ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της OME-OTE για τη ΣΣΕ

Συναδέλφισσες, οι

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ σας είχε ενημερώσει με ανακοίνωση στις 06/10/2014 ότι ο δρόμος ειδικά αυτής της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, θα είναι επίπονος, δύσβατος, μακρύς και με πολλές παγίδες.

Επίσης, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν καλοθελητές που με "δήθεν"́ έγκυρες ενημερώσεις, φημολογίες, έγκριτα δημοσιεύματα και γονατογραφίες, θα προσπαθήσουν να σας αποπροσανατολίσουν, να σας εκφοβίσουν με σκοπό να πετύχουν τις "́δόλιες" ́ επιδιώξεις τους.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η εσωτερική ενημέρωση της Διοίκησης για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που λάβαμε όλοι στα υπηρεσιακά μας e-mail.

Για άλλη μια φορά η παχυλά αμειβόμενη Διοίκηση με "ισχνές" εσωτερικές ανακοινώσεις που δείχνουν έλλειψη επαγγελματισμού και υπευθυνότητας προσπαθεί να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, η Διοίκηση "παίζει"́ με την αγωνία, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των εργαζομένων του ΟΤΕ, νομίζοντας ότι έτσι θα εκφοβίσει, θα διχάσει και θα δημιουργήσει σύγχυση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση από τους εργαζόμενους στην διαπαραταξιακή ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να δεχθούν "́όλα τα θέλω"́ της Διοίκησης.

Άραγε σε τι βοηθάει το διάλογο, την εργασιακή ειρήνη και το μέλλον της επιχείρησης αυτή η ενημέρωση; Για εμάς το μόνο που κάνει είναι να τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση προσπαθώντας να προκαταλάβει εκβιαστικά το αποτέλεσμα.

Συναδέλφισσες - οι,

Τέτοιου είδους ενέργειες τις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, αλλά δεν έκαμψαν ούτε την υπευθυνότητα μας, ούτε το αγωνιστικό μας φρόνημα και τα αποτελέσματα τελικά μας δικαίωσαν.

Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να πετύχουμε το καλύτερο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Ομίλου και για την εταιρία γιατί εμείς ΕΔΩ θα μείνουμε και το μέλλον μας είναι ΕΔΩ.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να κλείσετε τα αυτιά σας στις διχαστικές ενέργειες της "καλής" Διοίκησης και των "́φερεφώνων της και συσπειρωμένοι στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ να δώσουμε νικηφόρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και αυτή τη μάχη που τώρα ξεκινάει.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ            ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ σε εκτυπώσιμη μορφή…
 

Τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τα διμελή συνεργεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισσες –οι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ που συνεδρίασε στις 30-9-2014 σχετικά με την διεκδίκηση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ιεραρχώντας τα προβλήματα των συναδέλφων, ομόφωνα αποφάσισε την άμεση υλοποίηση κυρίαρχου για εμάς αιτήματος που σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα πρωτεύον ζήτημα για το σωματείο είναι η λειτουργία διμελών συνεργείων όπου αυτά προβλέπονται βάση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος χωρίς καμία παρέκκλιση και εξαίρεση.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι αυτό είναι νόμιμη υποχρέωση του εργοδότη αφού το Προεδρικό Διάταγμα είναι νόμος του Ελληνικού κράτους αλλά παράλληλα είναι και ευθύνη προσωπική του καθενός από εμάς η προάσπιση της ασφάλειας στην καθημερινή μας εργασία.

Επιπρόσθετα καταγγέλλουμε πρακτικές αλλοίωσης της πραγματικότητας για να υπηρετηθούν οι δείκτες, που με τις πρακτικές αυτές ουσιαστικά συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα καθημερινά προβλήματα όπως 

α) παραβίαση ωραρίου

β) παραβίαση πρωτόκολλου WFM

γ) παράκαμψη των διαδικασιών και γενικά κάθε λογής «μαγειρέματα».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τεχνικούς σε ανεξαρτήτως ειδικότητας να σταθούν δίπλα στο σωματείο μας και να στηρίξουν τις οποιεσδήποτε αποφάσεις  του.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες της εφόσον ενημερωθεί επίσημα θα παρέμβει αποτελεσματικά με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί απαραίτητος είτε σύμφωνα με τους νόμους είτε συνδικαλιστικά.

