ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 56 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά στους συναδέλφους

 

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά η διοίκηση του ΟΤΕ επικαλούμενη το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού, απολύει έναν συνάδελφο με μια πράξη που καταδεικνύει αφενός αυταρχισμό και αφετέρου αυθαιρεσία.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ για την πράξη αυτή καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΤΕ για ωμή παραβίαση της από 24/5/2013 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αναφορικά με την υποχρέωση της εταιρείας να εφαρμόζει την πειθαρχική διαδικασία των οικείων διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του Προσωπικού. Είναι προφανές, τόσο από την διατύπωση των όρων της εν λόγω ΣΣΕ, όσο και από την εκπεφρασμένη βούληση των μερών ότι ουδέποτε υπήρξε από κοινού θέση για τροποποίηση άλλων διατάξεων της πειθαρχικής διαδικασίας, παρά μόνο για όσα αναφέρονται στους όρους 3.1 της εν λόγω σύμβασης.

Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση, αυθαίρετα η Διοίκηση του ΟΤΕ εφαρμόζει την διαδικασία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π. αφού ως όφειλε έπρεπε να εφαρμόσει την πειθαρχική διαδικασία και σε αυτή να περιοριστεί.

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ ο τρόπος, ο χρόνος και η εικασίες της διοίκησης για την απόλυση του συναδέλφου δημιουργούν σε όλους μας εύλογο προβληματισμό για τις μελλοντικές προθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ.

Η συγκεκριμένη πράξη για εμάς αποτελεί ευθεία βολή κατά της ήδη υπογεγραμμένης Σ.Σ.Ε αλλά και καταφανή πράξη αυθαιρεσίας της διοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την πιστή τήρηση των διαδικασιών των οποίων προβλέπονται από τον Εσωτερικό κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ.

Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει να τορπιλίζει συνειδητά την εργασιακή ειρήνη, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ απαιτεί να μπει τέλος στην παράνομη και καταχρηστική ερμηνεία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π.

Η διευθυντική ασυδοσία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

 

Θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους

 

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ δικαιώνεται για τις διαχρονικές της θέσεις

Επιτέλους μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της ΠΕΤ-ΟΤΕ ξαναμπαίνει δυναμικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την διοίκηση, και αφορά την αναγνώριση των πτυχίων εκείνων που σχετίζονται με το αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων.

Μια διαχρονική και διαρκής θέση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μια θέση η οποία ήταν σαφέστατη και πολύ συγκεκριμένη σήμερα αναγνωρίζεται. Εμείς σαν σωματείο με ρεαλιστικότατη προσέγγιση ποτέ δεν γενικεύσαμε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων, αλλά με υπευθυνότητα προτάσσοντας πάντα το δίκαιο συνυφασμένο με τον ρεαλισμό, ζητούσαμε την αναγνώριση όλων εκείνων των πτυχίων που συσχετίζονται άμεσα και προσφέρουν στο αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων. Πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν πριν την πρόσληψη των συναδέλφων αλλά δεν αναγνωρίστηκαν καθώς επίσης και πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της εργασιακής θητείας στον ΟΤΕ.

Επίσης ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υλοποίηση της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά των συναδέλφων που το δικαιούνται. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ πρωτοστάτησε με τεκμηριωμένες θέσεις 10 χρόνια, ώστε οι συνάδελφοι στα υπόγεια δίκτυα και στους ιστούς κεραιών να ενταχθούν στα ΒΑΕ, ώστε να συνταξιοδοτούνται πέντε χρόνια γρηγορότερα.

Όσον αφορά το κορυφαίο θέμα των ημερών το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η θέση μας είναι ξεκάθαρη, το "προσφυγικό" πρόβλημα δεν μπαίνει σε κανένα χρηματιστήριο αξιών, και η προσπάθεια καπηλείας του από κάποιους είναι πράξη τουλάχιστον απαράδεκτη. Για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ το "προσφυγικό" είναι θέμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς .

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της πρωτοβουλίες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη μας.

  • Δείτε εδώ και κατεβάσετε για να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως ακριβώςε κυκλοφορεί...
 

H OME - ΟΤΕ για το ωράριο του Σαββάτου 12/3/2016

  • Δειτε ΕΔΩ την επικαιροποιημένη  βασική εγκύκλιο 402/13  του 2011
 

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 09/03/2016 στο Σύνταγμα για το Ασφαλιστικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 – ώρα 15:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΠΕΤ ΟΤΕ καλεί τα μέλη της στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ώρα 15:00 στην πλατεία Συντάγματος και να ενώσουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για την απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου Ασφαλιστικού που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα πάντα. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κατάκτηση μας μέσα από θυσίες και αγώνες…

  • Δειτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Ο αγώνας για την ουσιαστική ισότητα είναι διαρκής

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει και τιμά τον αγώνα για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών. Χαιρετίζει την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, τη μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει αλληλεγγύη και δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της κόντρα στα στερεότυπα και τη μισαλλοδοξία, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διακρίσεις και το έλλειμμα τόσο αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

