ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΟΤΕ για το θέμα των εργολαβιών (Consolidation)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από πιέσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ για το θέμα των εργολαβιών (Consolidation) τελικά έγινε μια πρώτη ενημέρωση από την διοίκηση ου ΟΤΕ για το θέμα. Η ενημέρωση έγινε παρουσία της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των προέδρων και γραμματέων των τεχνικών σωματείων.

Θέσαμε ευθύς εξαρχής τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς μας οι οποίοι είχαν ως βασικούς άξονες την διασφάλιση του τεχνικού μας έργου, τα θέματα απορρήτου των τηλεπικοινωνιών καθώς επίσης και επιμέρους διευκρινήσεις σχετικά με το αντικείμενο εργασίας του εργολάβου. Η διοίκηση του ΟΤΕ μας ενημέρωσε και δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

• Δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόθεση ο εργολάβος να ακυρώσει ή να αντικαταστήσει έργο που κάνουν σήμερα οι συνάδελφοι μας τεχνικοί.

• Ο εργολάβος δεν θα πάρει καμιά πρόσθετη εργασία και θα συνεχίσει να απασχολείται για το ίδιο έργο όπως τα τελευταία χρόνια.

• Θα γίνουν προσλήψεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως τεχνικών πεδίου.

• Ο εργολάβος είναι η πρώτη φορά που έχει μηδενική ρήτρα εργασίας. Δηλαδή το ψευτο-επιχείρημα κάποιων προϊσταμένων ότι ο εργολάβος κάθεται και πρέπει να του δώσουμε δουλειά δεν υφίσταται.

• Έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και υπάρχει απόφαση-έγκριση της ΑΔΑΕ σχετικά με την πιστοποίηση προσωπικού των εργολάβων.

• Δεν υπήρξε ποτέ καμιά εντολή για διενέργεια πιλοτικού προγράμματος σχετικού με το Consolidation.

Η ενημέρωση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε και ενόσω το έργο του Consolidation ουσιαστικά τώρα άρχισε και το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι σε εξέλιξη. Πήραμε επίσης την διαβεβαίωση ότι στις αρχές του επόμενου Οκτώβρη που το έργο θα έχει μπει σε ένα ρυθμό λειτουργίας και θα υπάρχει καλύτερη εικόνα, θα έχουμε επίσημη ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της διοίκησης.

Για την εξέλιξη της καθημερινότητας του έργου, για τυχόν επισημάνεις και ενδεχόμενες υπερβάσεις αυτών για τα οποία πήραμε δεσμεύσεις η ΟΜΕ-ΟΤΕ πρότεινε να γίνει μια ομάδα εργασίας από πλευράς των τεχνικών σωματείων με την συμμετοχή των προέδρων. Η ομάδα αυτή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του έργου.

Είναι σαφές ότι ο ρόλος της θα είναι άμεσα παρεμβατικός σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών. Μέχρι να κατασταλάξει το όλο θέμα και να δούμε την εξέλιξη του εμείς προφανώς και δεν εφησυχάζουμε. Καλές οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, αλλά εμείς θα παρακολουθούμε την καθημερινότητα του Consolodation στην πράξη, πολύ στενά και θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα ενημερώνει άμεσα και επίσημα τους συναδέλφους για όλες τις εξελίξεις. Η παραπληροφόρηση από οποιονδήποτε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και με άλλους στόχους.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί να την τυπώσετε, αν θέλετε...
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση

 

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση!

 

Mε σοβαρότητα και σχολαστικότητα παρακολουθούμε το θέμα των εργολάβων. Προσοχή συναδέλφοι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα των εργολαβιών, το λεγόμενο “Consolidation”. Ήδη έχουμε ενημερώσει την ΟΜΕ-ΟΤΕ για τις ανησυχίες μας και ζητήσαμε την παρέμβαση της ομοσπονδίας για μια εφ όλης της ύλης αναλυτική ενημέρωση από την διοίκηση σχετικά με το σημαντικό θέμα των εργολαβιών.