Κανένα μέλος είτε παλιό είτε νέο δεν έχει λόγο να φοβάται τον οποιονδήποτε προϊστάμενο υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση της υγείας μας είναι προσωπική και η ευθύνη τήρησης των αποφάσεων του σωματείου είναι συλλογική

Τελικά το διακηρυχθέν δόγμα της διοίκησης του ΟΤΕ από επίσημα στόματα «Εμείς δεν θέλουμε ήρωες… θέλουμε επαγγελματίες» πρέπει έμπρακτα να μας αποδείξουν ότι το εννοούν και δεν λέγεται για απλή κατανάλωση.

 • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Πρώτη συνάντηση της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη Διοίκηση για Σ.Σ.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 13 Μαΐου 2014

Συναδέλφοι,


Το σωματείο μας για μια ακόμα φορά με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι όπως πάντα τα σημαντικά προβλήματα των συναδέλφων επεδίωξε και πέτυχε συνάντηση με την διοίκηση του ΟΤΕ για το θέμα των συναδέλφων που εργάζονται στον ΟΤΕ με δικαστικές αποφάσεις καθώς επίσης και για το θέμα των καθαριστριών.


Αφού εκθέσαμε για μια ακόμα φορά τις πάγιες θέσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ για πλήρη ένταξη του συνόλου των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις στον ΟΤΕ, μετά και από δική μας πίεση σε πρώτη φάση καταφέραμε να πάρουμε την δέσμευση ότι θα ενταχθούν άμεσα στον ΟΤΕ όσοι από τους συναδέλφους αυτούς έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα εκπαίδευσης.


Παρότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα αφού δεν μπαίνει και το ηλικιακό κριτήριο επιλογής που μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ το θεωρούσε ως προϋπόθεση, για εμάς δεν αποτελεί την λύση που επιθυμούμε που δεν είναι άλλη από την πλήρη ένταξη όλων των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις στον ΟΤΕ.


Για τον λόγο αυτό εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να υπάρξει λύση του θέματος για το σύνολο των συναδέλφων.


Όσον αφορά για τις τις συναδέλφισες καθαρίστριες λάβαμε την δέσμευση  ότι θα επαναπροσδιοριστεί το έργο όσων από αυτές έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα εκπαίδευσης, καθώς επίσης  για καμία από αυτές δεν  θα τεθεί θέμα ενδεχόμενης αποχώρησης  τους από τον ΟΤΕ.


Η ΠΕΤ-ΟΤΕ συνεχίζει την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων με μοναδικό σύνθημα επιτυχίας «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ»…!!!

 

 

Κατεβάστε την Ανακοίνωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 13 Μαΐου 2014


Συναδέλφοι,


Ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων είναι γνωστό ότι κάποιοι συνάδελφοι θα επιλεγούν ως ποσοστό ασφαλείας για τις εκλογές.


Υπενθυμίζουμε και γνωστοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι συνάδελφοι αυτοί ως αποκλειστικό τους έργο όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό περί ποσοστών ασφαλείας έχουν τις εκλογές και μόνον αυτές.


Κατά συνέπεια το προσωπικό αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση για τις ημέρες  των εκλογών να απασχοληθεί σε οποιοδήποτε άλλο έργο.


Καλούμε τους συναδέλφους του ποσοστού ασφαλείας να μην δεχθούν να απασχοληθούν σε άλλο έργο εκτός των εκλογών.


Επίσης τους προϊστάμενους να μην παρανομήσουν απαιτώντας από τους συνάδελφους να κάνουν διαφορετικό από το προβλεπόμενο έργο.


Σε διαφορετική  περίπτωση η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα αντιδράσει δυναμικά, θέτοντας προ των ευθυνών του οποιονδήποτε παρανομήσει.

 

 

Κατεβάστε την Ανακοίνωση

 

Συτμμετέχουμε στον εορτασμό της Εργατικής Πρωομαγιάς

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 34ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων ΠΕΤ-ΟΤΕ

Ο πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ, Νεκτάριος Δρίτσας, στο βήμα της 34η Σ.Α. στην Τέμενη Αιγίου...

Και ο γενικός γραμματέας της ΠΕΤ ΟΤΕ, Θωμάς Τασσιός...

 

Εμείς οι Αντιπρόσωποι της 34ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ, συζητήσαμε και αναλύσαμε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και παράλληλα εκτιμώντας και το περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε, παραθέτουμε το ακόλουθο ψήφισμα το οποίο και θα αποτελέσει οδηγό δράσης για το επόμενο διάστημα :

Είναι γεγονός ότι τα μέτρα λιτότητας της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων χαρακτηρίζονται από κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, υφεσιακή προσήλωση, κρίση ανεργίας και πολλαπλασιασμό αδιεξόδων.

Ταυτόχρονα και προς την κατεύθυνση αυτή, τα μέτρα που έχουν παρθεί και τα οποία ανατρέπουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, όχι μόνο αποτελούν δογματικές νεοφιλελεύθερες λογικές, αλλά λειτουργούν και για την ίδια την αγορά εργασίας ως κανιβαλισμός.

Αποτελεί χρέος του οργανωμένου κινήματος η αντιμετώπιση αυτής ιδιαίτερα της κατάστασης, γιατί οι εργαζόμενοι ως ο αδύναμος κρίκος αυτής της ανάλγητης πολιτικής ένα μόνο στήριγμα έχει, τα Συνδικάτα και τη συλλογική έκφραση και ταξική συμπαράταξη.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται σήμερα η άμεση ανασύνταξη – ανασυγκρότηση των δομών και των προτεραιοτήτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να υπάρξει εξωστρεφής αντίδραση.

Η πρακτική της εσωστρεφούς λειτουργίας με γνώμονα το μικροπαραταξιακό ή και μικροκομματικό όφελος, όχι μόνο έχει παρέλθει, αλλά η όποια συνέχιση τέτοιου είδους λειτουργίας σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, θα πρέπει να καταδικαστεί.

Με εργαλείο και οδηγό τα καταστατικά των σωματείων και με πιστή τήρηση των αποφάσεων των οργάνων, μπορούμε και πρέπει να πορευτούμε στο επίπεδο της επιχείρησης για την επίλυση των προβλημάτων των μελών και στο επίπεδο της ΓΣΕΕ στην απόκρουση των πολιτικών που διεμβολίζουν τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερα για την επιχείρησή μας και για τους εργαζόμενους μέλη μας του Ομίλου ΟΤΕ, μαζί με την Ομοσπονδία, θα πρέπει το επόμενο διάστημα με οδηγό την τελευταία απόφαση να αποκρούσουμε την επιχειρούμενη από την διοίκηση αμφισβήτηση των ΣΣΕ και να εδραιώσουμε μια αμοιβαία και αναγκαία για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους συμφωνία.

Όσον αφορά την εργασία μας, για εμάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των νέων υπηρεσιών είναι απαραίτητη κι απαιτείται γι’ αυτό διαβούλευση και συναπόφαση. Οι νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται, αλλά και νέες δραστηριότητες που θα συμπληρώνουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών, είναι βέβαιο ότι περνούν από την ίδια την εξέλιξη, εξειδίκευση και εκπαίδευση των εργαζομένων.

Είναι πολύ λυπηρό και ως εξέλιξη, αλλά και ως σχεδιασμός, μια νέα υπηρεσία όπως αυτή της ΟΤΕ TV να τύχει τέτοιας αντιμετώπισης και παράλληλα να δημιουργήσει τόσα προβλήματα, ανησυχίες, ανασφάλειες αλλά και αμφιβολίες για τους εργαζόμενους, λόγω έλλειψης σεβασμού από την διοίκηση.

Οι πράξεις της διοίκησης δείχνουν προχειρότητα, αλλά και αφήνουν ίχνη σκοπιμότητας για κάτι που απλά υπήρχαν άλλοι τρόποι για να αντιμετωπισθεί.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν αποδείξει και με αγώνες ότι τα πάντα μπορούν να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας, όταν ο σκοπός είναι ευκρινής, ο σχεδιασμός άρτιος και η διαφάνεια με κανόνες δικαίου.

Έτσι εξελίχθηκε από τον τηλέγραφο στις δορυφορικές επικοινωνίες, από το τηλέφωνο στο κινητό και από την κολώνα και την μούφα στο οπτικό δίκτυο και το VDSL.

Παράλληλα με αγώνες έχουμε εμποδίσει να μπουν στο έργο εργολάβοι και εταιρείες και συνεχίζουμε να παλεύουμε για να είναι το κοινωνικό αγαθό της επικοινωνίας προσιτό, φτηνό και άρτιο για τους πολίτες αυτής της χώρας, από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την άμεση ενοποίηση, απορρόφηση των Θυγατρικών που ως κύριο έργο συνεχίζουν και έχουν το έργο του ΟΤΕ.

Θυγατρικές όπως η OTEPLUS που δημιουργήθηκαν σε άλλες εποχές για να «καλύψουν» άλλες ανάγκες θα πρέπει να οδηγηθούν το συντομότερο στη διαδικασία της συγχώνευσης με τον ΟΤΕ και με ενιαίους κανόνες, εργασιακά και μισθολογικά.

Θεωρούμε τραγικό, σε μια περίοδο που δρομολογείται η αναγκαία συγχώνευση και με την COSMOTE, όχι μόνο για να υπάρξουν συνέργειες και οικονομικές κλίμακες, αλλά γιατί το περιβάλλον το τηλεπικοινωνιακό επιβάλλει «ενοποιημένες παροχές», οι εργαζόμενοι να μην έχουν ενοποιημένη την εργασιακή τους δυναμική και να αθροίζονται ως «εργολαβίες – έργα και προμήθειες», ξεχνώντας ότι οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι μηχανές.

Μεταξύ άλλων, ζητάμε :

 • Να υπάρξει μόνιμη επιτροπή με απαραίτητο χρονοδιάγραμμα που θα εξετάζει ζητήματα οργάνωσης της εργασίας στο πεδίο, γιατί ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης, είναι απολύτως αναγκαία η συμμετοχή και των εργαζομένων για να εξειδικευτούν νόρμες, υγιεινή & ασφάλεια, ώρες εργασίας κ.λπ.

 • Να υιοθετήσει η διοίκηση τις προτάσεις των συνδικάτων για ένα αξιολόγιο λειτουργικό και δίκαιο και να εγκαταλείψει τις λογικές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», που θα αποτυπώνεται σε ΣΣΕ.

 • Να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις θέσεις των συναδέλφων πρώτης γραμμής στο πεδίο και να φέρει στην αιχμή την εξυπηρέτηση του πελάτη-συνδρομητή, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στην αγορά.

 • Να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση στην εργασία και να επενδυθούν περισσότερα κονδύλια σε εκπαίδευση που θα αφορά το φάσμα όλων των εργασιών.

 • Να λειτουργήσει άμεσα επιτροπή που θα επανατοποθετήσει και οριοθετήσει επιδόματα και θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα και να δώσει μια νέα κατεύθυνση σε ένα στοχευμένο σύστημα αμοιβών που θα αμοίβει πραγματικά την εξειδίκευση του τεχνικού κλάδου, σε κατεύθυνση καλύτερη από την υφιστάμενη. Σε μια περίοδο ύφεσης, με μια «ανοικτή» αγορά εργασίας στον κλάδο, θα πρέπει να υπάρχουν όλα εκείνα τα κίνητρα, η ποιότητα υπηρεσιών που έχει παραμεληθεί και οι αμοιβές, που θα προσελκύουν και όχι θα διώχνουν συνδρομητές σε ανταγωνιστικές εταιρείες. Καθώς επίσης η διαδικασία χορήγησης κάθε μορφής κινήτρων να γίνεται με διαφάνεια και αξιοκρατία για όλους.

Στο επίπεδο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο, απαιτείται άμεσα, εκτός από τις «διακηρυγμένες» θέσεις και αποφάσεις, να υπάρξουν πράξεις.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το Δ.Σ. της ΠΕΤ-ΟΤΕ να υλοποιήσει τις αποφάσεις του της 5/5/2011 και της 6/2/2013.

Εκτός της καταστατικής δέσμευσης για υλοποίηση του Προγράμματος Δράσης, διεκδικούμε – απαιτούμε :

 1. Να αποκρουστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.

 2. Να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα ενισχύει εισοδήματα και την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την δίκαια αναδιανομή των φορολογικών βαρών, μια πολιτική που θα σέβεται εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

 3. Να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές μείωσης των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και της κρατικής επιχορήγησης της κοινωνικής προστασίας.

 4. Να ενισχυθεί η προστασία των ανέργων μέσω της αύξησης του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμού του χρόνου χορήγησής του.

 5. Κατάργηση όλου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου, καθώς και της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που μειώνει τον κατώτατο μισθό και ακυρώνει τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και την λειτουργία των ΟΕΚ και ΟΕΕ.

 6. Να γίνει άμεσα μείωση των τιμών στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

 7. Να αναθεωρηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 με αύξηση των εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και των κοινωνικών δαπανών με απόσυρση των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων.

