ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

Μέτρα για τον καύσωνα...

Η φωτογραφία δεν αφορά τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνουν οι εργαζόμενοι στην ώρα της δουλειάς τους. Αφορούν όμως όλους όσους αυτές τις Αυγουστιάτικες μέρες δοκιμάζονται σκληρά από τις υψηλές θερμοκρασίες...

 

Θέμα: Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των

εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 

Η ΠΕΤ ΟΤΕ, υπενθυμίζει τις οδηγίες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα. Συγκεκριμένα με ειδική εγκύκλιο της Συνομοσπονδίας προς τους εργοδότες, τους Επιθεωρητές Εργασίας και τους Τεχνικούς Ασφαλείας επισημαίνονται οι υποχρεώσεις και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Έτσι για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες, γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με το Ν.1568/1985, τις υπ. Αριθμ. 130329/1995, 130427/1990, 140120/1989 Εγκυκλίους του Υπουργείου Απασχόλησης και τις σχετικές προβλέψεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Συγκεκριμένα:

 

Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από γενικά νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές αρτηριακής πίεσης κοκ), οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα (πχ ινσουλίνη, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιχολιεργικά κοκ), οι γυναίκες σε περίοδο κύησης.

Τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται από τους εργοδότες αφορούν σε μετρήσεις της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας στους χώρους εργασίας και σε παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία των κτιρίων, σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και στη διαμόρφωση του μικροκλίματος του εργασιακού χώρου.

Τα οργανωτικά μέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιμου νερού σε θερμοκρασία 10ο –15ο C, τον προγραμματισμό των εργασιών και τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε συνεργασία και με τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας.

Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Επισημαίνουμε ότι βάσει της οικείας Σ.Σ.Ε Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Κλάδων όλης της Χώρας, οι σχετικές εργασίες διακόπτονται σε περιπτώσεις καύσωνα, όταν η θερμοκρασία στον τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.

Σημαντική, είναι η δραστηριότητα των αρμόδιων Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας, η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής μέτρων που κατατείνουν στη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδίως στους πλέον επιβαρυμένους από τη θερμική άποψη παραγωγικούς.

 

Η άνανδρη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα

 

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση των εργοδοτών της Μανωλάδας απέναντι στους ανυπεράσπιστους εργάτες γης, μετανάστες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να δεχθεί σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να αναβιώνουν εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.

Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω των Νόμων στην ελληνική επικράτεια.

Το ψωμί στο τραπέζι δεν έχει χρώμα.

 

Οι τοπικές Γενικές Συνελεύσεις στις 12.30 το μεσημέρι

ΠΡΟΣ : Προέδρους & Γενικούς Γραμματείς των περιφερειακών τμημάτων.
Κοινοποίηση : Γραφείο Γενικής Δ/νσης Προσωπικού ΟΤΕ


Συνάδελφοι,


Από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ξεκινάνε οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών διοικουσών της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις έδρες τους.
Οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις είναι μια από τις κατακτήσεις μας σαν συνδικαλιστικό κίνημα και σαν εργαζόμενοι στον ΟΤΕ,  και είμαστε αποφασισμένοι να τις υπερασπιστούμε  από κάθε επιβουλή.


Με αφορμή e-mail  που κυκλοφόρησαν καθώς επίσης και προφορικές νουθεσίες , προτροπές ή και υποδείξεις προς τους προϊσταμένους έχουμε να δηλώσουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι οι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις θα ξεκινούν στις 12.30 το μεσημέρι.


Σε οποιαδήποτε περίπτωση δημιουργηθεί από την προϊστάμενη αρχή κώλυμα για την διεξαγωγή της συνέλευσης, καλούμε τις τοπικές διοικούσες να προχωρούν σε στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί και μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι δράσεις μας και οι αγώνες μας συνεχίζονται και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο μέχρι τη δικαίωση μας. Ενάντια στην επιμονή της κυβέρνησης και της Τρόικα να καταθέσουν και να ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

Η επιμονή και η δογματική εμμονή στην εφαρμογή της πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ουσιαστικής δημιουργίας οικονομικού αδιεξόδου, θα συνεχίσει να μας βρίσκει απέναντι της  ενωμένους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.


Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.


