ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 51 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των κλιμακίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θέλοντας να συμβάλει στην αποτελεσματική διεκδίκηση των κλιμακίων, όσον αφορά την προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας αναφέρουμε τα παρακάτω. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αγωγή, και βρίσκονται εκτός Αττικής να αποστέλλουν στην ΠΕΤ-ΟΤΕ μέσω των Τοπικών Διοικουσών που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι ανά νομό (όπως έχουμε κάνει αναφορά σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας με αρ.πρωτ.1852/24-2-2017) κλειστό πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η αποστολή τους μπορεί να γίνεται και μέσω της υπηρεσίας των ΕΛΤΑ "ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ" με την οποία η ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι συμβεβλημένη. Για τους συνάδελφους που βρίσκονται στην Αττική η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται από τον κάθε συνάδελφο προσωπικά στην ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Ως προς τον τρόπο καταβολής του ποσού των 75€ που αφορά τα δικαστικά έξοδα, μπορεί ο κάθε συνάδελφος να καταθέσει το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου. Απαραίτητο είναι να αναγράφεται το όνομα του καταθέτη συναδέλφου είτε στην ηλεκτρονική είτε στην άμεση κατάθεση στην τράπεζα. Αρ. Λογαριασμού IBAN GR 5201106710000067175014397 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

Το αντίγραφο της κατάθεσης των χρημάτων στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη θα προσκομιστεί μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην ΠΕΤ-ΟΤΕ όπως ήδη έχει αναφερθεί. Στη συνέχεια το ποσό θα αποδίδεται στο δικηγορικό γραφείο από την ΠΕΤ-ΟΤΕ, μαζί με τον φάκελο των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την διεκδίκηση των μισθολογικών κλιμακίων τα οποία παράνομα και αναίτια η διοίκηση του ΟΤΕ έχει παγώσει. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συντάσσονται στην επίσημη πληροφόρηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Οποιαδήποτε άλλη πηγή παραπληροφόρησης προφανώς και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα...

Δείτε ΕΔΩ και τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως ακριβώς κυκλοφορεί...

 

Συνάδελφοι προσοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες στο μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες ιδίως σε κάποιες περιοχές είναι πραγματικά πρωτόγνωρες.

Η εργατική νομοθεσία καθώς επίσης και το Ελληνικό ινστιτούτο υγιεινής και ασφάλειας δεν έχουν συγκεκριμένη οδηγία η οποία να αφορά την εργασία υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, όπως υπάρχει για το θέμα του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών.

Παρόλα αυτά γενικές οδηγίες υπάρχουν για τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών χαμηλών θερμοκρασιών.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ επειδή θεωρούμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων είναι το σημαντικότερο θέμα, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Κανένας συνάδελφος δεν θα βγαίνει για εργασίες πεδίου σε συνθήκες παγετού, ή σφοδρής χιονόπτωσης ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

2. Κανένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν θα μετακινείται ιδίως εκτός αστικού ιστού και σε δύσβατες περιοχές κάτω από συνθήκες παγετού, ή σφοδρής χιονόπτωσης. Για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τα οποία κινούνται εκτός αστικού ιστού τις ημέρες τις οποίες υπάρχει περίπτωση ακραίας χιονόπτωσης ή πάγου η υπηρεσία θα πρέπει να μεριμνήσει να έχουν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

3. Εντός του αστικού ιστού θα εκτιμάται η κατάσταση του πεδίου και θα λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με τις τοπικές διοικούσες και την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

4. Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να κάνουν εκτίμηση των καιρικών συνθηκών και να αποφεύγουν την έκθεση τους σε κίνδυνο κατά την διάρκεια εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, εφόσον βρίσκονται ήδη στο πεδίο.

Καμία βλάβη, κανένας συνδρομητής, καμία υπηρεσία, κανένας προϊστάμενος δεν είναι πάνω από την σωματική μας ακεραιότητα.

Καλούμε όλες τις τοπικές διοικούσες να παρακολουθούν την όλη διαδικασία κατά τις ημέρες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για οποιαδήποτε περίπτωση εκβιασμού ή πίεσης από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων για έκθεση σε κίνδυνο συναδέλφου να γίνεται άμεσα επικοινωνία με την ΠΕΤ-ΟΤΕ.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί ήδη...
 

Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στην απεργιά!

 

Όλοι στην Πανεργατική απεργία της 8 Δεκέμβρη 2016

  • Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ
 

Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφό μας Γιάννη Τριβυζά

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΤ - ΟΤΕ
 

Συμμετέχουμε στην απεργία της 8 Δεκεμβρίου 2016

 

Ξεκάθαρη θέση μας: οι συνάδελφοι τεχνικοί πεδίου έχουν ως κύριο μοναδικό και βασικό τους έργο την τεχνική εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ και του δικτύου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το θέμα των πωλήσεων των τεχνικών πεδίου δείχνει ότι έχει ξεφύγει εντελώς, πέρα και έξω από κάθε όριο. Να υπενθυμίσουμε στην διοίκηση του ΟΤΕ ότι δια στόματος του Κου Θεοχαρόπουλου όταν το θέμα αυτό άνοιξε για τους συναδέλφους μας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι μιλάμε για ένα "πάρεργο" και μια διαδικασία στην οποία κανείς δεν ήταν υποχρεωμένος να συμμετάσχει.

Λάβαμε τότε τις διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το έργο μας και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποκαταστήσουμε και να αφήσουμε να παρεισφρήσει στην καθημερινή μας εργασία οτιδήποτε διαφορετικό όπως το αντικείμενο των πωλήσεων. Παρόλα αυτά σήμερα υπάρχουν απαράδεκτα φαινόμενα εκπροσώπων της διεύθυνσης πωλήσεων του ΟΤΕ, να παρουσιάζονται σε τεχνικά τμήματα και εμμέσως πλην σαφώς να απειλούν τους συναδέλφους για θέματα πωλήσεων.

Η δική μας ξεκάθαρη θέση είναι ότι οι συνάδελφοι τεχνικοί πεδίου έχουν ως κύριο μοναδικό και βασικό τους έργο της τεχνική εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ και παράλληλα του δικτύου. όλα τα υπόλοιπα αποτελούν δεύτερη ή και τρίτη επιλογή η οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική. Αυτό προκύπτει και από την επίσημη θέση της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας όσον αφορά το θέμα των πωλήσεων στην οποία περιγράφεται ξεκάθαρα ότι κανένας συνάδελφος τεχνικός πεδίου δεν έχει προσωπικό "Στόχο Πωλήσεων".

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι μια "εθελοντική συμμετοχή" σε εργασία όπως οι πωλήσεις των τεχνικών πεδίου δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να επηρεάσει την οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης ή εξέλιξης συναδέλφου τεχνικού. Επειδή όμως τα γεγονότα κάποιες φορές διαψεύδουν την καθημερινότητα και τις υποσχέσεις, να γνωστοποιήσουμε προς όλες τις πλευρές ότι για κανένα λόγο δεν θα ανεχθούμε να παρεμβαίνει με απειλητικό ύφος σε συναδέλφους τεχνικούς κανείς απο την υπηρεσιακή ιεραρχία της εταιρείας και να απειλεί χρησιμοποιώντας την οποιαδήποτε διαδικασία.

Όσον αφορά την Γενική Διεύθυνση τεχνολογίας του ομίλου την καλούμε σε πρώτη φάση να "μαζέψει" όλους αυτούς που περνάνε τις διαχωριστικές γραμμές και παραβαίνουν τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους του πεδίου, προκαλώντας τους συναδέλφους μας και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Αρκεί ήδη η εντατικοποίηση, η μη στελέχωση των τεχνικών τμημάτων μετά τις εθελουσίες και παρόλες τις διαβεβαιώσεις και η αφόρητη καθημερινή πίεση για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ.

Εμείς με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που αφορούν το αύριο και στην εργασία μας και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Απαιτούμε να υπάρξει ή ίδια σοβαρότητα και από πλευράς διοίκησης για να μπορούμε να πορευτούμε στο αύριο.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η ΠΕΤ-ΟΤΕ δεν θα ανεχθεί κανενός είδους παράλογη και ατεκμηρίωτη πίεση προς τους συναδέλφους μας για οποιονδήποτε λόγο.

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωαη της ΠΕΤ ΟΤΕ
 
Περισσότερα Άρθρα...