ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Νέα

Νέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες της 36ης Σ.Α. στην Τέμενη Αιγίου

Ο πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ, Νεκτάριος Δρίτσας στο βήμα της 36ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων.

Ο Γραμματέας της ΠΕΤ ΟΤΕ, Θωμάς Τασσιός στο βήμα της 36ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων.

 

Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων του ΟΤΕ καθώς και της Ομοσπονδίας, των Συνδικαλιστικών Σωματείων, αλλά και των πολιτιστικών Συλλόγων του ΟΤΕ, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 5/3/2016, οι εργασίες της 36ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων τα ΠΕΤ ΟΤΕ στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Κέντρου του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου.

Γύρω στις 12:30 έγινε ένα μικρό διάλειμμα για να αποχωρήσουν οι επίσημοι και στη συνέχεια εξελέγη το προεδρείο που συντόνισε τις εργασίες, ανάμεσα στους 100 περίπου αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα που είναι εδώ παρόντες…

Ακολούθησε ο Διοικητικός Απολογισμός από τον πρόεδρο του Σωματείου μας, Νεκτάριο Δρίτσα και ο Προγραμματισμός Δράσης από τον Γραμματέα μας, Θωμά Τασσιό.

Στη συνέχεια κατετέθησαν τα οικονομικά από τον οικονομικό Γραμματέα, Θεόφιλο Μπιρμπιλή…

 

Ετοιμαζόμαστε για την 36η Συνέλευση Αντιπροσώπων

Αυτή είναι η αφίσα για την 36η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του παραθεριστικού κέντρου του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου.

Περίπου 100 σύνεδροι, συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΤ ΟΤΕ.

Με καθημερινές αναρτήσεις θα σας ενημερώνουμε από εδώ σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην 36η Σ.Α.

 

Χαιρετισμός Οργ. Γραμματέα ΓΣΕΕ Βαγγέλη Μουτάφη

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι, Άνεργοι – συνταξιούχοι, Σήμερα η ΓΣΕΕ και ο κόσμος της μισθωτής εργασίας υποδέχεται τους επιστήμονες τους αυτοαπασχολούμενους τους ελεύθερους επαγγελματίες τους αγρότες

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ Μας ενώνει το κοινό αίτημα ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Όλοι μαζί βροντοφωνάζουμε ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ αυτές οι ανάλγητες πολιτικές ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ Οι πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας Οι πολιτικές των λουκέτων και των απολύσεων Οι φορομπηχτικές πολιτικές Οι πολιτικές που μειώνουν μισθούς και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας Οι πολιτικές που γιγαντώνουν τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η κυβέρνηση να συκοφαντεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, Τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες. Η πραγματική Αριστερά έχει μάθει να συζητά και μ’ αυτούς που διαφωνούν Όχι μόνο με τους δανειστές και τους εργοδότες. Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για την Κοινωνική Ασφάλιση χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς ανάπτυξη και χωρίς συνεννόηση για μακροπρόθεσμα βιώσιμο και κοινωνικά αποδεκτό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Κύριοι της κυβέρνησης Εσείς υπογράψατε και εφαρμόζετε το 3Ο μνημόνιο Αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα είναι απότοκο αυτού που υπογράψατε μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ εν μια νυκτί.

Το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωση είναι ΕΝΑ : ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

Καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία

Mε μια φωνή και απαιτώντας εδώ και τώρα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, χιλιάδες άτομα έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μαζική, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Με βασικό σύνθημα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ», εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων ετών, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τα άδικα, σκληρά και καταστροφικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και γενικότερα τα μέτρα τιμωρητικής λιτότητας που εφαρμόζει κατ΄ εντολή των δανειστών .

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων , επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην περάσουν τα καταστροφικά και αδιέξοδα μέτρα του ασφαλιστικού, θα αγωνίζεται μέχρι κυβέρνηση και δανειστές να κατανοήσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη στις πλάτες τους.

Μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα της ΓΣΕΕ απέστειλαν σήμερα Συνδικάτα απ ΄όλη την Ευρώπη ενώ τη στήριξή της στη Συνομοσπονδία και στους Έλληνες εργαζόμενους εξέφρασε με επιστολή της η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία.

 

Εργαζόμαστε στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της 24ωρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ, της 4 Φλεβάρη 2016

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη διακήρυξη της ΓΣΕΕ για την απεργία της 4 Φλεβάρη 2016...

 

Ασφαλιστικό: Η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους εργοδότες!

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!

Ενώ….. δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών!

Πλησιάζοντας ένα χρόνο θητείας, μέσα στην οποία η κυβέρνηση έχει συναντήσει αρκετές φορές τους εργοδοτικούς φορείς, υψηλότερο μάλιστα επίπεδο, δηλ. στο πρωθυπουργικό γραφείο…

Ούτε μία φορά δεν πραγματοποιήθηκε ανάλογη συνάντηση με τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ (τυχαίο άραγε;) Αφού οι εργοδότες – με γνωστά και άγνωστα ανταλλάγματα – συμμετέχουν ενεργά στον επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ να επιστρέψουν προσωρινά ένα μικρό μέρος (0,5%) μιας θηριώδους μείωσης – που πριν έναν χρόνο – προηγήθηκε των ασφαλιστικών τους εισφορών κατά 4,9 ποσοστιαίες μονάδες.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Όταν μειώθηκαν κατά 4,9 ποσοστιαίες μονάδες, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, των εργαζομένων παρέμειναν αμετάβλητες και μάλιστα δεν αποδίδονται. ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (;) ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ .

ΌΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ! ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ: Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι υπογεγραμμένη υποχρέωση από το τρίτο μνημόνιο και είναι η ΣΚΥΛΑ που μας καλούν να αποδεχθούμε για να μην πέσουμε στη ΧΑΡΥΒΔΗ των δανειστών. Στήνεται ένα δραματοποιημένο – θεατρικό σκηνικό ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για να επιμεριστούν και να μετατεθούν οι κυβερνητικές ευθύνες.

Αφορά σε δημοσιονομικές υποχρεώσεις και συμμαζέματα χωρίς να δίνεται μακροχρόνια ,βιώσιμη και κοινωνικά αποτελεσματική λύση στο ασφαλιστικό, καθώς δεν ακουμπά την «καρδιά» του προβλήματος που είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΜΑΥΡΗ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ εργασία, η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και η ΑΠΟΦΥΓΗ.

Η λογική της κυβέρνησης (αυξήσεις εισφορών εργαζομένων) και οι ρυθμίσεις που οδηγούν σε ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ θα σπρώξουν όλο και περισσότερους νέους εργαζόμενους στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ,όπως και σε ένταση «υπόγειων» μεθοδεύσεων μείωσης μισθών ώστε οι εργοδότες να μετακυλήσουν το κόστος στους εργαζόμενους. (Για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων ούτε κουβέντα δεν ακούγεται από την κυβέρνηση).

Τα συνδικάτα με συντονιστή τη ΓΣΕΕ, ξέρουν και να Συνομιλούν -Διαπραγματεύονται και να οργανώνουν την αντίσταση και τους κοινωνικούς αγώνες. Οι κυβερνητικοί αποκλεισμοί δεν μπορούν να σταματήσουν την καθολική αντίθεση της μισθωτής εργασίας στην καταστροφή και της κοινωνικής ασφάλισης.

Την Παρασκευή 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ συγκαλείται ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΓΣΕΕ (μίνι συνέδριο) και θα δοθεί η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση των εργαζομένων στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα.

 

Η Θεσσαλονίκη εύχεται χρόνια πολλά...

 
Περισσότερα Άρθρα...