ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Ανακοίνωση 30/3/2011

Ανακοίνωση 30/3/2011

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Σύμφωνα με το πνεύμα της διοίκησης για χωρίς όρια και κριτήρια περικοπές στο μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, εκτιμήθηκε εκτός των άλλων ότι, στο τεράστιας κρισιμότητας για τις Τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις μας (πολυκτίριο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ) θα έπρεπε για όφελος 25.000€ περίπου ετησίως, την νύχτα να υπηρετεί ένας μόνο ηλεκτρολόγος αντί για δύο έως σήμερα.


Μετά από επιστολή που μας κοινοποίησαν όλοι οι εργαζόμενοι του τμήματος Η/Μ-Η/Π ΝΥΜΑ, με την οποία ζήτησαν από το Σωματείο συμπαράσταση ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων με κάθε θεμιτό, συνδικαλιστικό και νόμιμο τρόπο, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ 28/2/2011 περί κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με παρέμβαση του Σωματείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εργαζομένων των εν λόγου τμήματος παρουσία του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΠΕΤ-ΟΤΕ, καθώς και του συγκροτηματάρχη κ. Φέτση Παναγιώτη στις 23/3/2011, αφού προσωρινά ανεστάλη η εφαρμογή αυτής της απαράδεκτης και επικίνδυνης περικοπής.


Την επόμενη, 24/3/2011, υπήρξε προγραμματισμένη μακρά συνάντηση Προέδρου και Γεν. Γραμματέα με τον Περιφερειακό Δ/ντη Αττικής κ. Κόγια Γιώργο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε αναλυτικά και η μεγάλη επικινδυνότητα της επιχειρούμενης περικοπής, καταρχήν για την ανθρώπινη ζωή αλλά και για τις ιδιαίτερα σημαντικές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ.
Δυστυχώς ο κ Κόγιας, δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος του κινδύνου θεωρώντας ότι η προσέγγιση είναι λογιστική παρά τα αναλυτικά στοιχεία που τέθηκαν από το Σωματείο.


Συνάδελφοι της πρώτης γραμμής παραγωγής, είναι καθήκον η προστασία της Υγιεινής και της Ασφάλειας από τον εργοδότη, με την εγγύηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Η περίπτωση της «πιλοτικής» εφαρμογής της περικοπής νυχτερινής βάρδιας ηλεκτρολόγου στο ΝΥΜΑ, είναι χαρακτηριστική για την άγνοια των διοικούντων σχετικά με το όφελος που προκύπτει από τα μέτρα που λαμβάνονται.  Για εμάς, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστη και μη διαπραγματεύσιμη. Για τον Περιφερειάρχη Δ/ντη Αττικής στοιχίζει 25.000€  το χρόνο.
Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει. Θα γίνει παράσταση  στον Γενικό Δ/ντή κ Δρακόπουλο, όπου θα αναδείξουμε την υπηρεσιακή ανεπάρκεια. Έως τότε τους καθιστούμε υπεύθυνους για την όποια εγκληματική υπηρεσιακή ενέργεια.
Θα καλέσουμε σε αυτοψία και σε πραγματικές συνθήκες (ήδη ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας το έχουν κάνει μαζί με τους εργαζόμενους στο υπόγειο του ΝΥΜΑ) τον Γεν. Δ/ντη, για να αποδειχθεί το προφανές, ότι  δηλαδή είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να ανταποκριθεί στις ανάγκες ηλεκτροδότησης του ΥΜΑ – ΝΥΜΑ.


Σε κάθε περίπτωση εντέλει ας μας αποτιμήσουν λογιστικά το όφελος της περικοπής ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο πληρωμής της νυχτερινής βάρδιας ηλεκτρολόγου από το ταμείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ !!! για να μην σκοτωθεί κανένας συνάδελφος και να μην καεί το κτίριο.