Εάν και παραμένει διαρκές το ποσοτικό και ποιοτικό έλλειμμα οργανωμένου κοινωνικού διαλόγου με τα συνδικάτα, η Συνομοσπονδία αποτιμά θετικά και ζητά να συνεχιστούν οι δράσεις για την άρση θεσμικών ανισοτήτων ή κενών σε βάρος της ισότητας φύλου, όπως έγινε με τις ρυθμίσεις για το δικαίωμα άδειας φροντίδας παιδιού του πατέρα, την ενίσχυση του πλαισίου για το σύμφωνο συμβίωσης, την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας, την προώθηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου και της ένταξης της διάστασης φύλου στις δημόσιες πολιτικές.

Από την άλλη πλευρά, για το ζήτημα της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων, η ΓΣΕΕ είναι ο μόνος φορέας που δεν περιορίστηκε σε μία στείρα ρητορική, αλλά με το Ινστιτούτο της έδωσε το 2015 στη δημοσιότητα μελέτη με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία της γυναικείας συμμετοχής γυναικών στα όργανα διοίκησης των συνδικάτων, καθώς και διάγνωσης και αυτοκριτικής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ανέλιξή τους σε θέσεις ευθύνης (βλ. http://www.inegsee.gr/ekdosi/i-simmetochi-ton-ginekon-sta-organa-diikisis-ton-sindikalistikon-organoseon-domis-tis-genikis-sinomospondias-ergaton-elladas/ )

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα της μικρότερης αμοιβής, της επιβολής ευέλικτων όρων εργασίας, της αδήλωτης και μερικά αδήλωτης εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας και τελικά της περιθωριοποίησης των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι ευάλωτες λόγω διαφορετικής ηλικίας, εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού, ήταν και είναι σκληρή, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς έχει εμπεδωθεί με τη μνημονιακή επιβολή της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της άκρατης ευελιξίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Τα επινίκια για τη δήθεν αύξηση της απασχόλησης θα έπρεπε να είναι προσεκτικά, καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία απέχουν μακράν της πραγματικότητας, την οποία δεν έχουν μηχανισμούς να αποτυπώσουν, ώστε να φανεί ο αληθινός αριθμός των υποαπασχολούμενων γυναικών, των μειώσεων στις αμοιβές τους, αλλά και αυτών που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν την εργασία τους, χωρίς να δηλωθούν ως άνεργες, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες άμισθης υποστήριξης των αναγκών φροντίδας της οικογένειάς τους από το κλείσιμο των δημόσιων υποστηρικτικών δομών.

Στη σκιά βέβαια των επίσημων στοιχείων είναι και η αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά γυναικών στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο, καθώς και τα περιστατικά ψυχολογικής βίας και ηθικής παρενόχλησης, με σοβαρές επιπτώσεις και στη σωματική και την ψυχική υγεία των γυναικών. Δυστυχώς πρέπει για μία ακόμα φορά να επισημανθεί ότι, παρά τις μεγαλεπήβολες κυβερνητικές εξαγγελίες, κανένα από τα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα δεν έχει καταργηθεί, ενώ επίκειται και νέα αντι-ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που θα οδηγήσει στη λαιμητόμο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και προσδοκίες των ασφαλισμένων, σε ασφυξία τα ασφαλιστικά ταμεία και ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια.

Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς. Η ΓΣΕΕ καλεί τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους τη συλλογική δράση. Έχουμε ως μέτρο προόδου όχι τις εξαγγελίες, αλλά την έμπρακτη υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και κοινωνικής παρουσίας των γυναικών με άμεσες προτεραιότητες:

– την επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της καθολικότητας του συνόλου των όρων της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ

– την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης και της μερικά αδήλωτης εργασίας

– την αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, την ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία

– την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ΣΕΠΕ και ΙΚΑ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εργοδοτικής παραβατικότητας, παράλληλα με την ενίσχυση των δημόσιων δομών υποστήριξης των θυμάτων βίας λόγω φύλου και αποτελεσματικής πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη

– τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε παροχές υγείας και πρόνοιας, ως θεμελιωδών θεσμών κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας

– την άμεση ενεργοποίηση των δομών τριμερούς κοινωνικού διαλόγου σε θέματα ισότητας, όπως αυτών που λειτουργούν στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας

– την τήρηση και συγκριτική επεξεργασία στοιχείων απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στη βάση του φύλου, αλλά και όλων των άλλων λόγων διακρίσεων, αξιολόγησή τους με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τη λήψη στοχευμένων μέτρων και την παρακολούθηση της εφαρμογής τους

– τη συστηματική και διαρκή εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στον πολιτισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανοιχτή σκέψη, την πλουραλιστική κοινωνία, την αναγνώριση και την αποδοχή του δικαιώματος της διαφοράς, την άρση των στερεοτύπων, την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη.