ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 67 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις για τη Σ.Σ.Ε.

  • Πατώντας εδώ θα δείτε την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ σε καλύτερη ανάλυση, απ' όπου μπορείτε και να τυπώσετε...
 

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης 27 Νοέμβρη 2014 που προκήρυξε η ΓΣΕΕ...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της OME-OTE για τη ΣΣΕ

Συναδέλφισσες, οι

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ σας είχε ενημερώσει με ανακοίνωση στις 06/10/2014 ότι ο δρόμος ειδικά αυτής της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, θα είναι επίπονος, δύσβατος, μακρύς και με πολλές παγίδες.

Επίσης, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν καλοθελητές που με "δήθεν"́ έγκυρες ενημερώσεις, φημολογίες, έγκριτα δημοσιεύματα και γονατογραφίες, θα προσπαθήσουν να σας αποπροσανατολίσουν, να σας εκφοβίσουν με σκοπό να πετύχουν τις "́δόλιες" ́ επιδιώξεις τους.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η εσωτερική ενημέρωση της Διοίκησης για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που λάβαμε όλοι στα υπηρεσιακά μας e-mail.

Για άλλη μια φορά η παχυλά αμειβόμενη Διοίκηση με "ισχνές" εσωτερικές ανακοινώσεις που δείχνουν έλλειψη επαγγελματισμού και υπευθυνότητας προσπαθεί να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, η Διοίκηση "παίζει"́ με την αγωνία, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των εργαζομένων του ΟΤΕ, νομίζοντας ότι έτσι θα εκφοβίσει, θα διχάσει και θα δημιουργήσει σύγχυση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση από τους εργαζόμενους στην διαπαραταξιακή ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να δεχθούν "́όλα τα θέλω"́ της Διοίκησης.

Άραγε σε τι βοηθάει το διάλογο, την εργασιακή ειρήνη και το μέλλον της επιχείρησης αυτή η ενημέρωση; Για εμάς το μόνο που κάνει είναι να τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση προσπαθώντας να προκαταλάβει εκβιαστικά το αποτέλεσμα.

Συναδέλφισσες - οι,

Τέτοιου είδους ενέργειες τις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, αλλά δεν έκαμψαν ούτε την υπευθυνότητα μας, ούτε το αγωνιστικό μας φρόνημα και τα αποτελέσματα τελικά μας δικαίωσαν.

Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να πετύχουμε το καλύτερο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Ομίλου και για την εταιρία γιατί εμείς ΕΔΩ θα μείνουμε και το μέλλον μας είναι ΕΔΩ.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να κλείσετε τα αυτιά σας στις διχαστικές ενέργειες της "καλής" Διοίκησης και των "́φερεφώνων της και συσπειρωμένοι στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ να δώσουμε νικηφόρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και αυτή τη μάχη που τώρα ξεκινάει.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ            ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

  • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ σε εκτυπώσιμη μορφή…
 

Τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τα διμελή συνεργεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισσες –οι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ που συνεδρίασε στις 30-9-2014 σχετικά με την διεκδίκηση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ιεραρχώντας τα προβλήματα των συναδέλφων, ομόφωνα αποφάσισε την άμεση υλοποίηση κυρίαρχου για εμάς αιτήματος που σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα πρωτεύον ζήτημα για το σωματείο είναι η λειτουργία διμελών συνεργείων όπου αυτά προβλέπονται βάση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος χωρίς καμία παρέκκλιση και εξαίρεση.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι αυτό είναι νόμιμη υποχρέωση του εργοδότη αφού το Προεδρικό Διάταγμα είναι νόμος του Ελληνικού κράτους αλλά παράλληλα είναι και ευθύνη προσωπική του καθενός από εμάς η προάσπιση της ασφάλειας στην καθημερινή μας εργασία.

Επιπρόσθετα καταγγέλλουμε πρακτικές αλλοίωσης της πραγματικότητας για να υπηρετηθούν οι δείκτες, που με τις πρακτικές αυτές ουσιαστικά συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα καθημερινά προβλήματα όπως 

α) παραβίαση ωραρίου

β) παραβίαση πρωτόκολλου WFM

γ) παράκαμψη των διαδικασιών και γενικά κάθε λογής «μαγειρέματα».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τεχνικούς σε ανεξαρτήτως ειδικότητας να σταθούν δίπλα στο σωματείο μας και να στηρίξουν τις οποιεσδήποτε αποφάσεις  του.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες της εφόσον ενημερωθεί επίσημα θα παρέμβει αποτελεσματικά με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί απαραίτητος είτε σύμφωνα με τους νόμους είτε συνδικαλιστικά.

