ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 60 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Νέα

Νέα

Η κάλπη ώς τις 11 π.μ. στο κτίριο της Κάντζας…

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής η κάλπη άνοιξε σήμερα στο κτίριο του ΟΤΕ της Παιανίας ή πιο γνωστό σε μας ως Κάντζα (Αγ. Λουκά και Ικάρου 1). Μετά τις 12 το μεσημέρι θα μεταφερθεί στο διαμέρισμα Β.Α. και Ν. Αττικής (Λυσάνδρου 5, Ηλιούπολη). Προσοχή:Για την ψηφοφορία χρειάζεται η ατομική ή υπηρεσιακή ταυτότητα ή το βιβλιάριο ασθενείας. Η φωτογραφία είναι του συναδέλφου Νίκου Παγιαυλά.

 

Η κάλπη στην Καλλιθέα, αύριο το πρωί στην Παιανία

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απόγευμα Δευτέρας 02/03/2015 στα Εργαστήρια της Καλλιθέας... Αύριο το πρωί η κάλπη θα βρίσκεται στο κτίριο της Παιανίας ώς τις 11 το πρωί. Μετά τις 12 και ώς τις επτά το βράδυ θα πάει στο Διαμέρισμα Β.Α. και Ν. Αττικής  στην Ηλιούπολη... Για την ψηφοφορία χρειάζεται η ατομική ή υπηρεσιακή ταυτότητα ή το βιβλιάριο ασθενείας.  Η φωτογραφία είναι του συναδέλφου Νίκου Παγιαυλά.

 

Ξεκίνησαν οι ψηφοφορίες από τον Πειραιά…

Στήθηκαν οι κάλπες στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ξημερώματα στο Τ.Τ. Πειραιά (Θηβών 42) και θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν…

Μετά τη μία το μεσημέρι και ώς τις 7 το απόγευμα οι κάλπες των εκλογών της ΠΕΤ ΟΤΕ θα πάνε στην Καλλιθέα (Δημοσθένους και Δαβάκη). Αύριο το πρωί ως τις 11 οι κάλπες θα είναι στο κτίριο Παιανίας (Αγ. Λουκά και Ικάρου 1). Για την ψηφοφορία χρειάζεται η ατομική ή υπηρεσιακή ταυτότητα ή το βιβλιάριο ασθενείας. Οι φωτογραφίες είναι του συναδέλφου Νίκου Παγιαυλά.

 

Κεντρικό Ψήφισμα 35ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων

Εμείς οι Αντιπρόσωποι της 35ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ, που έγινε στις 14-15/2/2015 στην Τέμενη Αιγίου, συζητήσαμε και αναλύσαμε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και παράλληλα εκτιμώντας και το περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε, παραθέτουμε το ακόλουθο ψήφισμα το οποίο και θα αποτελέσει οδηγό δράσης για το επόμενο διάστημα.

Παρά την πολιτική εναλλαγή και τα νέα δεδομένα είναι γεγονός ότι τα μέτρα λιτότητας της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων έως τώρα χαρακτηρίζονται από κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, υφεσιακή προσήλωση, κρίση ανεργίας και πολλαπλασιασμό αδιεξόδων.

Ταυτόχρονα και προς την κατεύθυνση αυτή, τα μέτρα που έχουν παρθεί και τα οποία ανατρέπουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, όχι μόνο αποτελούν δογματικές νεοφιλελεύθερες λογικές, αλλά λειτουργούν και για την ίδια την αγορά εργασίας ως κανιβαλισμός, λογικές που προσδοκούμε ν’ αλλάξουν.

Ωστόσο αποτελεί χρέος του οργανωμένου κινήματος η αντιμετώπιση αυτής ιδιαίτερα της κατάστασης, γιατί οι εργαζόμενοι ως ο αδύναμος κρίκος αυτής της ανάλγητης πολιτικής ένα μόνο στήριγμα έχει, τα Συνδικάτα και τη συλλογική έκφραση και ταξική συμπαράταξη.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται σήμερα η άμεση ανασύνταξη – ανασυγκρότηση των δομών και των προτεραιοτήτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να υπάρξει εξωστρεφής αντίδραση.

Η πρακτική της εσωστρεφούς λειτουργίας με γνώμονα το μικροπαραταξιακό ή και μικροκομματικό όφελος, όχι μόνο έχει παρέλθει, αλλά η όποια συνέχιση τέτοιου είδους λειτουργίας σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, θα πρέπει να καταδικαστεί.