 8. Να υπογραφούν παντού και για όλους Συλλογικές Συμβάσεις, να καταργηθούν οι ελαστικές ανασφάλιστες μορφές απασχόλησης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 • Συλλογικές Συμβάσεις

 • Αξιοπρεπή εργασία

 • Δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα

Προσλήψεις επαρκείς, αξιοκρατικές και αξιοπρεπείς

Με την ολοκλήρωση της εθελούσιας και την αποχώρηση 1.517 συναδέλφων, η Διοίκηση ανακοίνωσε ετήσιο οικονομικό όφελος πλέον των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Παρ’ ότι η θέση του Σωματείου μας ήταν και παραμένει οι προσλήψεις ανανέωσης, αναβάθμισης και αντικατάστασης του ιδιαίτερα πολύτιμου προσωπικού που αποχώρησε να γίνονται με διαφανείς διαδικασίες και απευθείας στο τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ και όχι μέσω Θυγατρικών.

Απαιτούμε στην όποια νέα επιλογή προσωπικού με την διαδικασία συνέντευξης, να μετέχουν εργατικοί εκπρόσωποι χωρίς δικαίωμα ψήφου για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Επιθυμούμε με την παρούσα ανακοίνωση να εκφράσουμε την αγωνία μας, διότι θεωρούμε ότι η απαξίωση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού, οι μνημονιακοί μισθοί πείνας, ο μικρός αριθμός προσλήψεων παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις των διοικούντων και η εμμονή της Διοίκησης να μην εντάσσει εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΟΤΕ απευθείας στο τακτικό προσωπικό, ενδέχεται να οδηγήσουν τελικά σε απαξίωση όλο τον Όμιλο ΟΤΕ, τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, καταστρέφοντας επί της ουσίας το όποιο πλεονέκτημα από την μείωση μισθολογικού κόστους.

Καλούμε την Διοίκηση έστω και αυτή την ύστατη ώρα κατά τον ίδιο τρόπο που απετράπει η είσοδος εργολάβων στο κύριο έργο του ΟΤΕ τεχνικού και εμπορικού, να τεθούν άμεσα όλες οι προϋποθέσεις με νέες προσλήψεις που θα οδηγήσουν τους κορυφαίους επαγγελματίες και όχι μόνο να ενταχθούν στην οικογένεια του ΟΤΕ αλλά και να παραμείνουν σε αυτή έως την σύνταξή τους όπως έως σήμερα γινόταν.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ δια των στελεχών της και δια των μελών της δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού των μελών μας αλλά και της διατήρησης της υψηλής, διακριτά και με διαφορά, αναγνωρίσιμης ποιότητας των τηλεπικοινωνιακών μας έργων, επειδή αυτό αποτελεί και το κυριότερο εφόδιό μας στη μάχη της επιβίωσης και του ανταγωνισμού.

Για 55 περίπου χρόνια ο ΟΤΕ υπήρξε συνώνυμο από κάθε άποψη μιας από τις υψηλότερες ποιοτικές επαγγελματικές ομάδες, όπου όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, εργαζόμενοι, εργοδότες, προμηθευτές, καταναλωτές, κοινωνία, επιβράβευαν και επιβραβεύουν.

Σίγουρα αυτό δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σ’ ένα συμβόλαιο εντιμότητας, ήθους, αξιοπρεπούς εργασίας και σεβασμό των συλλογικών θεσμών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εξευτελιστικές αποζημιώσεις των νεοπροσλαμβανομένων που οδηγούν σε αθρόες αποχωρήσεις και η χρήση ενός νομοθετικού πλαισίου που είναι βέβαιο ότι θα ανατραπεί πολύ γρήγορα λόγω της βίαιης αδικίας που εμπεριέχει, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση δυνάμεων και η γόνιμη σύνθεση απόψεων στην κατεύθυνση δίκαιης μισθολογικής και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης, πολύ πιο πάνω από την συμβατική εργοδοτική υποχρέωση, ώστε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας να συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο από κάθε άποψη. Επίσης στις επιλογές προϊσταμένων να μετέχουν εργατικοί εκπρόσωποι.

Γι’ αυτό το όραμα αξίζει όλοι μαζί να αγωνιστούμε.

Το Προεδρείο της 34ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΠΑΖΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΕΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 
Περισσότερα Άρθρα...