ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

11 ΜΑΪΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ναι στην υπογραφή ΣΣΕ
Όχι στη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ


Βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιθέσεις κατά των βασικών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.


Στις 11 του Μάη συμμετέχουμε ενεργά στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προσθέτοντας ανάμεσα στα άλλα αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ την οποία αρνείται πεισματικά η διοίκηση.


Απεργούμε και διεκδικούμε την αποδέσμευσή μας από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου. Αντιπαλεύουμε τον νεοφιλευθερισμό και τις συνταγές εκποίησης των πλέον παραγωγικών κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Δημοσίου που αποτελούν το μοναδικό εργαλείο άσκησης εθνικής αλλά και κοινωνικής πολιτικής.


Είμαστε αντίθετοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και άλλων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Προσυγκέντρωση εργαζομένων ΟΤΕ στις 10.30 π.μ. στο ΝΥΜΑ

 

ΠΡΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ 3 Μαΐου 2011

Συνάδελφοι

Οι στιγμές που ζούμε είναι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά κρίσιμες. Δημόσιοι Οργανισμοί κοινής ωφέλειας όπου η συμμετοχή του κράτους           σ’ αυτούς τους έδινε την δυνατότητα να εφαρμόζουν τιμολογιακή πολιτική τέτοια ώστε να διαμορφώνουν περιβάλλον κοινωνικού κράτους δυστυχώς επελέγησαν από την τρόικα και  κυβέρνηση να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως.
Ταυτόχρονα ενώ η κοινωνία παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις και αναμένει μια στοιχειώδη εργατική αντίδραση, παρατηρεί δυστυχώς, ένα συνδικαλιστικό μεγαλοϊδεατισμό.

Και τούτο διότι κάποια συνδικάτα θεωρούν πως έχουν την δυνατότητα να λύσουν μόνα τους το πρόβλημα τουλάχιστον στο χώρο τους. Η πεποίθηση αυτή απορρέει όπως είναι γνωστό από κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες  στον εργασιακό τους χώρο. Αυτή η πρακτική είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, καθ’ ότι αντί να αντιμετωπίζει την εργατική αγανάκτηση στο σύνολό της, αντιμετωπίζει συντονισμένα κάποιες μεμονωμένες Ομοσπονδίες. Το στοιχείο αυτό την οδηγεί να  διαμορφώνει επικοινωνιακές τακτικές  φθοράς των εκπροσώπων των συνδικάτων συνολικά.
Εμείς διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις πρακτικές. Ζητάμε συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης και όχι μόνο.

Ζητάμε τη συνεργασία βεβαίως και της ΓΣΕΕ με ανάληψη ουσιώδους συντονιστικού ρόλου.

Ζητάμε κοινές αποφάσεις ενάντια σε πολιτικές που διαμορφώνουν ένα κράτος ξένο προς τον πολίτη και γενικότερα προς την κοινωνία. Είμαστε αντίθετοι με ένα κράτος που θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν μόνο υποχρεώσεις τα δε δικαιώματα πρέπει να  κατεδαφίζονται ημέρα με την ημέρα.

Εάν λοιπόν αυτή η λαίλαπα δεν αντιμετωπισθεί με όρους εργατικού κινήματος αλλά με αποσπασματικές αντιδράσεις θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ ζητά από την ΟΜΕ-ΟΤΕ να μπει μπροστά σε μια προσπάθεια οργάνωσης, ενημέρωσης και αντίδρασης του συνόλου των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας.

Από εχθές θα λέγαμε πως έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι ενημερώσεις, οι επαφές με την ΓΣΕΕ και τις ενδιαφερόμενες Ομοσπονδίες.
Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να δηλώσουμε σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ ότι τούτες τις ώρες δεν υπάρχουν περιθώρια για αδυναμίες, εφησυχασμούς και λαθεμένες στρατηγικές. Εάν λοιπόν η Ομοσπονδία μας για κάποιους λόγους ολιγωρεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τότε το ιστορικό Σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι υποχρεωμένο να μπει μπροστά σ’ αυτή τη προσπάθεια και να αναλάβει την αφύπνιση της ΟΜΕ-ΟΤΕ,  την οργάνωση και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα θεσμικά να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συνόλου των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα.

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Σε μια εποχή που τα πάντα καταλύονται, σε μια εποχή που εργαζόμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι δέχονται πρωτοφανή επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις  πολλών  δεκαετιών, σε μια εποχή που βιώνουμε την πιο σκληρή και βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας που έγινε μεταπολιτευτικά στη χώρα μας και παγκόσμια, το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Κυβέρνηση και τρόικα με πρόσχημα τα μνημόνια επιχειρούν να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο οδηγώντας  τον λαό στην ανεργία και τη φτώχεια. Οι αγορές και οι υπηρέτες τους, θυσιάζουν τους εργαζόμενους μιας ακόμα χώρας για να μη πληρώσουν την κρίση οι έχοντες και κατέχοντες  και οι διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές.

Διαλύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία και τα κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε εμπορεύσιμα είδη πολυτελείας.
Πρόσθετα φορολογικά βάρη για τον λαό, δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης  και νέες ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση και τα ταμεία υγείας.

Η δραματική εξέλιξη της ανεργίας δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων, ενώ τα παιδιά μας μετατρέπονται σε γενιά απελπισμένων, αφού το 37% των νέων είναι άνεργοι.

Μία μπορεί να είναι σήμερα η απάντηση στη λαίλαπα της καταστροφής: Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντισταθούν ενωμένοι σε αγώνες για να χτίσουν τις δικές τους εργατικές πρωτομαγιές, να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

Ιδιαίτερα εμείς οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ βιώνουμε σήμερα ωμές παραβιάσεις όρων της Σ.Σ.Ε, καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας, έχουμε απολύσεις στον όμιλο ΟΤΕ, έχουμε συνεχή άσκηση αυθαίρετου διευθυντικού δικαιώματος, με το Ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά να περιορίζει στο ελάχιστο τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ ολοκληρώνοντας το ξεπούλημα με βάση το συμβόλαιο πώλησης του 2008 στην Deutsche Telekom.


Σε όλα αυτά απαντάμε με συσπείρωση και αγώνες υλοποιώντας το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς με βασικό και κύριο σύνθημα μας ότι

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ


Όλοι την Κυριακή 1 Μαΐου στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος
και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα

Προσυγκέντρωση 10:30 στην ΟΜΕ-ΟΤΕ Σταδίου 15

 

Ανακοίνωση 30/3/2011

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Σύμφωνα με το πνεύμα της διοίκησης για χωρίς όρια και κριτήρια περικοπές στο μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, εκτιμήθηκε εκτός των άλλων ότι, στο τεράστιας κρισιμότητας για τις Τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις μας (πολυκτίριο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ) θα έπρεπε για όφελος 25.000€ περίπου ετησίως, την νύχτα να υπηρετεί ένας μόνο ηλεκτρολόγος αντί για δύο έως σήμερα.


Μετά από επιστολή που μας κοινοποίησαν όλοι οι εργαζόμενοι του τμήματος Η/Μ-Η/Π ΝΥΜΑ, με την οποία ζήτησαν από το Σωματείο συμπαράσταση ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων με κάθε θεμιτό, συνδικαλιστικό και νόμιμο τρόπο, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ 28/2/2011 περί κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με παρέμβαση του Σωματείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εργαζομένων των εν λόγου τμήματος παρουσία του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΠΕΤ-ΟΤΕ, καθώς και του συγκροτηματάρχη κ. Φέτση Παναγιώτη στις 23/3/2011, αφού προσωρινά ανεστάλη η εφαρμογή αυτής της απαράδεκτης και επικίνδυνης περικοπής.


Την επόμενη, 24/3/2011, υπήρξε προγραμματισμένη μακρά συνάντηση Προέδρου και Γεν. Γραμματέα με τον Περιφερειακό Δ/ντη Αττικής κ. Κόγια Γιώργο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε αναλυτικά και η μεγάλη επικινδυνότητα της επιχειρούμενης περικοπής, καταρχήν για την ανθρώπινη ζωή αλλά και για τις ιδιαίτερα σημαντικές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ.
Δυστυχώς ο κ Κόγιας, δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος του κινδύνου θεωρώντας ότι η προσέγγιση είναι λογιστική παρά τα αναλυτικά στοιχεία που τέθηκαν από το Σωματείο.


Συνάδελφοι της πρώτης γραμμής παραγωγής, είναι καθήκον η προστασία της Υγιεινής και της Ασφάλειας από τον εργοδότη, με την εγγύηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Η περίπτωση της «πιλοτικής» εφαρμογής της περικοπής νυχτερινής βάρδιας ηλεκτρολόγου στο ΝΥΜΑ, είναι χαρακτηριστική για την άγνοια των διοικούντων σχετικά με το όφελος που προκύπτει από τα μέτρα που λαμβάνονται.  Για εμάς, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστη και μη διαπραγματεύσιμη. Για τον Περιφερειάρχη Δ/ντη Αττικής στοιχίζει 25.000€  το χρόνο.
Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει. Θα γίνει παράσταση  στον Γενικό Δ/ντή κ Δρακόπουλο, όπου θα αναδείξουμε την υπηρεσιακή ανεπάρκεια. Έως τότε τους καθιστούμε υπεύθυνους για την όποια εγκληματική υπηρεσιακή ενέργεια.
Θα καλέσουμε σε αυτοψία και σε πραγματικές συνθήκες (ήδη ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας το έχουν κάνει μαζί με τους εργαζόμενους στο υπόγειο του ΝΥΜΑ) τον Γεν. Δ/ντη, για να αποδειχθεί το προφανές, ότι  δηλαδή είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να ανταποκριθεί στις ανάγκες ηλεκτροδότησης του ΥΜΑ – ΝΥΜΑ.


Σε κάθε περίπτωση εντέλει ας μας αποτιμήσουν λογιστικά το όφελος της περικοπής ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο πληρωμής της νυχτερινής βάρδιας ηλεκτρολόγου από το ταμείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ !!! για να μην σκοτωθεί κανένας συνάδελφος και να μην καεί το κτίριο.

 

Ανακοίνωση 16/3/2011

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι


Η Διοίκηση του ΟΤΕ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων και του αδιεξόδου που η ίδια προκάλεσε, επιχειρεί με τρόπο παρελκυστικό και έξω από νόμιμες διαδικασίες να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να περισώσει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η ενεργοποίηση μηχανισμού και εργασιακών σχέσεων που δεν προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία για την αντιμετώπιση του τρέχοντος τεχνικού υπηρεσιακού έργου, μεταφέροντας εργαζόμενους από οπουδήποτε για να ενισχύσει τα διμελή συνεργεία όπως έχει υποχρέωση. Επαναφέρει και την πρόταση για εργασιακή ετοιμότητα ώστε απεγνωσμένα να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών που μας επιλέγουν σαν ΟΤΕ, διατάσσοντας άτυπες σχέσεις που δεν είναι σύννομες και σύμφωνες με την εργατική νομοθεσία. Εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε να αποστείλουμε μήνυμα προς την Διοίκηση ότι, δεν θα ανεχθούμε πλέον κανενός είδους παράνομης πράξης ενώ θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις θέσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ (Ανακοίνωση 28/2/2011) σχετικά με την τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας για τους συναδέλφους μας στην παραγωγή.

Εγκαλούμε την Διοίκηση για την τακτική που συνεχίζει των μονομερών αποφάσεων και τα λάθη που συσσωρεύονται, επικαλύπτοντας το ένα το άλλο προκαλώντας μια πρωτοφανή εργασιακή εκτροπή και διασάλευση της εργασιακής ειρήνης στο εσωτερικό της επιχείρησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζημιές που  συσσωρεύονται.

Καλούμε τέλος όλους τους συναδέλφους σε όποιο  αντικείμενο και αν εργάζονται να μην συνομολογήσουν, δεχθούν και αποδεχθούν εργασιακές παρεμβάσεις που δεν ορίζονται από τις οικείες συμβάσεις εργασίας και το δεδομένο κανονιστικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεται άμεσα το Σωματείο ώστε να αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις που ενδεχόμενα εκπίπτουν τις εργατικής νομοθεσίας.