Με εργαλείο και οδηγό τα καταστατικά των σωματείων και με πιστή τήρηση των αποφάσεων των οργάνων, μπορούμε και πρέπει να πορευτούμε στο επίπεδο της επιχείρησης για την επίλυση των προβλημάτων των μελών και στο επίπεδο της ΓΣΕΕ στην απόκρουση των πολιτικών που διεμβολίζουν τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Όσον αφορά την εργασία μας, για εμάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των νέων υπηρεσιών είναι απαραίτητη κι απαιτείται γι’ αυτό διαβούλευση και συναπόφαση. Οι νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται, αλλά και νέες δραστηριότητες που θα συμπληρώνουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών, είναι βέβαιο ότι περνούν από την ίδια την εξέλιξη, εξειδίκευση και εκπαίδευση των εργαζομένων.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ο μονομερής επιχειρησιακός σχεδιασμός, π.χ. μια νέα υπηρεσία όπως αυτή της ΟΤΕ TVνα τύχει τέτοιας αντιμετώπισης και παράλληλα να δημιουργήσει τόσα προβλήματα, ανησυχίες, ανασφάλειες αλλά και αμφιβολίες για τους εργαζόμενους, λόγω έλλειψης σεβασμού από την διοίκηση.

Οι πράξεις της διοίκησης δείχνουν προχειρότητα, αλλά και αφήνουν ίχνη σκοπιμότητας για κάτι που απλά υπήρχαν άλλοι τρόποι για να αντιμετωπισθεί.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν αποδείξει και με αγώνες ότι τα πάντα μπορούν να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας, όταν ο σκοπός είναι ευκρινής, ο σχεδιασμός άρτιος και η διαφάνεια με κανόνες δικαίου.

Έτσι εξελίχθηκε από τον τηλέγραφο στις δορυφορικές επικοινωνίες, από το τηλέφωνο στο κινητό και από την κολώνα και την μούφα στο οπτικό δίκτυο και το VDSL.

Παράλληλα με αγώνες έχουμε εμποδίσει να μπουν στο έργο εργολάβοι και εταιρείες και συνεχίζουμε να παλεύουμε για να είναι το κοινωνικό αγαθό της επικοινωνίας προσιτό, φτηνό και άρτιο για τους πολίτες αυτής της χώρας, από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.

Σ.Σ.Ε.  2015 - 2017

Με την υπογραφή της Σ.Σ.Ε κερδίσαμε σε αξιοπιστία σαν συνδικαλιστικό κίνημα, αφού είμαστε από τα μοναδικά συνδικάτα στην Ελλάδα του 2014 που έχουμε συμφωνία για υπογραφή Σ.Σ.Ε. Την στιγμή που η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία έχει ήδη λήξει προβλέπει μισθό πρόσληψης για ηλικίες άνω των 25 ετών στα 586 ευρώ, την ίδια στιγμή εμείς υπογράψαμε για την ίδια πρόσληψη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 755 ευρώ εισαγωγικό μισθό.

Με την υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε μπαίνουν άμεσα στον ΟΤΕ 2100 συνάδελφοι από την OTEPLUS, έγινε μάλιστα τεράστια προσπάθεια να μπουν με τα ίδια δικαιώματα των συναδέλφων του ΟΤΕ κάτι το οποίο η διοίκηση κατέστησε απαγορευτικό  από την πρώτη στιγμή. Η όλη προσπάθεια επικεντρώθηκε στην είσοδο των συναδέλφων στον ΟΤΕ με προ μνημονίου μισθούς κάτι το οποίο τελικά έγινε πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων, ζητάμε :

