίκηση του ΟΤΕ επικαλούμενη το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού, απολύει έναν συνάδελφο με μια πράξη που καταδεικνύει αφενός αυταρχισμό και αφετέρου αυθαιρεσία.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ για την πράξη αυτή καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΤΕ για ωμή παραβίαση της από 24/5/2013 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αναφορικά με την υποχρέωση της εταιρείας να εφαρμόζει την πειθαρχική διαδικασία των οικείων διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του Προσωπικού. Είναι προφανές, τόσο από την διατύπωση των όρων της εν λόγω ΣΣΕ, όσο και από την εκπεφρασμένη βούληση των μερών ότι ουδέποτε υπήρξε από κοινού θέση για τροποποίηση άλλων διατάξεων της πειθαρχικής διαδικασίας, παρά μόνο για όσα αναφέρονται στους όρους 3.1 της εν λόγω σύμβασης.

Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση, αυθαίρετα η Διοίκηση του ΟΤΕ εφαρμόζει την διαδικασία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π. αφού ως όφειλε έπρεπε να εφαρμόσει την πειθαρχική διαδικασία και σε αυτή να περιοριστεί.

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ ο τρόπος, ο χρόνος και η εικασίες της διοίκησης για την απόλυση του συναδέλφου δημιουργούν σε όλους μας εύλογο προβληματισμό για τις μελλοντικές προθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ.

Η συγκεκριμένη πράξη για εμάς αποτελεί ευθεία βολή κατά της ήδη υπογεγραμμένης Σ.Σ.Ε αλλά και καταφανή πράξη αυθαιρεσίας της διοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την πιστή τήρηση των διαδικασιών των οποίων προβλέπονται από τον Εσωτερικό κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ.

Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει να τορπιλίζει συνειδητά την εργασιακή ειρήνη, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ απαιτεί να μπει τέλος στην παράνομη και καταχρηστική ερμηνεία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π.

Η διευθυντική ασυδοσία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

 

Θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους

 

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ δικαιώνεται για τις διαχρονικές της θέσεις

Επιτέλους μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της ΠΕΤ-ΟΤΕ ξαναμπαίνει δυναμικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την διοίκηση, και αφορά την αναγνώριση των πτυχίων εκείνων που σχετίζονται με το αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων.

Μια διαχρονική και διαρκής θέση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μια θέση η οποία ήταν σαφέστατη και πολύ συγκεκριμένη σήμερα αναγνωρίζεται. Εμείς σαν σωματείο με ρεαλιστικότατη προσέγγιση ποτέ δεν γενικεύσαμε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων, αλλά με υπευθυνότητα προτάσσοντας πάντα το δίκαιο συνυφασμένο με τον ρεαλισμό, ζητούσαμε την αναγνώριση όλων εκείνων των πτυχίων που συσχετίζονται άμεσα και προσφέρουν στο αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων. Πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν πριν την πρόσληψη των συναδέλφων αλλά δεν αναγνωρίστηκαν καθώς επίσης και πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της εργασιακής θητείας στον ΟΤΕ.

Επίσης ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υλοποίηση της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά των συναδέλφων που το δικαιούνται. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ πρωτοστάτησε με τεκμηριωμένες θέσεις 10 χρόνια, ώστε οι συνάδελφοι στα υπόγεια δίκτυα και στους ιστούς κεραιών να ενταχθούν στα ΒΑΕ, ώστε να συνταξιοδοτούνται πέντε χρόνια γρηγορότερα.

Όσον αφορά το κορυφαίο θέμα των ημερών το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η θέση μας είναι ξεκάθαρη, το "προσφυγικό" πρόβλημα δεν μπαίνει σε κανένα χρηματιστήριο αξιών, και η προσπάθεια καπηλείας του από κάποιους είναι πράξη τουλάχιστον απαράδεκτη. Για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ το "προσφυγικό" είναι θέμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς .

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της πρωτοβουλίες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη μας.

  • Δείτε εδώ και κατεβάσετε για να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως ακριβώςε κυκλοφορεί...
 

H OME - ΟΤΕ για το ωράριο του Σαββάτου 12/3/2016

  • Δειτε ΕΔΩ την επικαιροποιημένη  βασική εγκύκλιο 402/13  του 2011
 

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 09/03/2016 στο Σύνταγμα για το Ασφαλιστικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 – ώρα 15:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΠΕΤ ΟΤΕ καλεί τα μέλη της στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ώρα 15:00 στην πλατεία Συντάγματος και να ενώσουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για την απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου Ασφαλιστικού που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα πάντα. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κατάκτηση μας μέσα από θυσίες και αγώνες…

  • Δειτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΠΕΤ ΟΤΕ