ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Κλιμάκια ενημέρωσης της ΟΜΕ ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα

 

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ σε αρχείο pdf.
 

Ερήμην της Βουλής η νέα συμφωνία για τον ΟΤΕ

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση σε αρχείο pdf
 

Όχι στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ...
 

Ένταξη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Η Κυβέρνηση σε απαίτηση των δανειστών, με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε, μεταφέρει τώρα στο υπερταμείο τον πλούτο της χώρας στο οποίο εκχωρούνταιΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Το ΤΑΥΠΕΔ θα διοικείται από πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της κυβέρνησης και των δανειστών. Μεταξύ άλλων τοποθετείται ως επικεφαλής ο κος Παπ, στενός συνεργάτης της προέδρου του Δ.Ν.Τ. κας Λαγκάρντ καθώς και η σύζυγος του κατά τους τύπους αριστερού βουλευτή του Σύριζα Χριστόφορου Παπαδόπουλου για να εφαρμόσουν τις πιο ακραίες, μνημονιακές πολιτικές,

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν απευθείας για την πληρωμή του αέναου χρέους των δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Με λίγα λόγια όλες οι εταιρίες που εκχωρούνται στο ταμείο αποτελούν την εγγύηση για το δάνειο των 86δις ευρώ.

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις πολιτικές που κάνουν πράξη το πιο ακραίο μνημονιακό μοντέλο και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ,καθώς η άνευ όρων εκχώρηση της επιχείρησης στο υπερταμείο θα οδηγήσει όπως έγινε και στον ΟΤΕ σε

• Συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

• Συρρίκνωση των θεσμικών κεκτημένων και άλλων κατακτήσεων. Εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με την χωρίς όρια εισροή φθηνού και δανειζόμενου εργατικού δυναμικού από τρίτες εταιρίες.

• Αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των ανωτέρω πολιτικών θα είναι διαρκής και επί της ουσίας αρχίζει με την κατάθεση αυτού του πολυνομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ είμαστε διατεθειμένοι, από κοινού με τη ΓΣΕΕ και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, να συμβάλλουμε στον αγώνα που και εσείς δίνετε, για να εμποδίσουμε όλοι μαζί τη ψήφιση αυτού που πολυνομοσχεδίου.

Ο δημόσιος πλούτος, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δημιούργησαν, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προαπαιτούμενο για μια ακόμα δόση που θα προστεθεί στο αέναο χρέος.

OME OTE

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κατεβάστε την ανακοίνωση

 

Έτοιμο και το τ. 267 της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού της ΠΕΤ ΟΤΕ τ. 267. Για να το διαβάσετε, όπως κυκλοφορεί τυπωμένο, πατήστε ΕΔΩ.

 

Καλοκαιρινό κυκλοφόρησε το τ. 267 της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ… Λίγο μικρότερο σε σελίδες από το συνηθισμένο 36σέλιδο, αλλά ζωντανό, γεμάτο ειδήσεις και δράση από το Σωματείο… Κυκλοφορεί σε 24 σελίδες...

Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα ζητήματα του χρόνου και μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την έκδοση μέσα στα όρια που είχαμε θέσει.

Πιο χαλαρά τώρα, μπορούμε να ζήσουμε το καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας και να γυρίσουμε πίσω με φορτισμένες τις μπαταρίες για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο μνημονιακό χειμώνα που έχουμε μπροστά μας…

 

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Προσοχή συνάδελφοι

Η ΠΕΤ ΟΤΕ έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφάλεια των συναδέλφων κατά τη διάρκεια της εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο, υπενθυμίζει τις οδηγίες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων κατά τα διαστήματα που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Με βάση ειδική εγκύκλιο της Συνομοσπονδίας προς τους εργοδότες, τους Επιθεωρητές Εργασίας και τους Τεχνικούς Ασφαλείας, όπου επισημαίνονται οι υποχρεώσεις και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια καύσωνα, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση αυτών των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες για;

α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου,

β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες,

γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και

δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με το Ν.1568/1985, τις υπ. Αριθμ. 130329/1995, 130427/1990, 140120/1989 Εγκυκλίους του Υπουργείου Απασχόλησης και τις σχετικές προβλέψεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συγκεκριμένα: Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από γενικά νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές αρτηριακής πίεσης κοκ), οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα (πχ ινσουλίνη, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιχολιεργικά κοκ), οι γυναίκες σε περίοδο κύησης.

Τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες αφορούν σε μετρήσεις της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας στους χώρους εργασίας και σε παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία των κτιρίων, σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και στη διαμόρφωση του μικροκλίματος του εργασιακού χώρου.

Τα οργανωτικά μέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιμου νερού σε θερμοκρασία 10ο –15ο C, τον προγραμματισμό των εργασιών και τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε συνεργασία και με τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας.

Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Επισημαίνουμε ότι βάσει της οικείας Σ.Σ.Ε Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Κλάδων όλης της Χώρας, οι σχετικές εργασίες διακόπτονται σε περιπτώσεις καύσωνα, όταν η θερμοκρασία στον τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.

Σημαντική, είναι η δραστηριότητα των αρμόδιων Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας, η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής μέτρων που κατατείνουν στη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδίως στους πλέον επιβαρυμένους από τη θερμική άποψη παραγωγικούς.

  • Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ και να την κατεβάσετε για να την τυπώσετε.