ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα

Δικαστική διεκδίκηση κλιμακίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του ΟΤΕ με δική της πρωτοβουλία και με μονομερή ενέργεια πάγωσε την καταβολή των μισθολογικών προαγωγών που προκύπτουν από τα μισθολογικά κλιμάκια, επικαλούμενη τους μνημονιακούς νόμους και πιο συγκεκριμένα την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012.

Η τελευταία χρηματική καταβολή που αφορούσε μισθολογικό κλιμάκιο δόθηκε στους συναδέλφους που το δικαιούνταν στις 14.02.2012. Από τότε και μέχρι σήμερα η ΠΕΤ-ΟΤΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία έχει καταβάλει όλες τις δυνατές προσπάθειες ούτως ώστε να επανέλθουν τα μισθολογικά κλιμάκια τα οποία ξεκάθαρα δεν αποτελούν αυτόματες ωριμάνσεις αλλά προϊόν αξιολόγησης κι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν υπαχθούν σε κανέναν μνημονιακό νόμο περί αυτομάτων ωριμάνσεων όπως για παράδειγμα το χρονοεπίδομα.

Η διοίκηση του ΟΤΕ παρά τις επί σειρά ετών προσπάθειες μας για λύση του προβλήματος και επαναφορά των κλιμακίων συνεχίζει να επιμένει στην αδιαλλαξία της σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και παρανόμως να μας στερεί τα μισθολογικά κλιμάκια. Μια διοίκηση η οποία τελικά δεν αναγνωρίζει τίποτα και καμιά από τις επί σειρά ιδίως των τελευταίων ετών θυσίες μας, για να παρουσιάζει σήμερα ο ΟΤΕ την μεγαλύτερη κερδοφορία της δεκαετίας σε εποχές μνημονίων και κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.

Με ομόφωνη απόφαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων μελών της εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε την δικαστική οδό για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της αδικίας και καλούμε όλα τα μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία να το πράξουν άμεσα. Η δικαστική διαδικασία προφανώς και θα έχει έναν μακρύ χρονικό ορίζοντα κατά την διάρκεια της οποίας αν υπάρξει η οποιαδήποτε συμβιβαστική πρόταση από πλευράς διοίκησης του ΟΤΕ, θα αξιολογηθεί κατάλληλα από την ΟΜΕ-ΟΤΕ σε συνεργασία με όλα τα σωματεία.

Η διαδικασία έχει συμφωνηθεί ομόφωνα από την ΟΜΕ -ΟΤΕ, και ο κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος πρέπει να συγκεντρώσει και να προσκομίσει τα παρακάτω: 1. Ενημερωτικό σημείωμα με πλήρη τα στοιχεία του συναδέλφου, καθώς επίσης , εκκαθαριστικά μηνός Μάιου από το 2011 έως 2016, και φύλλα αξιολόγησης από το 2011 ως 2016.

2. Εξουσιοδότηση εργολαβικό δίκης, εις διπλούν με πρωτότυπη υπογραφή.

Οι τοπικές διοικούσες θα συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά του κάθε ενδιαφερόμενου συναδέλφου καθώς επίσης και 75 ευρώ ανά συνάδελφο για τα εκ του νόμου προβλεπόμενα έξοδα δικαστικής αγωγής.

Όταν συγκεντρωθούν όλα τα δικαιολογητικά, από κάθε τοπική διοικούσα, με έξοδα της ΠΕΤ-ΟΤΕ θα έρχεται στην Αθήνα στην έδρα του σωματείου μας ένα εξουσιοδοτημένο μέλος του Δ.Σ της Τοπικής διοικούσας για να παραδώσει δικαιολογητικά και χρήματα. Αυτά στην συνέχεια θα παραδοθούν από την ΠΕΤ-ΟΤΕ στον νομικό σύμβουλο της ΟΜΕ-ΟΤΕ που έχει αναλάβει και την υπόθεση.

Για την Αττική οι συνάδελφοι θα πρέπει να παραδώσουν οι ίδιοι τα προβλεπόμενα απαραίτητα στα γραφεία της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι για την αποφυγή του κινδύνου παραγραφής λόγω πενταετίας η διαδικασία αυτή σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2017.

Πληροφορίες καθώς επίσης και τα σχετικά έντυπα μπορούν οι συνάδελφοι να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.ome-ote.gr/index.php/proteinomena-arthra/431-klimakia

  • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί τυπωμένη...

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 13:24)