ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση

 

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση!

 

Mε σοβαρότητα και σχολαστικότητα παρακολουθούμε το θέμα των εργολάβων. Προσοχή συναδέλφοι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα των εργολαβιών, το λεγόμενο “Consolidation”. Ήδη έχουμε ενημερώσει την ΟΜΕ-ΟΤΕ για τις ανησυχίες μας και ζητήσαμε την παρέμβαση της ομοσπονδίας για μια εφ όλης της ύλης αναλυτική ενημέρωση από την διοίκηση σχετικά με το σημαντικό θέμα των εργολαβιών.

Το θέμα μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ αφού από ότι φαίνεται για πρώτη φορά αποκτά άλλη διάσταση στην οποία εμπλέκονται και αποφάσεις κρατικών φορέων όπως η ΑΔΑΕ.

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε άμεση σχέση με την διασφάλιση του τεχνικού μας έργου, είναι υψίστης σημασίας και αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας των εργασιακών μας διεκδικήσεων.

Το σωματείο μας εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχουμε από την διοίκηση του ΟΤΕ, θα ενημερώσει τους συναδέλφους για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Επίσης θα καθοριστεί αναλυτικά η στάση μας για το συγκεκριμένο θέμα. Εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων σε ανεπίσημες ενημερώσεις σχετικά με το θέμα των εργολαβιών. Είναι προφανές ότι το θέμα δεν είναι προς εκμετάλλευση κανενός.

Οποιαδήποτε προσπάθεια που έχει σαν γνώμονα αυτό, το τίμημα θα είναι μεγάλο και ίσως κάποιοι να φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τις σημερινές εξελίξεις. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ χειρίζεται το θέμα με σοβαρότητα και σχολαστικότητα που σαν στόχο έχει την προστασία των εργαζομένων και του έργου.

  • Μπορείτε να τη δείτε από ΕΔΩ και να την  τυπώσετε πιο καθαρά...
 

Όχι στην τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό συναδέλφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφοι,

Η Διοίκηση του ΟΤΕ για μια ακόμα φορά μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό με τις πράξεις της. Τελευταίο ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός η ανακοίνωση κεντρικού συστήματος παρακολούθησης μέσω κλειστού οπτικοακουστικού κυκλώματος των καταστημάτων του ΟΤΕ.

Στο παρελθόν και για θέματα ασφαλείας έχουμε δείξει με την στάση μας ότι κατανοούμε κάποιες ενέργειες σχετικά με την τοποθέτηση καμερών σε σημαντικά σημεία ελέγχου ασφαλείας των καταστημάτων. Η παρακολούθηση των οποίων εννοείται ότι γίνεται τοπικά και φυσικά για την ασφάλεια και μόνο και των εγκαταστάσεων αλλά και των συναδέλφων.

Η νέα όμως διαδικασία κεντρικής παρακολούθησης μέσω του μεγάρου του ΟΤΕ των καταστημάτων για εμάς δεν έχει καμία σχέση με θέματα ασφαλείας αλλά εγκαθιστά η εταιρεία έναν σύγχρονο “BIG BROTHER” πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, με σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό.

Για εμάς το σύστημα αυτό απορρίπτεται ούτως ή άλλως και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ζητώντας από την διοίκηση του ΟΤΕ διευκρινήσεις και διαβούλευση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

  • Από ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε για εκτύπωση την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Έτοιμο και το 266 τεύχος της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση το τ. 266 του περιοδικού μας ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ που καλύπτει τους μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2016.

Το τεύχος αυτό όπως θα διαπιστώσετε πατώντας ΕΔΩ, περιέχει ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα από την 36η Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ, αφού θα πάει στα σπίτια όλων των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, αυτή τη φορά…

Και φυσικά έχει τις σελίδες των συνδικαλιστικών παρατάξεων που εκφράζονται στο Δ. Σ. του Σωματειου μας και σχόλια από την επικαιρότητα και τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ.

 

41ο Συνέδριο ΟΜΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου

Την Παρασκευή και το Σάββατο 13- 14 Μαϊου 2016 πραγματοποιείται στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το 41ο Συνέδριο ΟΜΕ ΟΤΕ υπό το βάρος των σημαντικών εξελίξεων τόσο σε πολιτικό, όσο και σε συνδικαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο..

Για το Συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ, λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο Site της πατωντας ΕΔΩ αλλά και στη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ τ. 267, όταν κυκλοφορήσει…

 

Αγώνας ενάντια στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και την αυθαιρεσία. Όχι στην καταδάφιση της ασφάλισης

Η κυβέρνηση της σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης αφού "έσκισε" τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο... συνεχίζει την γνωστή της τακτική για μια ακόμα φορά φέρνοντας προς ψήφιση με διαδικασία "Fast Track" ως συνήθως, το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο βάζει "ταφόπλακα" στην κοινωνική ασφάλιση και "ρημάζει" ότι έχει απομείνει για τον Έλληνα φορολογούμενο, ισοπεδώνοντας ουσιαστικά την οικονομία της χώρας.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στις πολιτικές της κυβέρνησης και παράλληλα επισημαίνουμε τον προβληματισμό μας για τις αυθαίρετες και καταχρηστικές πράξεις της διοίκησης του ΟΤΕ σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 13. Αγωνιστικά συμμετέχουμε στην 48αωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Παρασκευή και το Σάββατο 6-7 Μάιου 2016. Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας την Κυριακή 8 Μάιου στην ήδη προκηρυγμένη απεργία με την δυναμική και αγωνιστική μας παρουσία, στις 10.00 το πρωί στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στα σημεία που έχουν προκηρύξει τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Προσυγκέντρωση στις 9.30 έξω από το κτήριο των πρώην γραφείων της ΟΜΕ-ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου 15.

Αγωνιζόμαστε ενάντια

• Στην εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων.

• Στο γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης.

• Στην αυθαίρετη και καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 13 από την διοίκηση του ΟΤΕ

Από τον κοινό αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς, η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και στα συλλαλητήρια είναι ηθική και κοινωνική υποχρέωση όλων μας.

  • Κατεβάστε απο ΕΔΩ και τυπώστε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ.