ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
37η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 36η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 05 - 06 Μαρτίου 2016. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.  Κι ΕΔΩ ένα ακόμα ψήφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Καλοκαίρι 2017

Παρά τις δυσκολίες που περνάμε μερικά πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι οικονομικές και ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές είναι μέρος αυτών των κατακτήσεων. Στο παραθεριστικό κέντρο στην Τέμενη Αιγίου  Ή στο παραθεριστικό κέντρο στο Φανάρι Κομοτηνής.

Στη σελίδα του ΟΠΑΚΕ, ΕΔΩ, μπορείτε να μάθετε για περισσότερες προσφορές. Επειδή μας αξίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής....

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Σεμινάρια εκπαίδευσης δικτύου για όλους τους τεχνικούς

Την προηγούμενη εβδομάδα εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε από τα μέλη μας ότι η Διοίκηση ξεκινά σεμινάρια εκπαίδευσης δικτύου για όλους τους τεχνικούς, αρχής δεδομένης από τους τεχνίτες εκτός πεδίου (Η/Μ – Η/Π – Ρ/Η – Εγκαταστάτες κλπ).
 Η άμεση αντίδραση μας ήταν η επίσκεψή μας στους χώρους δουλειάς , η επιστολή προς την Διοίκηση, μετά ΟΜΕ για συνάντηση ή συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται ενόψει αυτών των αλλαγών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ΟΜΕ και τους Προέδρους και Γραμματείς των τεχνικών σωματείων την Παρασκευή 1/11/2013.
Στα ερωτήματα που τέθηκαν προς την Διοίκηση από πλευράς Σωματείου όπως:

  • Θα δοθεί το έργο των Η/Μ – Η/Π εκτός ΟΤΕ σε εργολάβους;
  • Όλοι οι συνάδελφοι θα γυρίσουν στην υπηρεσία την οποία ανήκουν μετά το τέλος του σεμιναρίου;
  • Θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων;
  • Θα γίνει το μέγιστο δυνατό για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της υπηρεσίας τις ημέρες του σεμιναρίου;

Η Διοίκηση διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ή ανασφάλειας στα ερωτήματα που θέσαμε. Αμέσως μετά έγινε εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΤ-ΟΤΕ στην οποία εκτιμήσαμε τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις η μέχρι τώρα πρακτική της Διοίκησης αλλά και το ίδιο το πρόγραμμα του σεμιναρίου μας κάνει επιφυλακτικούς ως προς τις δεσμεύσεις  της.
Αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στις 4/11/2013 πρώτη μέρα των σεμιναρίων στις σχολές, να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις επιφυλάξεις μας, και να δεσμεύσουμε την Διοίκηση ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών κατά την διάρκεια των σεμιναρίων επανεξετάζοντας ακόμα και την αναδιάρθρωση του προγράμματος εκπαίδευσης.
Συνάδελφοι, οι επιφυλάξεις μας προκύπτουν πέρα από την συνολικότερη πρακτική της διοίκησης που αδειάζει τις υπηρεσίες με εθελούσιες απολύσεις και από το ύφος του σεμιναρίου που αμφισβητεί την εξειδίκευση των συναδέλφων μας σε συγκεκριμένο έργο.
Σε κάθε περίπτωση εάν η Διοίκηση δεν υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της η ΠΕΤ-ΟΤΕ θα κινητοποιηθεί άμεσα υπερασπίζοντας το έργο μας και τις θέσεις εργασίας.

 

Δηλώστε συμμετοχή στο πούλμαν για τη ΔΕΘ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 30146                                                                               ΑΘΗΝΑ 23 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά και από την απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ το σωματείο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν αυθημερόν στις 7 Σεπτέμβρη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 26 Αυγούστου σε επικοινωνία με την ΠΕΤ-ΟΤΕ στο τηλέφωνο 2105241576 και τη Γραμματεία Οργανωτικού.


 

 

Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 30121 ΑΘΗΝΑ 12 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Το πολυνομοσχέδιο για την «δήθεν» κινητικότητα στο δημόσιο που ουσιαστικά επιδιώκει να στείλει στον «Καιάδα» της ανεργίας και της εξαθλίωσης χιλιάδες εργαζόμενους, αποτελεί απλά την συνέχεια μιας πολιτικής η οποία παρά τις «ψεύτικες» διαβεβαιώσεις είχε αρχή αλλά δεν έχει τέλος…

 

Την Τρίτη 16 Ιουλίου

 

συμμετέχουμε

στην 24ωρη απεργία

που έχουν

προκηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

και

στο συλλαλητήριο

στις 11.30 το πρωί

στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ας καταλάβουν

επιτέλους

Κυβέρνηση και Τρόικα

ότι οι εργαζόμενοι:

«Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».

 

Νέος πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ ο Νεκτάριος Δρίτσας

Μετά την εκλογή του Βασίλη Λάμπρου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΟΜΕ ΟΤΕ, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 συνήλθε το Δ.Σ. της ΠΕΤ ΟΤΕ για την αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής και κάλυψης της κενής θέσης το Δ.Σ.

Νέος πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ εξελέγη ο Νεκτάριος Δρίτσας που ώς χθες είχε την ευθύνη της Γραμματείας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων... Τη θέση του κατέλαβε ο Θοδωρής Θεοδώρου που ως χθες ήταν αναπληρωτής Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ σ' αυτή τη θέση τοποθετήθηκε ο Μανώλης Γιεμενιτζόγλου.

Τη θέση του Βασίλη Λάμπρου στο Δ.Σ. της ΠΕΤ ΟΤΕ κατέλαβε ο Απόστολος Γραμματέας πρόεδρος της ΤΔΕ Αλεξανδρούπολης.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Είναι πλέον δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της τρικομματικής κυβέρνησης έχει υπερβεί κάθε  προηγούμενο και κάθε όριο.
Εγκαινιάζοντας μια εποχή στην οποία με τον νέο όρο «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» και διαδικασίες «Ξαφνικού Θανάτου» fast track… αποφασίστηκε το κλείσιμο, ο τεμαχισμός και ουσιαστικά το ξεπούλημα της κρατικής τηλεόρασης που ούτως ή άλλως αποτελεί περιουσία του Ελληνικού λαού.

Η ΕΡΤ δεν είναι κομματικό λάφυρο καμιάς κυβέρνησης, για να μπορεί μονομερώς να αποφασίζει και να επιβάλει το κλείσιμο της. Η ΕΡΤ είναι διαχρονικό κομμάτι, περιουσία και κληρονομιά του Ελληνικού λαού.

Αν η κυβέρνηση είχε διαπιστώσει το οτιδήποτε στρεβλό όσον αφορά και την οικονομική αλλά και εργασιακή πορεία της ΕΡΤ, θα έπρεπε ήδη να το έχει διορθώσει και θα έπρεπε ήδη να είχε πάρει μέτρα για την προστασία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και των εργαζομένων σε αυτή. Αντί αυτού με πρωτόγνωρες αποφάσεις που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, αποφασίζεται ουσιαστικά το «τελείωμα» της ΕΡΤ και το πέταγμα στον «καιάδα» των εργαζομένων σε αυτήν.
Η ΠΕΤ-ΟΤΕ καταδικάζει ευθέως την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει τους εργαζόμενους σε αυτή. Καλό θα ήταν η τρικομματική κυβέρνηση αντί να ξεπουλάει την περιουσία του Ελληνικού λαού και να δημιουργεί  εξωφρενικούς δείκτες ανεργίας, καταστρέφοντας την δομή της Ελληνικής κοινωνίας, να αξιοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας τα τραγικά λάθη που παραδέχθηκε ήδη το ΔΝΤ στην έκθεση του.
Δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η μετατροπή του Ελληνικού λαού σε πειραματόζωο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε εξοργιστικά σημεία με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις μας να είναι απρόβλεπτες από εδώ και στο εξής.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 

Στο πλευρό του Αλέκου Περράκη

Αρ. Πρωτ. 29805                                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 15 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Πληροφορούμενοι την επιεικώς απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σχετικά με την ουσιαστική απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης στην Εταιρεία του ομίλου ΚΑΛ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τασσόμαστε στο πλευρό του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΤ-ΟΤΕ Αλέκου Περράκη.

Θεωρούμε ότι η απαγόρευση παρουσίας σε χώρο εργασίας οποιουδήποτε συνδικαλιστικού στελέχους πόσο μάλλον προέδρου σωματείου υπηρετούν απαρέγκλιτα το δρόμο του αυταρχισμού που ήδη έχει επιλέξει η κυβέρνηση και εφαρμόζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του εργασιακού περιβάλλοντος.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση των εργαζομένων η οποία με βάση το διαμορφούμενο οικονομικό περιβάλλον και την τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους θα μας βρει συσπειρωμένους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

 
Περισσότερα Άρθρα...