 

Ανακοίνωση 28/2/2011

Συνάδελφοι
Η διάδοχη Διοίκηση Βουρλούμη του κ.Τσαμάζ που ορίστηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και την D.T μεταλλάσσεται και εξελίσσεται σε ένα ανάλγητο αναποτελεσματικό και ανίκανο μόρφωμα διοίκησης που με ποταπό - ξεδιάντροπο και ανήθικο τρόπο αποκαλύπτει την πιο σκληρή μορφή εργοδοτικού αυταρχισμού ανεύθυνης διαχείρισης του μεγαλύτερου επιχειρηματικού Ελληνικού Ομίλου τον ΟΤΕ Α.Ε .


Η ΠΕΤ-ΟΤΕ καταδικάζει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις άσκησης διευθυντικού δικαιώματος που λειτουργούν υπονομευτικά και αντιαναπτυξιακά για τον ΟΤΕ και τους εργαζόμενους.


Συγκεκριμένα την 28/2/2011 χωρίς καμία προειδοποίηση κοινοποιήθηκε πακέτο περικοπών, αυθαίρετων εργασιακών εκτροπών καθώς και ομαδικών απολύσεων (260 συνάδελφοί μας) στην COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Αξιολογώντας τη στάση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου κ. Τσαμάζ δηλώνουμε ότι αυτές οι απάνθρωπες και βάρβαρες πρακτικές δεν θα περάσουν.


Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να διοικηθεί ένα οργανισμός εθνικού συμφέροντος χωρίς την συμμετοχή και την στήριξη των εργαζομένων ; Ταυτόχρονα καταπίπτει με την πρακτική αυτή από την πλευρά της Διοίκησης και το τελευταίο επιχείρημα για μείωση μισθολογικού κόστους ανα διεθνή επίπεδα αφού πραγματοποιούνται ομαδικές απολύσεις στην COSMOTE με μισθολογικό κόστος 9% στο σύνολο του κύκλου εργασιών.


Επομένως αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στόχο αποτελέσματος σε υλοποιήσιμα επίπεδα.
Αντίθετα υπάρχει πανικόβλητη και ανώριμη ομάδα διοίκησης με θνησιγενή χαρακτηριστικά.


Στα πλαίσια ειλημμένων αποφάσεών μας για την προστασία του ΟΤΕ και των εργαζομένων καλούμε τα μέλη μας από 1/3/2011 :

1)Κανένα υπηρεσιακό όχημα για κανένα λόγο δεν θα μετακινείται εκτός ωραρίου αν δεν πληρούνται  οι νόμιμες προϋποθέσεις.

2) Κανένας συνάδελφος δεν θα εργάζεται μόνος εφόσον χρησιμοποιείται σκάλα-πέδιλα και σε όποιες άλλες εξωτερικές εργασίες όπως (ΗΜ/ΗΠ/ΡΗ κ.α).                  
Όλα τα συνεργεία θα είναι διμελή ώστε να τηρείται η κείμενη Εργατική Νομοθεσία.

3) Οι συνάδελφοι μέλη μας που κατά την πρόσληψή τους δεν είχαν προϋπόθεση κατοχής διπλώματος οδήγησης δεν υποχρεούνται να οδηγούν υπηρεσιακό όχημα.

4) Κανείς συνάδελφος των καλωδιακών συνεργείων δεν θα επεμβαίνει στα φρεάτια αν αυτά δεν πληρούν τους κανόνες της Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας  της κείμενης Νομοθεσίας, με υπεύθυνη υπογραφή του προϊστάμενου τμήματος.

5) Με ευθύνη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και των 44 Τοπικών Διοικουσών σε όλους τους νομούς της χώρας όπου διαπιστώνεται η παραμικρή απόκλιση του εργοδότη όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας κατά την εργασία τα εκλεγμένα όργανα του Σωματείου, θα προσφύγουν με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για την τήρηση του νόμου.

6)Κανένα μέλος της ΠΕΤ-ΟΤΕ δεν πρέπει να εργάζεται υπερωριακά παρα μόνο εάν έχουν έγκαιρα διασφαλισθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις και ακόμα καλούμε όλα τα μέλη μας μετά το πέρας του ωραρίου να κλείνουν όλα τα κινητά τηλέφωνα και να μην απαντούν σε καμία υπηρεσιακή κλήση. Τυχόν άσκηση πίεσης από προϊσταμένους κάθε βαθμίδας να καταγγέλλονται άμεσα στο Σωματείο ώστε να αντιμετωπίζονται αναλόγως.

