ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

17 Νοέμβρη 1973. Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα

Ο πρόεδρος, Νεκτάριος Δρίτσας και ο Γραμματέας της ΠΕΤ ΟΤΕ, Θωμάς Τασσιός, καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο...

Το στεφάνι της ΠΕΤ ΟΤΕ, ανάμεσα στα άλλα στεφάνια προς τιμή των νεκρών του Πολυτεχνείου...

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και για τα θύματα της δικτατορίας και του φασιστικού καθεστώτος.

Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω των αδιέξοδων και αντεργατικών πολιτικών της επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας, τα αιτήματα που πολυτεχνείου είναι και σήμερα επίκαιρα, διεκδικούμενα και αιτούμενα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνον μέρα μνήμης  και τιμής στα θύματα του πολυτεχνείου αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στην Αττική και όλη την Ελλάδα να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αγώνα του πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ, ΕΔΩ, σε μορφή εκτυπώσιμη.
 

Τι πρέπει να ξέρετε για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής

Συναδέλφισσες-οι,

Με πρωτοβουλία της Ο.Μ.Ε. – ΟΤΕ και σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α. εξασφαλίσαμε για όλα τα μέλη μας και τα μέλη των οικογενειών τους τη δυνατότητα αγοράς ετήσιων ή εξαμινιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση έως 15% μετά την μείωση του κόστους μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική.

Οι κατηγορίες των εισιτηρίων και οι νέες τιμές που ισχύουν για φέτος από 01/11/2014 με βάση την προσφερόμενη έκπτωση είναι οι ακόλουθες.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ο.Α.Σ.Α.

ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΤΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

320,00€

272,00€

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

450,00€

382,50€

 

 

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ο.Α.Σ.Α.

ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΤΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

165,00€

143,55€

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

230,00€

200,10€

 

Κάθε ενδιαφερόμενος είτε η έκδοση της κάρτας αφορά τον ίδιο, είτε μέλος της οικογένειάς του (σύζυγο ή τέκνο) θα επικοινωνεί με το Σωματείο μας στα τηλέφωνα 2105241576-9. Για τις ετήσιες κάρτες με ισχύ, σε όλα τα μέσα αξίας 450,00€, των οποίων η αξία μειώνεται σε 320,00€ ισχύουν τα ακόλουθα.

  • Για τις ετήσιες κάρτες που ισχύουν έως 28/02/2015, η ισχύς τους παρατείνεται κατά ένα μήνα.
  • Για τις ετήσιες κάρτες που ισχύουν έως 31/03/2015 και έως 31/07/2015, η ισχύς τους παρατείνεται κατά δύο μήνες.
  • Η ισχύς των ετήσιων καρτών των 450,00€ επεκτείνεται στο Μετρό από το Κορωπί μέχρι το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

 

  • Κατεβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΤ ΟΤΕ σε αρχείο PDF από εδώ.
 

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 Η ΠΕΤ ΟΤΕ έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφάλεια των συναδέλφων κατά τη διάρκεια της εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο, υπενθυμίζει τις οδηγίες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων κατά τα διαστήματα που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.


Με βάση ειδική εγκύκλιο της Συνομοσπονδίας προς τους εργοδότες, τους Επιθεωρητές Εργασίας και τους Τεχνικούς Ασφαλείας, όπου επισημαίνονται οι υποχρεώσεις και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια καύσωνα, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση αυτών των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες, γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με το Ν.1568/1985, τις υπ. Αριθμ. 130329/1995, 130427/1990, 140120/1989 Εγκυκλίους του Υπουργείου Απασχόλησης και τις σχετικές προβλέψεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Συγκεκριμένα:
Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από γενικά νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές αρτηριακής πίεσης κοκ), οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα (πχ ινσουλίνη, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιχολιεργικά κοκ), οι γυναίκες σε περίοδο κύησης.
Τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες αφορούν σε μετρήσεις της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας στους χώρους εργασίας και σε παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία των κτιρίων, σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και στη διαμόρφωση του μικροκλίματος του εργασιακού χώρου.