  • Να υπάρξει μόνιμη επιτροπή με απαραίτητο χρονοδιάγραμμα που θα εξετάζει ζητήματα οργάνωσης της εργασίας στο πεδίο, γιατί ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης, είναι απολύτως αναγκαία η συμμετοχή και των εργαζομένων για να εξειδικευτούν νόρμες, υγιεινή & ασφάλεια, ώρες εργασίας κ.λπ.
  • Να υιοθετήσει η διοίκηση τις προτάσεις των συνδικάτων για ένα αξιολόγιο λειτουργικό και δίκαιο και να εγκαταλείψει τις λογικές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», που θα αποτυπώνεται σε ΣΣΕ.
  • Να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις θέσεις των συναδέλφων πρώτης γραμμής στο πεδίο και να φέρει στην αιχμή την εξυπηρέτηση του πελάτη-συνδρομητή, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στην αγορά.
  • Να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση στην εργασία και να επενδυθούν περισσότερα κονδύλια σε εκπαίδευση που θα αφορά το φάσμα όλων των εργασιών.
  • Να λειτουργήσει άμεσα επιτροπή που θα επανατοποθετήσει και οριοθετήσει επιδόματα και θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα και να δώσει μια νέα κατεύθυνση σε ένα στοχευμένο σύστημα αμοιβών που θα αμοίβει πραγματικά την εξειδίκευση του τεχνικού κλάδου, σε κατεύθυνση καλύτερη από την υφιστάμενη. Σε μια περίοδο  ύφεσης, με μια «ανοικτή» αγορά εργασίας στον κλάδο, θα πρέπει να υπάρχουν όλα εκείνα τα κίνητρα, η ποιότητα υπηρεσιών που έχει παραμεληθεί και οι αμοιβές, που θα προσελκύουν και όχι θα διώχνουν συνδρομητές σε ανταγωνιστικές εταιρείες. Καθώς επίσης η διαδικασία χορήγησης κάθε μορφής κινήτρων να γίνεται με διαφάνεια και αξιοκρατία για όλους.

Στο επίπεδο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο, απαιτείται άμεσα, εκτός από τις «διακηρυγμένες» θέσεις και αποφάσεις, να υπάρξουν πράξεις.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το Δ.Σ. της ΠΕΤ-ΟΤΕ να υλοποιήσει τις αποφάσεις του της 5/5/2011 και της 6/2/2013.

Εκτός της καταστατικής δέσμευσης για υλοποίηση του Προγράμματος Δράσης, διεκδικούμε – απαιτούμε :

1)     Να αποκρουστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.

2)    Να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα ενισχύει εισοδήματα και την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την δίκαια αναδιανομή των φορολογικών βαρών, μια πολιτική που θα σέβεται εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

3)    Να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές μείωσης των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και της κρατικής επιχορήγησης της κοινωνικής προστασίας.

4)   Να ενισχυθεί η προστασία των ανέργων μέσω της αύξησης του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμού του χρόνου χορήγησής του.

5)    Κατάργηση όλου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου, καθώς και της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που μειώνει τον κατώτατο μισθό και ακυρώνει τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και την λειτουργία των ΟΕΚ και ΟΕΕ.

6)   Να γίνει άμεσα μείωση των τιμών στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

7)    Να αναθεωρηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 με αύξηση των εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και των κοινωνικών δαπανών με απόσυρση των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων.

8)   Να υπογραφούν παντού και για όλους Συλλογικές Συμβάσεις, να καταργηθούν οι ελαστικές ανασφάλιστες μορφές απασχόλησης.

Ωστόσο η κοινή διεκδίκηση όλων μας είναι η βελτιστοποίηση στα σημεία πλήρους ένταξης και ομογενοποίησης για τους νέους και πλήρους ανάκτησης του χαμένου εισοδήματος και διασφάλισης της εργασίας για όλους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • Συλλογικές Συμβάσεις
  • Αξιοπρεπή εργασία
  • Δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα
  • Προσλήψεις επαρκείς, αξιοκρατικές και αξιοπρεπείς

Πιστεύουμε ότι η συνέχεια στην αύξηση της επενδυτικής στρατηγικής από τον ΟΤΕ, με την ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του υψηλού επιπέδου των εργασιακών μας δικαιωμάτων εγγυώνται την πρωταγωνιστική συμμετοχή όλων μας ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η ανάταση της οικονομίας περνά σίγουρα και από τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές και την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών και ατομικών αναγκών της κοινωνίας, επομένως το αντικείμενο της δουλειάς μας όχι μόνο δεν συρρικνώνεται αλλά αντίθετα επεκτείνεται, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται διότι αποτελεί βάση εκκίνησης οποιασδήποτε επιχειρηματικής ή κοινωνικής παρέμβασης για καλύτερο αύριο.

Απαιτούμε στην όποια νέα επιλογή προσωπικού από εδώ και πέρα, με την διαδικασία συνέντευξης, να μετέχουν εργατικοί εκπρόσωποι χωρίς δικαίωμα ψήφου για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Επίσης στις επιλογές προϊσταμένων να μετέχουν εργατικοί εκπρόσωποι.

