ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας...

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά η διοίκηση του ΟΤΕ επικαλούμενη το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού, απολύει έναν συνάδελφο με μια πράξη που καταδεικνύει αφενός αυταρχισμό και αφετέρου αυθαιρεσία.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ για την πράξη αυτή καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΤΕ για ωμή παραβίαση της από 24/5/2013 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αναφορικά με την υποχρέωση της εταιρείας να εφαρμόζει την πειθαρχική διαδικασία των οικείων διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του Προσωπικού. Είναι προφανές, τόσο από την διατύπωση των όρων της εν λόγω ΣΣΕ, όσο και από την εκπεφρασμένη βούληση των μερών ότι ουδέποτε υπήρξε από κοινού θέση για τροποποίηση άλλων διατάξεων της πειθαρχικής διαδικασίας, παρά μόνο για όσα αναφέρονται στους όρους 3.1 της εν λόγω σύμβασης.

Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση, αυθαίρετα η Διοίκηση του ΟΤΕ εφαρμόζει την διαδικασία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π. αφού ως όφειλε έπρεπε να εφαρμόσει την πειθαρχική διαδικασία και σε αυτή να περιοριστεί.

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ ο τρόπος, ο χρόνος και η εικασίες της διοίκησης για την απόλυση του συναδέλφου δημιουργούν σε όλους μας εύλογο προβληματισμό για τις μελλοντικές προθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ.

Η συγκεκριμένη πράξη για εμάς αποτελεί ευθεία βολή κατά της ήδη υπογεγραμμένης Σ.Σ.Ε αλλά και καταφανή πράξη αυθαιρεσίας της διοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την πιστή τήρηση των διαδικασιών των οποίων προβλέπονται από τον Εσωτερικό κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ.

Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει να τορπιλίζει συνειδητά την εργασιακή ειρήνη, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ απαιτεί να μπει τέλος στην παράνομη και καταχρηστική ερμηνεία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π.

Η διευθυντική ασυδοσία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.