ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Προσοχή! Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Η ΠΕΤ ΟΤΕ έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφάλεια των συναδέλφων κατά τη διάρκεια της εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο, υπενθυμίζει τις οδηγίες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων κατά τα διαστήματα που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Με βάση ειδική εγκύκλιο της Συνομοσπονδίας προς τους εργοδότες, τους Επιθεωρητές Εργασίας και τους Τεχνικούς Ασφαλείας, όπου επισημαίνονται οι υποχρεώσεις και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια καύσωνα, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση αυτών των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες, γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με το Ν.1568/1985, τις υπ. Αριθμ. 130329/1995, 130427/1990, 140120/1989 Εγκυκλίους του Υπουργείου Απασχόλησης και τις σχετικές προβλέψεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από γενικά νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές αρτηριακής πίεσης κοκ), οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα (πχ ινσουλίνη, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιχολιεργικά κοκ), οι γυναίκες σε περίοδο κύησης.

Τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες αφορούν σε μετρήσεις της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας στους χώρους εργασίας και σε παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία των κτιρίων, σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και στη διαμόρφωση του μικροκλίματος του εργασιακού χώρου.

Τα οργανωτικά μέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιμου νερού σε θερμοκρασία 10ο –15ο C, τον προγραμματισμό των εργασιών και τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε συνεργασία και με τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας.

Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Επισημαίνουμε ότι βάσει της οικείας Σ.Σ.Ε Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Κλάδων όλης της Χώρας, οι σχετικές εργασίες διακόπτονται σε περιπτώσεις καύσωνα, όταν η θερμοκρασία στον τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.

Σημαντική, είναι η δραστηριότητα των αρμόδιων Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας, η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής μέτρων που κατατείνουν στη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδίως στους πλέον επιβαρυμένους από τη θερμική άποψη παραγωγικούς.

  • Δείτε και κατεβάσετε να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ, όπως κυκλοφορεί...
 

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας με οποιονδήποτε τρόπο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες –οι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε δράσεις και αυθαίρετες πρωτοβουλίες προϊσταμένων ανά την Ελλάδα, οι οποίες μας δημιουργούν αφενός μεν έντονο προβληματισμό αφετέρου μας δείχνουν ότι ιδίως σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν προϊστάμενοι Τεχνικών Τμημάτων οι οποίοι εμφανίζονται «Βασιλικότεροι του Βασιλέως», εφαρμόζοντας πρακτικές που επιτρέπουν την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» εμπεδώνοντας τον φόβο με τον αυταρχισμό.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήσαμε αναλυτικά τα επιμέρους προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται επιδεινούμενα το τελευταίο χρονικό διάστημα και μας έχουν καταγγελθεί στο σωματείο μας. Αποφασίσαμε ομόφωνα να καταδικάσουμε οποιεσδήποτε πράξεις αυθαιρεσίας και μεθοδεύσεις που δυστυχώς έχουν εξαπλωθεί ανά την Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους σε συνεννόηση με τις Τοπικές Διοικούσες να καταγγέλλουν άμεσα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες από πλευράς της Διοίκησης του ΟΤΕ και παράλληλα στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι το σωματείο μας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης, πειθαναγκασμού και χειραγώγησης των εργαζομένων, προκειμένου να υποταχθούν στις ορέξεις των προϊσταμένων είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε νομικό, είτε συνδικαλιστικό.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι είμαστε εμείς αυτοί που με το φιλότιμο στην εργασία έχουμε «βάλει πλάτη» στα δύσκολα της εταιρείας κατανοώντας και την δυσκολία της εποχής αλλά και καταθέτοντας παράλληλα τον  έντονο προβληματισμό μας για το εργασιακό μας αύριο.

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί όμως να  μεταφρασθεί από κάποια στελέχη της Διοίκησης ως πράξη συμβιβασμού και ανέχειας σε οποιαδήποτε εμφανή καταπάτηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τονίζουμε ότι οι δράσεις μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθούν από το πόσο κάποιοι προϊστάμενοι στον ΟΤΕ θα επιμείνουν να θεωρούν το «μαγαζί» τσιφλίκι τους,  να αυθαιρετούν, να μεροληπτούν   και να τρομοκρατούν τους συναδέλφους με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Στην παρούσα φάση λοιπόν ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, ιδίως η διοίκηση του ΟΤΕ για τις επιλογές της.

  • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ, όπως κυκλοφόρησε τυπωμένη...
 

Διοικητική αυθαιρεσία σχετικά με τις βάρδιες στα Η/Μ - Η/Π

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ, όπως κυκλοφορεί, αν θέλετε να την τυπώσετε…
 

Kατάργηση βαρδιών Η/Μ – Η/Π και αντικατάσταση τους με υπηρεσία Stand By. Απόφαση της Εκτελεστική Επιτροπής

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ, όπως κυκλοφορεί, αν θέλετε να την τυπώσετε…
 

Το πρόγραμμα των τοπικών Συνελεύσεων

 

Εκλογές ΠΕΤ-ΟΤΕ 2015

 

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ

 
Περισσότερα Άρθρα...