Και δίνουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ στη συγκέντρωση στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ 11.00 π.μ

Προσυγκέντρωση ΟΜΕ-ΟΤΕ ΥΜΑ-ΝΥΜΑ 10.30 Π.Μ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ -ΟΤΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. Λάμπρου                                                        Θ. Τασσιός

 

Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυναδέλφισες, συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε την ένταση και τις αντιδράσεις του αγώνα μας ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την πολιτική που αντί να λύνει τα προβλήματα  της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και οδηγεί  σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία. Αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες, σκεπάζοντας ακόμα και Λ(Η)ΣΤΕΣ προκαλώντας ακόμα περισσότερο τον χειμαζόμενο κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, και τους περίπου 1.350.000 ανέργους.
 

Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 

Δευτέρα 8 Οκτώβρη όλοι στις 6 μ.μ στην πλατεία Συντάγματος

Στο ίδιο πλαίσιο και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ  του κύριου εκφραστή της ελεεινής πολιτικής εξαθλίωσης της πατρίδας μας, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν  με κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στην Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00  έως τις 15:00 και όλοι στο συλλαλητήριο 13:00 στο Σύνταγμα.

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ -ΟΤΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. Λάμπρου                                                        Θ. Τασσιός

 

WFM

ΠΡΟΣ
Τοπικές Διοικούσες ΕπιτροπέςΣυνάδελφοι,
Η εφαρμογή του WFM εξαπλώθηκε και λειτουργεί σε όλη τη χώρα, σε κάθε Τοπικό Τμήμα.

Στόχος μας είναι, η όσο το δυνατόν καλύτερη και μεγαλύτερη καταγραφή των συνθηκών εργασίας και των προβλημάτων του προσωπικού και του συστήματος με την εφαρμογή του WFM.

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση του επείγοντος και της αναγκαιότητας, ώστε η ΠΕΤ-ΟΤΕ να διαμορφώσει την καλύτερη δυνατή άποψη για την εφαρμογή του WFM  παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως μέχρι την Παρασκευή 13/7/2012 για τα παρακάτω :

Προβλήματα του προσωπικού τόσο στο πεδίο όσο και στους κατανεμητές
Παρατηρήσεις
Πιθανές λύσεις στα προβλήματα


Σας εφιστούμε την προσοχή να επικεντρωθείτε στα προβλήματα του προσωπικού και όχι του συστήματος.

 

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Λάμπρου       Θ. Τασσιός
 

Εργατική Πρωτομαγιά 2012

Μια ακόμα εργατική πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους όλης της χώρας να βάλλονται ανελέητα μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα απαξίωσης και ευτελισμού των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κατακτήσεις που προέκυψαν από αγώνες βλέπουμε σήμερα να χάνονται θέτοντας μας ουσιαστικά ως θύματα μιας οικονομικής κρίσης για την οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από εμάς δεν ευθύνεται κανείς από εμάς δεν την δημιούργησε με κανένα τρόπο. Στην αντίπερα όχθη αυτοί οι οποίοι κατασπάραξαν τις σάρκες του Ελληνικού λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανέγγιχτοι ανάμεσα μας χωρίς κανείς από αυτούς να καλείται να λογοδοτήσει για τα οικονομικά αλλά και κοινωνικά αίσχη τα οποία διέπραξαν. Μοναδικός τους στόχος ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο νέος, ο άνεργος και γενικά αυτός που με τον δικό του ιδρώτα στήριζε πάντα και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία αυτής εδώ της χώρας.

Το εξοργιστικό αυτό σκηνικό που έχει στηθεί στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπισθεί πρέπει να μας βρει όλους ανεξαιρέτως ενωμένους σαν μια γροθιά, με μοναδικό σκοπό να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και πάνω από όλα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας, θα πρέπει να δώσουμε εμείς το σύνθημα για νέους δυναμικούς αγώνες σε ένα περιβάλλον που ήδη έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρισθεί σαν το δυσκολότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Εμείς σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση αλλά και την οργή μας για την πολιτική της εξαθλίωσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν, δηλώνουμε όπως πάντα ένα βροντερό παρών σε οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόσταγμα και διακηρύττουμε  απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σωματείο μας θα είναι πάντα ένα προπύργιο αγώνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ
Πλατεία Κοτζιά Τρίτη 1η ΜΑΗ 2012 Ωρα 10.00 π.μ

 
Περισσότερα Άρθρα...