ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Ξεκάθαρη θέση μας: οι συνάδελφοι τεχνικοί πεδίου έχουν ως κύριο μοναδικό και βασικό τους έργο την τεχνική εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ και του δικτύου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το θέμα των πωλήσεων των τεχνικών πεδίου δείχνει ότι έχει ξεφύγει εντελώς, πέρα και έξω από κάθε όριο. Να υπενθυμίσουμε στην διοίκηση του ΟΤΕ ότι δια στόματος του Κου Θεοχαρόπουλου όταν το θέμα αυτό άνοιξε για τους συναδέλφους μας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι μιλάμε για ένα "πάρεργο" και μια διαδικασία στην οποία κανείς δεν ήταν υποχρεωμένος να συμμετάσχει.

Λάβαμε τότε τις διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το έργο μας και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποκαταστήσουμε και να αφήσουμε να παρεισφρήσει στην καθημερινή μας εργασία οτιδήποτε διαφορετικό όπως το αντικείμενο των πωλήσεων. Παρόλα αυτά σήμερα υπάρχουν απαράδεκτα φαινόμενα εκπροσώπων της διεύθυνσης πωλήσεων του ΟΤΕ, να παρουσιάζονται σε τεχνικά τμήματα και εμμέσως πλην σαφώς να απειλούν τους συναδέλφους για θέματα πωλήσεων.

Η δική μας ξεκάθαρη θέση είναι ότι οι συνάδελφοι τεχνικοί πεδίου έχουν ως κύριο μοναδικό και βασικό τους έργο της τεχνική εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ και παράλληλα του δικτύου. όλα τα υπόλοιπα αποτελούν δεύτερη ή και τρίτη επιλογή η οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική. Αυτό προκύπτει και από την επίσημη θέση της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας όσον αφορά το θέμα των πωλήσεων στην οποία περιγράφεται ξεκάθαρα ότι κανένας συνάδελφος τεχνικός πεδίου δεν έχει προσωπικό "Στόχο Πωλήσεων".

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι μια "εθελοντική συμμετοχή" σε εργασία όπως οι πωλήσεις των τεχνικών πεδίου δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να επηρεάσει την οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης ή εξέλιξης συναδέλφου τεχνικού. Επειδή όμως τα γεγονότα κάποιες φορές διαψεύδουν την καθημερινότητα και τις υποσχέσεις, να γνωστοποιήσουμε προς όλες τις πλευρές ότι για κανένα λόγο δεν θα ανεχθούμε να παρεμβαίνει με απειλητικό ύφος σε συναδέλφους τεχνικούς κανείς απο την υπηρεσιακή ιεραρχία της εταιρείας και να απειλεί χρησιμοποιώντας την οποιαδήποτε διαδικασία.

Όσον αφορά την Γενική Διεύθυνση τεχνολογίας του ομίλου την καλούμε σε πρώτη φάση να "μαζέψει" όλους αυτούς που περνάνε τις διαχωριστικές γραμμές και παραβαίνουν τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους του πεδίου, προκαλώντας τους συναδέλφους μας και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Αρκεί ήδη η εντατικοποίηση, η μη στελέχωση των τεχνικών τμημάτων μετά τις εθελουσίες και παρόλες τις διαβεβαιώσεις και η αφόρητη καθημερινή πίεση για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ.

Εμείς με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που αφορούν το αύριο και στην εργασία μας και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Απαιτούμε να υπάρξει ή ίδια σοβαρότητα και από πλευράς διοίκησης για να μπορούμε να πορευτούμε στο αύριο.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η ΠΕΤ-ΟΤΕ δεν θα ανεχθεί κανενός είδους παράλογη και ατεκμηρίωτη πίεση προς τους συναδέλφους μας για οποιονδήποτε λόγο.

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωαη της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Τιμούμε το Πολυτεχνείο, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις...

  • Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως κυκλοφορεί, τυπωμένη...
 

Κλιμάκια ενημέρωσης της ΟΜΕ ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα

 

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ σε αρχείο pdf.
 

Ερήμην της Βουλής η νέα συμφωνία για τον ΟΤΕ

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση σε αρχείο pdf
 

Όχι στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ...
 

Ένταξη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Η Κυβέρνηση σε απαίτηση των δανειστών, με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε, μεταφέρει τώρα στο υπερταμείο τον πλούτο της χώρας στο οποίο εκχωρούνταιΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Το ΤΑΥΠΕΔ θα διοικείται από πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της κυβέρνησης και των δανειστών. Μεταξύ άλλων τοποθετείται ως επικεφαλής ο κος Παπ, στενός συνεργάτης της προέδρου του Δ.Ν.Τ. κας Λαγκάρντ καθώς και η σύζυγος του κατά τους τύπους αριστερού βουλευτή του Σύριζα Χριστόφορου Παπαδόπουλου για να εφαρμόσουν τις πιο ακραίες, μνημονιακές πολιτικές,

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν απευθείας για την πληρωμή του αέναου χρέους των δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Με λίγα λόγια όλες οι εταιρίες που εκχωρούνται στο ταμείο αποτελούν την εγγύηση για το δάνειο των 86δις ευρώ.

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις πολιτικές που κάνουν πράξη το πιο ακραίο μνημονιακό μοντέλο και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ,καθώς η άνευ όρων εκχώρηση της επιχείρησης στο υπερταμείο θα οδηγήσει όπως έγινε και στον ΟΤΕ σε

• Συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

• Συρρίκνωση των θεσμικών κεκτημένων και άλλων κατακτήσεων. Εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με την χωρίς όρια εισροή φθηνού και δανειζόμενου εργατικού δυναμικού από τρίτες εταιρίες.

• Αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των ανωτέρω πολιτικών θα είναι διαρκής και επί της ουσίας αρχίζει με την κατάθεση αυτού του πολυνομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ είμαστε διατεθειμένοι, από κοινού με τη ΓΣΕΕ και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, να συμβάλλουμε στον αγώνα που και εσείς δίνετε, για να εμποδίσουμε όλοι μαζί τη ψήφιση αυτού που πολυνομοσχεδίου.

Ο δημόσιος πλούτος, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δημιούργησαν, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προαπαιτούμενο για μια ακόμα δόση που θα προστεθεί στο αέναο χρέος.

OME OTE

 
Περισσότερα Άρθρα...