Το θέμα μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ αφού από ότι φαίνεται για πρώτη φορά αποκτά άλλη διάσταση στην οποία εμπλέκονται και αποφάσεις κρατικών φορέων όπως η ΑΔΑΕ.

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε άμεση σχέση με την διασφάλιση του τεχνικού μας έργου, είναι υψίστης σημασίας και αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας των εργασιακών μας διεκδικήσεων.

Το σωματείο μας εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχουμε από την διοίκηση του ΟΤΕ, θα ενημερώσει τους συναδέλφους για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Επίσης θα καθοριστεί αναλυτικά η στάση μας για το συγκεκριμένο θέμα. Εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων σε ανεπίσημες ενημερώσεις σχετικά με το θέμα των εργολαβιών. Είναι προφανές ότι το θέμα δεν είναι προς εκμετάλλευση κανενός.

Οποιαδήποτε προσπάθεια που έχει σαν γνώμονα αυτό, το τίμημα θα είναι μεγάλο και ίσως κάποιοι να φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τις σημερινές εξελίξεις. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ χειρίζεται το θέμα με σοβαρότητα και σχολαστικότητα που σαν στόχο έχει την προστασία των εργαζομένων και του έργου.

  • Μπορείτε να τη δείτε από ΕΔΩ και να την  τυπώσετε πιο καθαρά...
 

Όχι στην τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό συναδέλφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφοι,

Η Διοίκηση του ΟΤΕ για μια ακόμα φορά μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό με τις πράξεις της. Τελευταίο ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός η ανακοίνωση κεντρικού συστήματος παρακολούθησης μέσω κλειστού οπτικοακουστικού κυκλώματος των καταστημάτων του ΟΤΕ.

Στο παρελθόν και για θέματα ασφαλείας έχουμε δείξει με την στάση μας ότι κατανοούμε κάποιες ενέργειες σχετικά με την τοποθέτηση καμερών σε σημαντικά σημεία ελέγχου ασφαλείας των καταστημάτων. Η παρακολούθηση των οποίων εννοείται ότι γίνεται τοπικά και φυσικά για την ασφάλεια και μόνο και των εγκαταστάσεων αλλά και των συναδέλφων.

Η νέα όμως διαδικασία κεντρικής παρακολούθησης μέσω του μεγάρου του ΟΤΕ των καταστημάτων για εμάς δεν έχει καμία σχέση με θέματα ασφαλείας αλλά εγκαθιστά η εταιρεία έναν σύγχρονο “BIG BROTHER” πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, με σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό.

Για εμάς το σύστημα αυτό απορρίπτεται ούτως ή άλλως και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ζητώντας από την διοίκηση του ΟΤΕ διευκρινήσεις και διαβούλευση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

  • Από ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε για εκτύπωση την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Έτοιμο και το 266 τεύχος της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση το τ. 266 του περιοδικού μας ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ που καλύπτει τους μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2016.

Το τεύχος αυτό όπως θα διαπιστώσετε πατώντας ΕΔΩ, περιέχει ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα από την 36η Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ, αφού θα πάει στα σπίτια όλων των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, αυτή τη φορά…

Και φυσικά έχει τις σελίδες των συνδικαλιστικών παρατάξεων που εκφράζονται στο Δ. Σ. του Σωματειου μας και σχόλια από την επικαιρότητα και τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ.

 

41ο Συνέδριο ΟΜΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου

Την Παρασκευή και το Σάββατο 13- 14 Μαϊου 2016 πραγματοποιείται στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το 41ο Συνέδριο ΟΜΕ ΟΤΕ υπό το βάρος των σημαντικών εξελίξεων τόσο σε πολιτικό, όσο και σε συνδικαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο..

Για το Συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ, λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο Site της πατωντας ΕΔΩ αλλά και στη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ τ. 267, όταν κυκλοφορήσει…