ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό. Κάτω τα χέρια σας!

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση - κάλεσμα της ΟΜΕ ΟΤΕ...
 

Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο μας αφορούν όλους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

44 χρόνια πριν, το Νοέμβρη του ’73, η νεολαία και οι εργαζόμενοι της χώρας ξεσηκώθηκαν ενάντια στη χούντα. Η αντίσταση του λαού κορυφώθηκε με τον αντιδικτατορικό αγώνα στο Πολυτεχνείο, ο οποίος έδειξε τη δύναμη του εργατικού, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος εκείνης της εποχής οδηγώντας τελικά τη χώρα στο δρόμο της δημοκρατίας και της εθνικής συμφιλίωσης.

Σήμερα 44 χρόνια μετά, με ακόμα μια μνημονιακή κυβέρνηση, τα συνθήματα και τα οράματα εκείνης της εξέγερσης, παραμένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια, η άνευ όρων παράδοση του εθνικού μας πλούτου, η αποσάθρωση της κοινωνικής συνοχής, οι συνεχείς φοροεπιδρομές, οι συντάξεις ελεημοσύνης και η εξαθλίωση της δωρεάν υγείας, παιδείας και κοινωνικών δομών, απαιτούν αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες παραμένουν ακόμα στο προσκήνιο.

Η επαπειλούμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει φρένο στις απεργίες, αποθρασύνει τους εργοδότες που θέλουν να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με την πλάτη στον τοίχο.

Οι αγώνες μας τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές μισθών, συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεων, εξακολουθούν να εμπνέονται από τα οράματα της εξέγερσης των αγωνιστών του πολυτεχνείου.

Είναι χρέος μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα εκείνης της εξέγερσης, τιμώντας τους αγωνιστές και τους νεκρούς της, για ένα καλύτερο αύριο όλων μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στις κατά τόπους προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις δεκαεπτά του Νοέμβρη.

 

Μέτρα ασφαλείας στις ημέρες του καύσωνα...

 

Μαζικά Συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Για εμάς οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν ορόσημο όπως ακριβώς το 1886. Τότε που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βασικό αίτημα την καθιέρωση οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Το αίμα των απεργών, αλλά κυρίως η μαζικότητα των κινητοποιήσεων ήταν αυτή που τελικά δικαίωσε την εργατική τάξη. Σήμερα η κυβέρνηση της δήθεν ανατροπής, είναι αυτή που φέρνει ένα νέο ακόμα σκληρότερο μνημόνιο για την οριστική απορύθμιση των κανόνων που διέπουν την εργασία και για νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές υγείας και παιδείας. Επίσης, είναι αυτή η κυβέρνηση που κατά τη διάρκεια της θητείας της η ανασφάλιστη και η μαύρη εργασία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τείνει να παγιωθεί ως άγραφος νόμος.

Συνάδελφοι είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και τη μαζικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι εφικτό να ανατραπούν τέτοιες αναχρονιστικές πρακτικές. Η «Δουλική» εργασία στην οποία μας οδηγούν με σταθερά βήματα αντιμετωπίζεται μόνο με μαζικές αντιδράσεις και αγώνες, καθώς το νομολογιακό πλέγμα το οποίο διαμορφώνεται διαρκώς δίνει στους εργοδότες μεγαλύτερη ισχύ και ουσιαστική ασυδοσία.

Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ σε αδιέξοδες πολιτικές που εντείνουν την ύφεση και τη λιτότητα, που βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση και δίνουν τη χαριστική βολή στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ σε μέτρα και πολιτικές της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η ΠΕΤ ΟΤΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Δευτέρα 1η Μαΐου. Στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα.

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα: Σταδίου 15 και ώρα 10:30 στα πρώην γραφεία της ΟΜΕ–ΟΤΕ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  • Από ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου, όπως ακριβώς κυκλοφορεί...
 

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων. Όλοι την Κυριακή στη συγκέντρωση

Σήμερα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και οι συνταξιούχοι στοχοποιούνται για μια ακόμη φορά βάναυσα και καλούνται να σηκώσουν το βάρος των αποτυχημένων διαχρονικά πολιτικών και των ανάλγητων μέτρων της σημερινής κυβέρνησης η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Φέτος λόγω του ότι η Πρωτομαγιά έπεσε πάνω στην αργία του Πάσχα, η ΓΣΕΕ και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να τη γιορτάσουν την Κυριακή 8 Μαϊου με συγκεντρώσεις στην Αθήνα, πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:00

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουμε μέρος στην Αθήνα ή στις πόλεις που τα τοπικά Εργατικά Κέντρα οργανώνουν ανάλογες εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

  • Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ για το ιδιο θέμα
  • Κι ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ για την Πρωτομαγιά, όπως ακριβώς κυκλοφορεί...
 

Θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους

 

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 09/03/2016 στο Σύνταγμα για το Ασφαλιστικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 – ώρα 15:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΠΕΤ ΟΤΕ καλεί τα μέλη της στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ώρα 15:00 στην πλατεία Συντάγματος και να ενώσουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για την απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου Ασφαλιστικού που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα πάντα. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κατάκτηση μας μέσα από θυσίες και αγώνες…

  • Δειτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΠΕΤ ΟΤΕ
 
Περισσότερα Άρθρα...