ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Αγώνας ενάντια στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και την αυθαιρεσία. Όχι στην καταδάφιση της ασφάλισης

Η κυβέρνηση της σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης αφού "έσκισε" τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο... συνεχίζει την γνωστή της τακτική για μια ακόμα φορά φέρνοντας προς ψήφιση με διαδικασία "Fast Track" ως συνήθως, το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο βάζει "ταφόπλακα" στην κοινωνική ασφάλιση και "ρημάζει" ότι έχει απομείνει για τον Έλληνα φορολογούμενο, ισοπεδώνοντας ουσιαστικά την οικονομία της χώρας.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στις πολιτικές της κυβέρνησης και παράλληλα επισημαίνουμε τον προβληματισμό μας για τις αυθαίρετες και καταχρηστικές πράξεις της διοίκησης του ΟΤΕ σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 13. Αγωνιστικά συμμετέχουμε στην 48αωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Παρασκευή και το Σάββατο 6-7 Μάιου 2016. Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας την Κυριακή 8 Μάιου στην ήδη προκηρυγμένη απεργία με την δυναμική και αγωνιστική μας παρουσία, στις 10.00 το πρωί στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στα σημεία που έχουν προκηρύξει τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Προσυγκέντρωση στις 9.30 έξω από το κτήριο των πρώην γραφείων της ΟΜΕ-ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου 15.

Αγωνιζόμαστε ενάντια

• Στην εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων.

• Στο γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης.

• Στην αυθαίρετη και καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 13 από την διοίκηση του ΟΤΕ

Από τον κοινό αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς, η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και στα συλλαλητήρια είναι ηθική και κοινωνική υποχρέωση όλων μας.

  • Κατεβάστε απο ΕΔΩ και τυπώστε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ.
 

Δεν θα περάσει το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

 

Την Κυριακή 8 Μαΐου με 24ωρη απεργία ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποφάσισε ομόφωνα η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

  • Διαβάστε ΕΔΩ τη διακήρυξη της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
 

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά η διοίκηση του ΟΤΕ επικαλούμενη το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού, απολύει έναν συνάδελφο με μια πράξη που καταδεικνύει αφενός αυταρχισμό και αφετέρου αυθαιρεσία.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ για την πράξη αυτή καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΤΕ για ωμή παραβίαση της από 24/5/2013 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αναφορικά με την υποχρέωση της εταιρείας να εφαρμόζει την πειθαρχική διαδικασία των οικείων διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του Προσωπικού. Είναι προφανές, τόσο από την διατύπωση των όρων της εν λόγω ΣΣΕ, όσο και από την εκπεφρασμένη βούληση των μερών ότι ουδέποτε υπήρξε από κοινού θέση για τροποποίηση άλλων διατάξεων της πειθαρχικής διαδικασίας, παρά μόνο για όσα αναφέρονται στους όρους 3.1 της εν λόγω σύμβασης.

Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση, αυθαίρετα η Διοίκηση του ΟΤΕ εφαρμόζει την διαδικασία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π. αφού ως όφειλε έπρεπε να εφαρμόσει την πειθαρχική διαδικασία και σε αυτή να περιοριστεί.

Για την ΠΕΤ-ΟΤΕ ο τρόπος, ο χρόνος και η εικασίες της διοίκησης για την απόλυση του συναδέλφου δημιουργούν σε όλους μας εύλογο προβληματισμό για τις μελλοντικές προθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ.

Η συγκεκριμένη πράξη για εμάς αποτελεί ευθεία βολή κατά της ήδη υπογεγραμμένης Σ.Σ.Ε αλλά και καταφανή πράξη αυθαιρεσίας της διοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την πιστή τήρηση των διαδικασιών των οποίων προβλέπονται από τον Εσωτερικό κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ.

Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει να τορπιλίζει συνειδητά την εργασιακή ειρήνη, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ απαιτεί να μπει τέλος στην παράνομη και καταχρηστική ερμηνεία του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π.

Η διευθυντική ασυδοσία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

 

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ δικαιώνεται για τις διαχρονικές της θέσεις

Επιτέλους μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της ΠΕΤ-ΟΤΕ ξαναμπαίνει δυναμικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την διοίκηση, και αφορά την αναγνώριση των πτυχίων εκείνων που σχετίζονται με το αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων.

Μια διαχρονική και διαρκής θέση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μια θέση η οποία ήταν σαφέστατη και πολύ συγκεκριμένη σήμερα αναγνωρίζεται. Εμείς σαν σωματείο με ρεαλιστικότατη προσέγγιση ποτέ δεν γενικεύσαμε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων, αλλά με υπευθυνότητα προτάσσοντας πάντα το δίκαιο συνυφασμένο με τον ρεαλισμό, ζητούσαμε την αναγνώριση όλων εκείνων των πτυχίων που συσχετίζονται άμεσα και προσφέρουν στο αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων. Πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν πριν την πρόσληψη των συναδέλφων αλλά δεν αναγνωρίστηκαν καθώς επίσης και πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της εργασιακής θητείας στον ΟΤΕ.

Επίσης ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υλοποίηση της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά των συναδέλφων που το δικαιούνται. Η ΠΕΤ-ΟΤΕ πρωτοστάτησε με τεκμηριωμένες θέσεις 10 χρόνια, ώστε οι συνάδελφοι στα υπόγεια δίκτυα και στους ιστούς κεραιών να ενταχθούν στα ΒΑΕ, ώστε να συνταξιοδοτούνται πέντε χρόνια γρηγορότερα.

Όσον αφορά το κορυφαίο θέμα των ημερών το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η θέση μας είναι ξεκάθαρη, το "προσφυγικό" πρόβλημα δεν μπαίνει σε κανένα χρηματιστήριο αξιών, και η προσπάθεια καπηλείας του από κάποιους είναι πράξη τουλάχιστον απαράδεκτη. Για εμάς στην ΠΕΤ-ΟΤΕ το "προσφυγικό" είναι θέμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς .

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της πρωτοβουλίες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη μας.

  • Δείτε εδώ και κατεβάσετε για να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ όπως ακριβώςε κυκλοφορεί...
 

H OME - ΟΤΕ για το ωράριο του Σαββάτου 12/3/2016

  • Δειτε ΕΔΩ την επικαιροποιημένη  βασική εγκύκλιο 402/13  του 2011
 

Μπροστά στην 36η Σ.Α. Πρόγραμμα Συνελεύσεων ΤΔΕ

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ με το πρόγραμμα των Γενικών Συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα.
 

 
Περισσότερα Άρθρα...