Καλούμε την Διοίκηση έστω και αυτή την ύστατη ώρα κατά τον ίδιο τρόπο που απετράπει η είσοδος εργολάβων στο κύριο έργο του ΟΤΕ τεχνικού και εμπορικού, να τεθούν άμεσα όλες οι προϋποθέσεις με νέες προσλήψεις που θα οδηγήσουν τους κορυφαίους επαγγελματίες και όχι μόνο να ενταχθούν στην οικογένεια του ΟΤΕ αλλά και να παραμείνουν σε αυτή έως την σύνταξή τους όπως έως σήμερα γινόταν.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ δια των στελεχών της και δια των μελών της δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού των μελών μας αλλά και της διατήρησης της υψηλής, διακριτά και με διαφορά, αναγνωρίσιμης ποιότητας των τηλεπικοινωνιακών μας έργων, επειδή αυτό αποτελεί και το κυριότερο εφόδιό μας στη μάχη της επιβίωσης και του ανταγωνισμού.

Για 55 περίπου χρόνια ο ΟΤΕ υπήρξε συνώνυμο από κάθε άποψη μιας από τις υψηλότερες ποιοτικές επαγγελματικές ομάδες, όπου όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, εργαζόμενοι, εργοδότες, προμηθευτές, καταναλωτές, κοινωνία, επιβράβευαν και επιβραβεύουν.

Σίγουρα αυτό δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σ’ ένα συμβόλαιο εντιμότητας, ήθους, αξιοπρεπούς εργασίας και σεβασμό των συλλογικών θεσμών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εξευτελιστικές αποζημιώσεις των νεοπροσλαμβανομένωνπου οδηγούν σε αθρόες αποχωρήσεις και η χρήση ενός νομοθετικού πλαισίου που είναι βέβαιο ότι θα ανατραπεί πολύ γρήγορα λόγω της βίαιης αδικίας που εμπεριέχει, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση δυνάμεων και η γόνιμη σύνθεση απόψεων στην κατεύθυνση δίκαιης μισθολογικής και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης, πολύ πιο πάνω από την συμβατική εργοδοτική υποχρέωση, ώστε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας να συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο από κάθε άποψη.

Γι’ αυτό το όραμα αξίζει όλοι μαζί να αγωνιστούμε.

Το Προεδρείο της 35ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ

ΞΟΥΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΟΥΒΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΑΦΙΔΑ ΜΑΡΙΑ

 

 

Η κάλπη των εκλογών της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Αττική

 

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΠΕΤ ΟΤΕ

Από την προετοιμασία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΠΕΤ ΟΤΕ. Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στις ΤΔΕ σε όλη τη χώρα.

 

Στην ΠΕΤ ΟΤΕ υπάρχει ένας οργασμός προετοιμασιας για τις εκλογές του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 - 6 Μαρτίου 2015 σε όλη την Ελλάδα.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ετοιμάζει σε δέματανα αποσταλούν σε όλες τις Τοπικές Διοικούσες Επιτροπές τα ψηφοδέλτια των συνδικαλιστικών παρατάξεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές που θα δώσουν τη νέα διοίκηση για την ΠΕΤ ΟΤΕ την ερχόμενη τριετία...

Όλα πρέπει να είναι έτοιμα και υπάρχει η φροντίδα και η ανάλογη μέριμνα, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως, πρόβλημα.

Όλα θα πάνε καλά. Είμαστε βέβαιο επειδή υπάρχει και η θέληση και η δύναμη για να υλοποιηθούν όσο πιο σωστά γίνεται οι εκλογικές διαδικασίες...

 

Νεός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος

Η φωτογραφία είναι από το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της 19/02/2015. Η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου μεταφέρει στον Πρόκόπη Παυλόπουλο, την απόφαση του Κοινοβουλίου, με 233 "ναι".

 

Με μία ηχηρή «απώλεια» για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου συγκέντρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, πάνω από 180 ψήφους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απουσιάζει, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του. Η έκπληξη όμως ήρθε από το στρατόπεδο της κυβέρνησης, καθώς η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη ήταν «αδικαιολογήτως» απούσα.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 με τις ψήφους υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου να διαμορφώνονται στις 233. Ο προτεινόμενος από το Ποτάμι, Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους, ενώ τα «παρών» ανήλθαν σε 32 (17 από τη Χρυσή Αυγή και 15 από το ΚΚΕ).

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναλαμβάνει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα νέα του καθήκοντα την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου, ήτοι στις 13 Μαρτίου.

  • Πηγή: http://www.insurancedaily.gr/
 
Περισσότερα Άρθρα...