ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 106 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Η ασφάλεια και η υγιεινή, προτεραιότητα μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισες συνάδελφοι,

Πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε υπογραμμίσει έντονα προς όλες τις πλευρές ότι για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων είναι στην κορυφή της πυραμίδας των σταθερών και απαρέγκλιτων διαχρονικών θέσεων του σωματείου μας.

Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να παρατηρούμε μια έντονη δραστηριότητα από πλευράς διοίκησης του ΟΤΕ σχετικά με εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις των συναδέλφων μας σχετικές με την υγεία και ασφάλεια.

Εμείς όμως έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Καλούμε τους συναδέλφους να εφαρμόζουν όλα αυτά τα οποία η εταιρεία τους εκπαίδευσε, να τηρούν τις διαδικασίες καθώς επίσης να χρησιμοποιούν όλον εκείνο τον εξοπλισμό τον οποίο η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι είναι απαραίτητος για την καθημερινή τους εργασία.

2. Όσον αφορά ιδίως τις σκάλες καλούμε την διοίκηση του ΟΤΕ να προβεί το ταχύτερο δυνατόν στην αλλαγή της σκάλας των τεχνικών. Η τελευταία διαβεβαίωση ότι οι σκάλες εντός του μήνα αλλάζουν ήταν τον Μάιο του 2016...!!! Από τότε έχουν περάσει 8 ολόκληροι μήνες, οι σκάλες παραμένουν και από πλευράς διοίκησης παρατηρείται "σιγή ασυρμάτου". Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο σε σκάλες και στύλους πριν οποιαδήποτε εργασία.

3. Όσον αφορά ιδίως τον ρουχισμό εκτός από το απόλυτο "μπάχαλο" που παρατηρείται ανά περιοχή σε ολόκληρη την επικράτεια, υπενθυμίζουμε στην διοίκηση του ΟΤΕ ότι έχει συμφωνηθεί η συμβουλευτική παρουσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ στην διαδικασία επιλογής υλικών και ρουχισμού για τους συναδέλφους. Παρά λοιπόν την συμφωνία το σωματείο μας δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να είναι παρών σε καμία σχετική διαδικασία όπως γινόταν απαρέγκλιτα στο παρελθόν.

4. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι απαρέγκλιτα σε οποιοιδήποτε διαδικασία της καθημερινότητας μας, όπου αυτοί προβλέπονται. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για το θέμα με σχετικές ανακοινώσεις.

5. Για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκεί που δεν υπάρχει σαφής εργασιακή - νομοθετική ρύθμιση οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με τις τοπικές διοικούσες για άμεση ενημέρωση από την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

6. Καλούμε την διοίκηση του ΟΤΕ η οποία μετά από δική της απόφαση μετέτρεψε την ΕΣΥΠΠ σε ΕΞΥΠΠ, μια απόφαση η οποία μας βρήκε αντίθετους από την πρώτη στιγμή, να τηρεί την ομαλή και σωστή λειτουργία των τεχνικών ασφαλείας. Επίσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι σε πολλές των περιπτώσεων που καλούνται να επιληφθούν τεχνικοί ασφαλείας, δηλώνουν αναρμόδιοι...!!! Για εμάς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό οι τεχνικοί ασφαλείας να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παίρνουν μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο εργασίας όπου και όταν χρειάζεται.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυταρχικές συμπεριφορές, απειλές και ατεκμηρίωτες και παράλογες εντολές εργασίας, θα παρεμβαίνει και θα τις αντιμετωπίζει αποτελεσματικά με κάθε προβλεπόμενο νόμιμο ή συνδικαλιστικό τρόπο.

Καμία εργασία δεν είναι πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων για να μην γίνεται με την απαραίτητη προβλεπόμενη ασφάλεια.

Εκπτώσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας εμείς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ ουδέποτε δεχτήκαμε και ουδέποτε θα δεχθούμε. Να υπενθυμίσουμε επίσης προς όλους τους συναδέλφους ότι η εφαρμογή των προβλεπομένων είναι και θέμα δικό μας δεν αφορά μόνο την διοίκηση του ΟΤΕ.

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε αρχείο pdf για να την τυπώσετε, αν θέλετε θα τη βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 10:52)