Συνάδελφοι
Κρίνεται περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η συσπείρωση και συστράτευση  στο Σωματείο μας για την προάσπιση της δουλειάς μας και του ΟΤΕ.
Επίσης συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που βρίσκονται υπό απόλυση και καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να συντονίσει τον αγώνα με όποιο μέσο κρίνεται αναγκαίο ώστε κανείς εργαζόμενος να μην βρεθεί στην ανεργία.
Καλούμε την Διοίκηση του ΟΤΕ σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακαλέσει τις ατελέσφορες αποφάσεις της και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργαζόμενους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα κοινά αποδεκτό.


Πρέπει επιτέλους να αποδείξουμε σε πραγματικές συνθήκες ότι στον ΟΤΕ εργάζονται ελεύθεροι άνθρωποι με χρηστή και ηθική Διοίκηση.


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν.


Καλούμε όλα τα μέλη του ιστορικού μας Σωματείου την ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ με την καθοδήγηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ενωτικά και αποφασιστικά να αποτρέψουμε τις βίαιες εργασιακές ανατροπές που μόνο βία και ζημιά θα προκαλέσουν.


Για μας ο ΟΤΕ είναι πάντοτε μια υπόθεση εθνική  που όποιοι τον οδήγησαν ή τον οδηγούν με τις πράξεις  και παραλείψεις τους σε ζημιογόνα χρήση θα έχουν καταφέρει με δόλο, πλήγμα στην πατρίδα.  

 

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

 

ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ...

ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΑΘΗΝΑ  25 Οκτωβρίου  2010Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια υλοποίησης των ομόφωνων αποφάσεων της ΠΕΤ-ΟΤΕ, της ΟΜΕ – ΟΤΕ και της ΓΣΕΕ για την αναδιοργάνωση του Συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας που είναι αποδεκτό από όλους πλέον ότι αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας, προτείνουμε τα εξής :

1.    Αναδιάρθρωση του Συνδικαλιστικού κινήματος με ένα σωματείο στον ΟΤΕ και μετατροπή της ΟΜΕ – ΟΤΕ σε ομοσπονδία κλαδική.
2.    Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή από τις διοικήσεις των Σωματείων του κλάδου που θα επιμεληθούν την δημιουργία σύγχρονου καταστατικού με αναλογική-αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των συμμετεχόντων.
3.    Παροχές διευκολύνσεων υλικοτεχνικής υποδομής στα υφιστάμενα γραφεία των πρωτοβάθμιων Σωματείων.
4.    Κατάρτιση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης σε εύλογο χρόνο που από κοινού θα αποφασιστεί και που εμείς προτείνουμε να μην είναι πέραν από τον Μάρτιο του 2011.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ στην Ε.Ε που έκανε στις 21/10/2010 αφού διαπίστωσε για μια ακόμα φορά για λόγους γραφειοκρατικής δυσκαμψίας δεν υπάρχει εξέλιξη παρά τις ομόφωνες αποφάσεις μας σε τρία συνεχόμενα συνέδρια της ΟΜΕ-ΟΤΕ και σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων στον ΟΤΕ, ομόφωνα αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλίας με πρόσκληση των διοικήσεων των Σωματείων μελών του ΟΤΕ για διαβούλευση και συναπόφαση στους άξονες που προαναφέραμε.


Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλους ότι στόχος μας, δεν είναι η απορρόφηση και η υποκατάσταση της ΟΜΕ από την ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά η παρακίνηση σε όσους ενώ αναγνωρίζουν στα λόγια την αναγκαιότητα των πρωτοβουλιών αυτών, στα έργα παραμένουν στατικοί και αγκυλωμένοι στο παρελθόν.


Ξεκάθαρα δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στα πλαίσια του νόμου 1264 αλλά και της συνδικαλιστικής δεοντολογίας που επιτάσσει την ύπαρξη θεσμικού συνομιλητή από την πλευρά των εργαζομένων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση όσων προαναφέραμε με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.
Για το σκοπό αυτό σας καλούμε να παραβρεθείτε σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 11 - 2010