ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Για την προστασία των συναδέλφων μας στην Κεφαλλονιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κατόπιν οδηγίας του Σωματείου μας και μετά την έξαρση του Εγκέλαδου στη Κεφαλλονιά παρακαλούμε κανείς να μην μπει σε κτίριο του ΟΤΕ πριν αυτό ελεγχθεί οριστικά από την αρμόδια Επιτροπή Μηχανικών για την ασφάλεια και τη στατικότητα του.

 

Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με λύπη πληροφορούμαστε ότι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από τον ΟΤΕ κάνοντας χρήση του προγράμματος «εθελουσίας αποχώρησης» επαναφέρονται από τον ΟΤΕ για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα κατά τόπους τεχνικά τμήματα που ανήκαν, δίχως να έχει τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία γι’ αυτό.

Το θέμα είναι πολυδιάστατο, αφενός μεν είναι εργασιακό, αφετέρου δε είναι και θέμα ηθικής.

Εργασιακό γιατί οι συνάδελφοι αυτοί καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς καμιά εργασιακή σύμβαση. Στο σημείο αυτό ενημερώνουμε ότι ο ΟΤΕ έχει καταβάλλει γι’ αυτούς τους συναδέλφους όλες τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους, δεσμεύοντάς τους άμεσα ότι δεν μπορούν να συνάψουν σύμβαση εργασίας με οποιονδήποτε άλλον εργοδότη στο μέλλον.

Ηθικό γιατί οι συνάδελφοι αυτοί ενώ έχουν πάρει όλες τις αποδοχές τους καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο πρόσθετο οικονομικό κίνητρο τους έδωσε ο ΟΤΕ, ουσιαστικά παρεμβαίνουν δημιουργώντας εργασιακό πρόβλημα και υποθηκεύοντας το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων οι οποίοι εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ, με ευτελείς αποδοχές όπως οι συνάδελφοι της OTEPLUS, αλλά και γενικότερα όλων των συναδέλφων τεχνικών.

Εμείς ως ΠΕΤ-ΟΤΕ καλούμε όλους αυτούς τους συναδέλφους που αποχώρησαν να μην αποδεχθούν την διαδικασία επαναφοράς τους στον ΟΤΕ, γιατί αυτό όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε είναι παράνομο και ανήθικο, καθώς επίσης και τους προϊσταμένους οποιασδήποτε στάθμης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην αυτοπροσδιοριστούν «βασιλικότεροι του βασιλιά». Επίσης καλούμε όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους σε οποιαδήποτε περίπτωση αντιλαμβάνονται παρόμοια φαινόμενα να τα καταγγέλλουν στις τοπικές διοικούσες της ΠΕΤ-ΟΤΕ ή στην κεντρική διοίκηση του Σωματείου.

Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση που οι διαδικασίες συνεχιστούν, κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εργασία των συναδέλφων τεχνικών με οποιονδήποτε νόμιμο και συνδικαλιστικό τρόπο.

  • Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ σε εκτυπώσιμη μορφή...
 

3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ. στις 19 Δεκεμβρίου 2013

 

24ωρη Παναττική Απεργία Δευτέρα και Τρίτη 16-17/12/2013

 

Σεμινάρια εκπαίδευσης δικτύου για όλους τους τεχνικούς

Την προηγούμενη εβδομάδα εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε από τα μέλη μας ότι η Διοίκηση ξεκινά σεμινάρια εκπαίδευσης δικτύου για όλους τους τεχνικούς, αρχής δεδομένης από τους τεχνίτες εκτός πεδίου (Η/Μ – Η/Π – Ρ/Η – Εγκαταστάτες κλπ).
 Η άμεση αντίδραση μας ήταν η επίσκεψή μας στους χώρους δουλειάς , η επιστολή προς την Διοίκηση, μετά ΟΜΕ για συνάντηση ή συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται ενόψει αυτών των αλλαγών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ΟΜΕ και τους Προέδρους και Γραμματείς των τεχνικών σωματείων την Παρασκευή 1/11/2013.
Στα ερωτήματα που τέθηκαν προς την Διοίκηση από πλευράς Σωματείου όπως:

  • Θα δοθεί το έργο των Η/Μ – Η/Π εκτός ΟΤΕ σε εργολάβους;
  • Όλοι οι συνάδελφοι θα γυρίσουν στην υπηρεσία την οποία ανήκουν μετά το τέλος του σεμιναρίου;
  • Θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων;
  • Θα γίνει το μέγιστο δυνατό για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της υπηρεσίας τις ημέρες του σεμιναρίου;

Η Διοίκηση διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ή ανασφάλειας στα ερωτήματα που θέσαμε. Αμέσως μετά έγινε εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΤ-ΟΤΕ στην οποία εκτιμήσαμε τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις η μέχρι τώρα πρακτική της Διοίκησης αλλά και το ίδιο το πρόγραμμα του σεμιναρίου μας κάνει επιφυλακτικούς ως προς τις δεσμεύσεις  της.
Αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στις 4/11/2013 πρώτη μέρα των σεμιναρίων στις σχολές, να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις επιφυλάξεις μας, και να δεσμεύσουμε την Διοίκηση ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών κατά την διάρκεια των σεμιναρίων επανεξετάζοντας ακόμα και την αναδιάρθρωση του προγράμματος εκπαίδευσης.
Συνάδελφοι, οι επιφυλάξεις μας προκύπτουν πέρα από την συνολικότερη πρακτική της διοίκησης που αδειάζει τις υπηρεσίες με εθελούσιες απολύσεις και από το ύφος του σεμιναρίου που αμφισβητεί την εξειδίκευση των συναδέλφων μας σε συγκεκριμένο έργο.
Σε κάθε περίπτωση εάν η Διοίκηση δεν υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα κινητοποιηθεί άμεσα υπερασπίζοντας το έργο μας και τις θέσεις εργασίας.

 

Δηλώστε συμμετοχή στο πούλμαν για τη ΔΕΘ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 30146                                                                               ΑΘΗΝΑ 23 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά και από την απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ το σωματείο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν αυθημερόν στις 7 Σεπτέμβρη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 26 Αυγούστου σε επικοινωνία με την ΠΕΤ-ΟΤΕ στο τηλέφωνο 2105241576 και τη Γραμματεία Οργανωτικού.


 

 

Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 30121 ΑΘΗΝΑ 12 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Το πολυνομοσχέδιο για την «δήθεν» κινητικότητα στο δημόσιο που ουσιαστικά επιδιώκει να στείλει στον «Καιάδα» της ανεργίας και της εξαθλίωσης χιλιάδες εργαζόμενους, αποτελεί απλά την συνέχεια μιας πολιτικής η οποία παρά τις «ψεύτικες» διαβεβαιώσεις είχε αρχή αλλά δεν έχει τέλος…

 

Την Τρίτη 16 Ιουλίου

 

συμμετέχουμε

στην 24ωρη απεργία

που έχουν

προκηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

και

στο συλλαλητήριο

στις 11.30 το πρωί

στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ας καταλάβουν

επιτέλους

Κυβέρνηση και Τρόικα

ότι οι εργαζόμενοι:

«Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».

 
Περισσότερα Άρθρα...