Κανένα μέλος είτε παλιό είτε νέο δεν έχει λόγο να φοβάται τον οποιονδήποτε προϊστάμενο υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση της υγείας μας είναι προσωπική και η ευθύνη τήρησης των αποφάσεων του σωματείου είναι συλλογική

Τελικά το διακηρυχθέν δόγμα της διοίκησης του ΟΤΕ από επίσημα στόματα «Εμείς δεν θέλουμε ήρωες… θέλουμε επαγγελματίες» πρέπει έμπρακτα να μας αποδείξουν ότι το εννοούν και δεν λέγεται για απλή κατανάλωση.

  • Κατεβάστε από ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ
 

Πρώτη συνάντηση της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη Διοίκηση για Σ.Σ.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 13 Μαΐου 2014

Συναδέλφοι,


Το σωματείο μας για μια ακόμα φορά με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι όπως πάντα τα σημαντικά προβλήματα των συναδέλφων επεδίωξε και πέτυχε συνάντηση με την διοίκηση του ΟΤΕ για το θέμα των συναδέλφων που εργάζονται στον ΟΤΕ με δικαστικές αποφάσεις καθώς επίσης και για το θέμα των καθαριστριών.


Αφού εκθέσαμε για μια ακόμα φορά τις πάγιες θέσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ για πλήρη ένταξη του συνόλου των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις στον ΟΤΕ, μετά και από δική μας πίεση σε πρώτη φάση καταφέραμε να πάρουμε την δέσμευση ότι θα ενταχθούν άμεσα στον ΟΤΕ όσοι από τους συναδέλφους αυτούς έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα εκπαίδευσης.


Παρότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα αφού δεν μπαίνει και το ηλικιακό κριτήριο επιλογής που μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ το θεωρούσε ως προϋπόθεση, για εμάς δεν αποτελεί την λύση που επιθυμούμε που δεν είναι άλλη από την πλήρη ένταξη όλων των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις στον ΟΤΕ.


Για τον λόγο αυτό εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να υπάρξει λύση του θέματος για το σύνολο των συναδέλφων.


Όσον αφορά για τις τις συναδέλφισες καθαρίστριες λάβαμε την δέσμευση  ότι θα επαναπροσδιοριστεί το έργο όσων από αυτές έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα εκπαίδευσης, καθώς επίσης  για καμία από αυτές δεν  θα τεθεί θέμα ενδεχόμενης αποχώρησης  τους από τον ΟΤΕ.


Η ΠΕΤ-ΟΤΕ συνεχίζει την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων με μοναδικό σύνθημα επιτυχίας «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ»…!!!

 

 

Κατεβάστε την Ανακοίνωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 13 Μαΐου 2014


Συναδέλφοι,


Ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων είναι γνωστό ότι κάποιοι συνάδελφοι θα επιλεγούν ως ποσοστό ασφαλείας για τις εκλογές.


Υπενθυμίζουμε και γνωστοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι συνάδελφοι αυτοί ως αποκλειστικό τους έργο όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό περί ποσοστών ασφαλείας έχουν τις εκλογές και μόνον αυτές.


Κατά συνέπεια το προσωπικό αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση για τις ημέρες  των εκλογών να απασχοληθεί σε οποιοδήποτε άλλο έργο.


Καλούμε τους συναδέλφους του ποσοστού ασφαλείας να μην δεχθούν να απασχοληθούν σε άλλο έργο εκτός των εκλογών.


Επίσης τους προϊστάμενους να μην παρανομήσουν απαιτώντας από τους συνάδελφους να κάνουν διαφορετικό από το προβλεπόμενο έργο.


Σε διαφορετική  περίπτωση η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα αντιδράσει δυναμικά, θέτοντας προ των ευθυνών του οποιονδήποτε παρανομήσει.

 

 

Κατεβάστε την Ανακοίνωση

 
Περισσότερα Άρθρα...