ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 65 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Tα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πάντα πάνω από οτιδήποτε άλλο για το Σωματείο μας, την ΠΕΤ ΟΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κορυφώνει την αντεργατική της πολιτική υπογράφοντας με χέρια και με πόδια ότι προτείνουν οι δανειστές-τοκογλύφοι, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα τους.

Στα πλαίσια του αγώνα της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον εξευτελισμό και την φτωχοποίηση είμαστε σαν σωματείο όχι μόνο αρωγοί αλλά και ενεργά συμπαραστάτες στον αγώνα κάθε συνδικάτου όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα τους το τελευταίο χρονικό διάστημα μας βρίσκουν στο πλευρό τους και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με αγώνα θα σπάσουμε τα δεσμά.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και λόγω της μη περισυλλογής των σκουπιδιών, τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργηθεί λόφοι σκουπιδιών μπροστά από εγκαταστάσεις του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, όπως καμπίνες, καφάο, κολώνες, κ.λ.π.

Ενημερώνουμε τους τεχνικούς μας ότι σε καμιά περίπτωση δεν κάνουμε εμείς αποκομιδή σκουπιδιών για να απεγκλωβίσουμε τις εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε λόγω των σκουπιδιών επιστρέφουμε την εργασία, μέχρι να καθαριστεί το σημείο.

Για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πάντα πάνω από οτιδήποτε άλλο, εργασιακό ή υπηρεσιακό.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17/05/2017

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε όλα τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες. Μια κυβέρνηση να παραπαίει ανάμεσα στις υποσχέσεις του παρελθόντος και τα ψέματα και στις ελεεινές πράξεις της οι οποίες βάζουν ταφόπλακα στην Ελληνική κοινωνία.

Μιλούσαν για Κατάργηση μνημονίων – Επαναφορά της κανονικότητας και της ισχύς στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Επαναφορά δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα, επιδόματος άδειας – Καμία Κυριακή τα καταστήματα ανοιχτά – Μείωση φορολογίας – Κατάργηση ΕΝΦΙΑ – Κανένας πλειστηριασμός στην 1η κατοικία και πολλά άλλα παραμυθάκια …

Αντί αυτών και πολλών άλλων υποσχόμενων, μετά από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, συμφώνησε ακριβώς τα αντίθετα, με κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες επεδίωκαν. Έτσι λοιπόν με τη νέα συμφωνία ο καθένας μπορεί να δει ότι έρχεται και 4ο πιο σκληρό Μνημόνιο με το οποίο:

Το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.681€ φορολογώντας μηνιαίους μισθούς των 406€ – Παρατείνεται ο μνημονιακός νόμος με τον οποίο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παραμένουν σε αδράνεια – Η 13η & 14η σύνταξη εξακολουθούν να αποτελούν υπόσχεση αφού με το πετσόκομμα επιπλέον 18% στις συντάξεις και την αύξηση της φορολογίας χάνεται η 12η, η 11η και σε αρκετές περιπτώσεις και η 10η – Τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά πάνω από 30 Κυριακές το χρόνο – Η φορολογία και άλλοι φόροι που θα μειώνονταν (ΕΝΦΙΑ), όχι μόνο αυξάνονται, αλλά θεσπίζονται και νέοι – Χαρίζει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις – Κόβονται 447εκ € κοινωνικών δαπανών για το 2018 – επισημοποιεί τους πλειστηριασμούς με το ηλεκτρονικό σύστημα πλέον - Αντί ιδιωτικοποιήσεων προχωρά σε ξεπούλημα της ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΟΛΘ και σε ότι άλλο έχει απομείνει.

Η ΠΕΤ ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17/05/2015 και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 η ώρα και ανά την Ελλάδα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του πιο σκληρού μνημονίου που έχει αντικρύσει η χώρα μας και οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τις ίδιες τις ζωές μας πλέον και για το μέλλον όλων μας. Η παρουσία μας πρέπει να είναι μαζική και δυναμική.

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα στα πρώην γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Σταδίου 15) στις 10:30.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ κι ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ για το ίδιο θέμα σε εκτυπώσιμη μορφή...
 

Σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των κλιμακίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θέλοντας να συμβάλει στην αποτελεσματική διεκδίκηση των κλιμακίων, όσον αφορά την προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας αναφέρουμε τα παρακάτω. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αγωγή, και βρίσκονται εκτός Αττικής να αποστέλλουν στην ΠΕΤ-ΟΤΕ μέσω των Τοπικών Διοικουσών που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι ανά νομό (όπως έχουμε κάνει αναφορά σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας με αρ.πρωτ.1852/24-2-2017) κλειστό πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η αποστολή τους μπορεί να γίνεται και μέσω της υπηρεσίας των ΕΛΤΑ "ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ" με την οποία η ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι συμβεβλημένη. Για τους συνάδελφους που βρίσκονται στην Αττική η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται από τον κάθε συνάδελφο προσωπικά στην ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Ως προς τον τρόπο καταβολής του ποσού των 75€ που αφορά τα δικαστικά έξοδα, μπορεί ο κάθε συνάδελφος να καταθέσει το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου. Απαραίτητο είναι να αναγράφεται το όνομα του καταθέτη συναδέλφου είτε στην ηλεκτρονική είτε στην άμεση κατάθεση στην τράπεζα. Αρ. Λογαριασμού IBAN GR 5201106710000067175014397 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

Το αντίγραφο της κατάθεσης των χρημάτων στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη θα προσκομιστεί μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην ΠΕΤ-ΟΤΕ όπως ήδη έχει αναφερθεί. Στη συνέχεια το ποσό θα αποδίδεται στο δικηγορικό γραφείο από την ΠΕΤ-ΟΤΕ, μαζί με τον φάκελο των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την διεκδίκηση των μισθολογικών κλιμακίων τα οποία παράνομα και αναίτια η διοίκηση του ΟΤΕ έχει παγώσει. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συντάσσονται στην επίσημη πληροφόρηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Οποιαδήποτε άλλη πηγή παραπληροφόρησης προφανώς και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα...

Δείτε ΕΔΩ και τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως ακριβώς κυκλοφορεί...

 

Συνάδελφοι προσοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες στο μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες ιδίως σε κάποιες περιοχές είναι πραγματικά πρωτόγνωρες.

Η εργατική νομοθεσία καθώς επίσης και το Ελληνικό ινστιτούτο υγιεινής και ασφάλειας δεν έχουν συγκεκριμένη οδηγία η οποία να αφορά την εργασία υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, όπως υπάρχει για το θέμα του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών.

Παρόλα αυτά γενικές οδηγίες υπάρχουν για τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών χαμηλών θερμοκρασιών.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ επειδή θεωρούμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων είναι το σημαντικότερο θέμα, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Κανένας συνάδελφος δεν θα βγαίνει για εργασίες πεδίου σε συνθήκες παγετού, ή σφοδρής χιονόπτωσης ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

2. Κανένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν θα μετακινείται ιδίως εκτός αστικού ιστού και σε δύσβατες περιοχές κάτω από συνθήκες παγετού, ή σφοδρής χιονόπτωσης. Για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τα οποία κινούνται εκτός αστικού ιστού τις ημέρες τις οποίες υπάρχει περίπτωση ακραίας χιονόπτωσης ή πάγου η υπηρεσία θα πρέπει να μεριμνήσει να έχουν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

3. Εντός του αστικού ιστού θα εκτιμάται η κατάσταση του πεδίου και θα λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με τις τοπικές διοικούσες και την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

4. Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να κάνουν εκτίμηση των καιρικών συνθηκών και να αποφεύγουν την έκθεση τους σε κίνδυνο κατά την διάρκεια εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, εφόσον βρίσκονται ήδη στο πεδίο.

Καμία βλάβη, κανένας συνδρομητής, καμία υπηρεσία, κανένας προϊστάμενος δεν είναι πάνω από την σωματική μας ακεραιότητα.

Καλούμε όλες τις τοπικές διοικούσες να παρακολουθούν την όλη διαδικασία κατά τις ημέρες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για οποιαδήποτε περίπτωση εκβιασμού ή πίεσης από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων για έκθεση σε κίνδυνο συναδέλφου να γίνεται άμεσα επικοινωνία με την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί ήδη...
 

Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στην απεργιά!

 

Όλοι στην Πανεργατική απεργία της 8 Δεκέμβρη 2016

  • Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ
 

Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφό μας Γιάννη Τριβυζά

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΤ - ΟΤΕ
 
Περισσότερα Άρθρα...