Τα οργανωτικά μέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιμου νερού σε θερμοκρασία 10ο –15ο C, τον προγραμματισμό των εργασιών και τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε συνεργασία και με τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας.


Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.


Επισημαίνουμε ότι βάσει της οικείας Σ.Σ.Ε Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Κλάδων όλης της Χώρας, οι σχετικές εργασίες διακόπτονται σε περιπτώσεις καύσωνα, όταν η θερμοκρασία στον τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.
Σημαντική, είναι η δραστηριότητα των αρμόδιων Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας, η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής μέτρων που κατατείνουν στη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδίως στους πλέον επιβαρυμένους από τη θερμική άποψη παραγωγικούς.

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απρίλη 2014. Όλοι στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η ΠΕΤ ΟΤΕ καλεί τα μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 9 Απρίλη 2014.

Αγωνιζόμαστε ενάντια:
1) Στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και τις πιέσεις της τρόικας που οδηγούν στην περαιτέρω κατάργηση εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και στην εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου της χώρας.
2) Στην απαίτηση της τρόικας και της κυβέρνησης για κατάργηση του Ν.1264/82 και του δικαιώματος στην απεργία.


Διεκδικούμε και πιέζουμε για:

  • Σ.Σ.Ε για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.
  • Την ένταξη της ΟΤΕplus στον ΟΤΕ
  • Την βιωσιμότητα του Ταμείου Αρωγής (κλάδος εφάπαξ)
  • Ένας Ε.Κ.Π στον Όμιλο που θα διασφαλίζει τα δίκαια εργασιακά δικαιώματα απέναντι στο αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΩΡΑ 11.00

  • Διαβάστε ΕΔΩ τη διακήρυξη για την απεργία.
 

Όλοι στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ το Σάββατο 7 Δεκεμβριου 2013, ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΠΕΤ – ΟΤΕ ως ένα σωματείο που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια σε κάθε αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική, συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στης 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού για το 2014.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο, την ώρα που υπάρχουν στρατιές ανέργων, χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων και χαμηλοσυνταξιούχων, να κατατίθεται ένας προϋπολογισμός ο οποίος έχει μόνο εισπρακτική λογική και καθόλου κοινωνικό χαρακτήρα.

Η μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές έφτασαν την κοινωνία στα όρια της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο νέος προϋπολογισμός να δώσει την χαριστική βολή και να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Φόρος τιμής και μνήμης

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Ο Πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ Νετάριος Δρίτσας καταθέτει στεφένι στο Πολυτεχνείο...

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ αποδίδουν φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη μνήμη όλων αυτών που διεκδίκησαν ατομικές ελευθερίες, κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατία.
Τα αιτήματα εκείνου του αγώνα
ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι και σήμερα επίκαιρα . Συνεχίζουμε πιο έντονα από ποτέ να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων τα οποία δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές,που εντείνουν τις ανισότητες και τις αδικίες.
Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Αθήνα στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική Πρεσβεία αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ο Πρόεδρος Νεκτάριος Δρίτσας και ο Γραμματέας της ΠΕΤ ΟΤΕ Θωμάς Τασσιός αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων στο Πολυτεχνείο.

 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΣΕ της 6/11/2013 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ για τις 6 Νοεμβρίου 2013.

Αντιστεκόμαστε με την συμμετοχή μας απέναντι στη Διοίκηση του ΟΤΕ που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ως κόστος και όχι ως ανθρώπους που έφεραν και κράτησαν ως ηγέτη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς τον ΟΤΕ και τις Θυγατρικές του.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους εκτιμούν πως ήρθε η ώρα να πούμε “Φτάνει πια”, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο δρόμος για την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση είναι ανοιχτός. Και δεν έχουμε καμιά διάθεση να τον διαβούμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Σημείωση: Για την Αθήνα η συγκέντρωση είναι στο Πεδίον του Άρεως, ώρα 11 π.μ

 
Περισσότερα Άρθρα...